Share

cover art for 30: NORDPOLEN #1 - Peary, Cook og Bjørn Staib og 60-tallet

Tur & Tøys Podcast

30: NORDPOLEN #1 - Peary, Cook og Bjørn Staib og 60-tallet

Tur & Tøys starter sin elleville ferd gjennom den nyere historien om Nordpolen-ekspedisjoner. Når duoen omsider kommer til poenget så starter med Bjørn Staib og hans nordpoleksyedisjon i 1964. Ja, etter å ha oppsummert feiden og kontroversene mellom Cook og Peary da. Bjørn Staib krysset Grønland i 1962, og hadde enorme ambisjoner for Nordpolen. 

More episodes

View all episodes

 • 36. EVENTYRAFTEN 2024 - Årets store happening

  51:15
  Vi arrangerte årets store happening i tur-norge - EVENTYRAFTEN - for tredje gang. Og for en kveld i Oslo Konserthus. Hør om hvordan teamet bak Eventyraften jobber, om årets foredrag, om bak kulissene og ikke minst - hvem som twerket best av Børge Ousland og Erling Kagge. Vi gleder oss allerede til neste år!
 • 35. COMEBACK - 2024 !!! Tro det eller ei!

  50:49
  Tur & Tøys er TILBAKE! Hva har skjedd siden sist ( 3 år..) og hva skjer på ekspedisjonsfronten om dagen? Litt om Holmenkoll-fyll, Grønland, Nordpolen, Everest og andre sidesprang.
 • 34. Nordpolen #5 - (2001 - 2014) -

  58:23
  Om lyset er slått av for polhavets fremtid, utnyttet noen tiden bedre enn andre i denne epoiken - i det man trodde alt var gjort oste det av kreativitet, fantastisk håndverk og de dristigste turene. Lista legges stadig høyere, kryssinger, i mørke osv. Vil noe klare å toppe dette tiåret?
 • 33. Nordpolen #4 - 1992-2001

  01:04:26
  Bring in the clowns! Dette er et tiår som hadde alt - de største bragdene men også alle turene som viser hvor umulig vanskelig polhavet er. Børge blir den største, en med de sterkeste tilknytninger til Tur & Tøys drar på badeferie, japanere og svensker imponerer, underholder og skremmer. Her er alt.
 • 32. Nordpolen #3 - 1986 - 1993 Den moderne polartidsalder starter

  55:39
  Tur & Tøys fortsetter miniserien om Nordpolen inn i nyere tid. Og nå er det tid for de virkelig store turene i moderne polartid med Kagge & Ouslands nordpoltur i 1990, Mørdre-brødrenes dobbelte polartriumf og ikke minst Gautvik, Bakke og Vegrim
 • 31.NORDPOLEN #2 - WALLY HERBERT, RANULPH FIENNES OG RAGNAR THORSETH

  01:04:20
  Tur & Tøys fortsetter miniserien om Nordpolen. I denne episoden får vi høre om Wally Herbert, Ranulph Fiennes og vår egne Ragnar Thorseth som var den første nordmann som sto på Nordpolen. 
 • 29: LAAAAANGTUR TIL MARS - MED TOM OG TINA SJØGREN

  57:23
  Tina og Tom Sjøgren er ikke akkurat som alle andre ektepar. For det første så var de det første ekteparet til de tre poler - Sydpolen, Nordpolen og Everest. For det andre har de bygget opp Explorers Web.. De kan altså alt om lange og meningsløse turer. Og siden vi kunne bevitne en fantastisk NASA-landing på mars 22.feb, så passer det bra å publisere vår prat med Tom og Tina nå - som arbeider målrettet med sine spinnville turplaner. Til mars. Men før vi drar til mars, skal vi selvfølgelig på friske omveier både via Nordpolen og K2.
 • 28 . FORGRØNNING, TRIVSELSFORMEL & DRONNINGEN "THE SHIT"

  47:13
  Aleksander og Lars tar for seg reell trivsel og en forholdsvis mindre turrelatert fot i bakken når det kommer til hverandres coronahverdag. Aleks er glad i enkle skalaer og forlanger et tall fra Lars. Noe som innleder til Arne Næss sin legendariske trivselsformel og en gjennomgang av turuniverset på coronakjøret. K2, Dronningens hyllest, Alta folkehøgskole og egne turøyeblikk.