Share

Trygg & Säker Podcast

Vi djupdyker i trygghets- och säkerhetsfrågor som är aktuella i Sverige just nu.


Latest episode

 • 3. Lise Tamm, Chefsåklagare, Åklagarmyndigheten.

  39:10
  I detta avsnitt pratar Gunnar Oesterreich med Lise Tamm, chefsåklagare. Hon har retat gallfeber på ex-ministrar och polischefer. Men hon har också fått mycket hejarop för sin tydlighet kring samhällets oförmåga att möta det grövre våldet.

More episodes

View all episodes

 • 2. Camilla Tjernberg, Utvecklingschef i Frölunda och Tynnered, Bostadsbolaget.

  40:30
  I det här avsnittet av Trygg & Säkers Podcast pratar Camilla Tjernberg om vilket arbete som görs i utsatta bostadsområden i Göteborg. Polisinsatser är viktiga för att skapa trygghet, men det brottsförebyggande arbetet är än viktigare.Så vad kan man göra för att skapa social trygghet? Vad är viktigast att jobba med? Hur samarbetar offentliga och privata aktörer? Och hur går det praktiska arbetet till egentligen?
 • 1. Johan Höglund, Chef för Nationella Taktiska Rådet.

  40:22
  Först ut att gästa podden är Johan Höglund, Chef (tidigare verksamhetsutvecklare) på Nationella Taktiska Rådet som är en del av NOA (Nationella operativa avdelningen). I det här avsnittet skall vi prata om ett högaktuellt ämne, nämligen hur vi i ett tidigt stadium kan förhindra att barn och ungdomar dras in i kriminalitet.Hur kan vi upptäcka att någon befinner sig i riskzonen? Vilken samverkan behövs mellan olika aktörer? Och framförallt, när vi tidigt ser faran, vad kan man göra?