Share

MEDVIND

Reser du mycket? Samlar du flygpoäng? Här pratas Eurobonus, business class, lounger och kreditkort.


Latest episode

 • 53. 12 lyssnarfrågor om SAS byte till SkyTeam

  27:04
  I veckans avsnitt besvarar vi 12 lyssnarfrågor som berör allt som har att göra med SAS byte från Star Alliance till SkyTeam. Vilka destinationer kommer att bli lättare att nå i den nya alliansen? Kommer vi att kunna uppleva first class för EuroBonuspoäng framöver? Vad händer med min redan bokade Star Alliance bonusresa som sker efter den 1 september? Allt och mycket mer får du reda på i veckans avsnitt!

More episodes

View all episodes

 • 52. 11 Travel Hacks

  21:13
  I veckans avsnitt delar Jonas och Alexis med sig av 11 smarta travel hacks som gör livet som resenär enklare. Låt dig inspireras i detta matnyttiga och lärorika avsnitt!
 • 51. Nyhet från American Express: Platinum Points Plus

  22:23
  Idag lanserar American Express en efterlängtad förbättring till Platinum Card. Points Plus är en tilläggstjänst som ger dig möjligheten att tjäna dubbla, fyrdubbla eller åttadubbla antalet Membership Rewards-poäng per spenderad krona beroende på vilken typ av inköp du gör. I detta avsnitt går Jonas och Alexis i detalj igenom vad Points Plus innebär och varför Amex Platinum Card just nu är det bästa kreditkortet på den svenska marknaden.
 • 50. Devalvering av poängprogram

  27:38
  Många undrar vad som kommer att hända med SAS Eurobonus och poängen när bytet av allians sker vilket verkar bli till hösten 2024. Jonas och Alexis diskuterar begreppet devalvering av poängprogram, när poängen ges mindre värde, vilket ofta händer när stora förändringar som alliansbyten sker. Vi förklarar mekanismerna bakom devalveringar, varför flygbolagen gör det och hur det kan te sig i detta fall.
 • 49. Därför finns SAS EuroBonus

  21:27
  I veckans avsnitt av MEDVIND snackar vi SAS EuroBonus och varför programmet finns. Vi diskuterar vad vi älskar med programmet, samt hur programmet har utvecklats från lanseringen 1992 till idag. Ett matnyttigt och lärorikt avsnitt om Nordens största lojalitetsprogram.
 • 48. Vad händer med mina EuroBonus vid alliansbyte?

  30:22
  SAS utträde ur Star Alliance är ett faktum, men när det kommer att ske och vad som händer med dina EuroBonus är fortfarande ovisst. I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom tre olika scenarion om vad som kan hända med EuroBonus vid ett alliansbyte. Vi djupdyker även i det kontroversiella ämnet kring devalveringar och hur en potentiell devalvering av EuroBonus kan tänkas ske.
 • 47. Hotels.com vs hotellkedjornas egna bonusprogram

  21:19
  Hotels.com:s populära bonusprogram Welcome Rewards ger dig 10:e natten gratis. Programmet som må vara lättförståeligt är inte så generöst som man kan tro. I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom anledningarna till varför du inte ska samla stämplar hos Hotels.com och istället samla poäng i hotellkedjornas egna bonusprogram.