Share

cover art for 434. Ego

Träningspodden

434. Ego

För första gången på nio år har Lovisa och Jessica sprungit ett lopp tillsammans, nämligen Vårruset på fem km! Det var ett sista sekunden-beslut eftersom Jessica egentligen hade tänkt promenera. Men hon hade spring i benen och då blev det som det blev. I veckans avsnitt pratar de såklart om hur de upplevde loppet, bl a om utmaningen att ta sig förbi vissa “korvstoppningar”, hur stämningen var och varför Lovisa nu nosar på att springa Stockholm Marathon, som äger rum dagen efter att detta avsnitt släpps. Och om hon nu bestämmer sig för att springa i värmen, har hon då någon strategi planerad? Lovisa har också med sig “veckans snackis” till detta avsnitt. Det gäller ett viralt klipp som dokumenterar när en brasiliansk kvinna går i mål som vinnare i en halvmara. Men, det finns vissa händelser som har lett till att klippet blivit omdiskuterat. Jessica och Lovisa pratar om vad detta väcker för reaktioner hos dem. Ett samtal som hamnar i slutsatsen att kvinnor, generellt sätt, borde bli lite mer egoistiska. 

 

Vi ber om ursäkt för vissa tekniska störningar i mitten av avsnittet.

Klipps av Gabriella Lahti.

More episodes

View all episodes

 • 441. Träningsrutiner

  50:40
  Jessica är hemma igen efter Portugal men har istället gått direkt in i OS-bubblan och förbereder sig inför OS, som ju sätter igång om en vecka. Det här innebär att hon sitter på kontoret och researchar på dagarna och är hemma och kollar på sportdokumentärer på kvällarna. - Hur ser hennes träning ut nu när hon är så uppslukad av jobbet? Och hur tänker hon lägga upp träningsrutinerna när hon kommer vara i Paris och jobba under OS? Lovisa, som också har ett schema utöver det vanliga just nu, märker även hon hur träningsrutinerna har fått sig en törn. Hur löser hon sin träning när dagarna är röriga? Lovisa har också med sig en cykelspaning till veckans avsnitt och så blir det såklart även denna vecka ett sommarträningstips (som ger bra med träningsvärk i rumpan)!Klipps av Gabriella Lahti.
 • 440. Hybrid Athlete

  01:08:43
  Jessica poddar från en kust i Portugal där hon är på semester, och förutom att njuta av ledigheten så har hon faktiskt hunnit med en hel del träning. I veckans avsnitt berättar hon vilka övningar hon satsat på under den senaste veckan. En av dessa är gamla goda Almenäspokalen och Jessica och Lovisa passar därför på att ha en genomgång av just Almenäspokalens upplägg (det var ju ett tag sen sist). Lovisa befinner sig i Huskvarna, eftersom Sprint-SM i kanot pågår i Jönköping. Och det är ”fullt ös medvetslös”! Inte så mycket tid till egenträning, med andra ord. Därför såg Lovisa till att hinna svettas lite extra mycket innan hon åkte iväg. Bland annat så ägnade hon sig åt “Refrängintervaller”. Hur dessa intervaller går till berättar hon såklart i veckans avsnitt. Dessutom så har Lovisa fått höra talas om en nytt trendbegrepp som både hon och Jessica helt missat - tills nu. Nämligen, vad det innebär att träna som en “Hybrid Athlete”.Klipps av Gabriella Lahti.
 • 439. Livestretch

  01:04:26
  Efter en fullspäckad start på sommaren ska Jessica äntligen iväg på lite semester. I veckans inspelning landar vi mitt i hennes packning av alla tränings-outfits som ska med. Får hon plats med allt? Och framför allt: behöver hon ens allt? Något som hon däremot verkligen behöver är nyupptäckta höftstretch-övningar som hon satt igång med och som gör mirakel för ryggen. Hon tar upp detta ämne i veckans avsnitt och Lovisa nappar direkt. Så pass att det faktiskt blir livestretch, när Lovisa testar olika övningar medan Jessica guidar. Det blir också prat om En Svensk Klassiker, som varken Jessica eller Lovisa har checkat av… ännu! För nu rycker det i Lovisas lopp-nerv igen och hon har redan börjat småplanera inför 40-årsdagen då hon tänker nolla tidigare träningsresultat och börja om. Det blir också ett sproilans nytt Veckans Sommarträningspass som Lovisa knåpat ihop lagom till fredagsträningen!Klipps av Gabriella Lahti.
 • 438. Det Sexiga Passet

  01:12:17
  Det har firats midsommar i Sverige och Lovisa valde i år att minimera allt tjo och tjim. Istället var det zen-läge som gällde med familjen på landet, kombinerat med ett perfekt träningspass. Och träning var någonting som även Jessica prioriterade den här dagen, vilket vi får höra mer om i veckans avsnitt. Det blir också prat om The Switch, som Lovisa förklarar vad det är och varför hon tänkt på det under den senaste tiden. Jessica berättar i sin tur varför hon blivit expert på vissa rehabövningar för axlarna och delar dessutom med sig av sin sin favoritövning. Lovisa hakar på och bjuder inte bara på en övning utan på ett helt pass, som hon döpt till ”Det Sexiga Passet”. Detta och mycket mer i veckans Träningspodden!Klipps av Gabriella Lahti.
 • 437. Midsommaravsnittet

  01:00:13
  Lagom till midsommarträningen så kommer här ett rykande färskt avsnitt av Träningspodden! För visst tränar vi alla traditionsenligt på midsommarafton? För Jessica och Lovisa är det givet, och i veckans avsnitt berättar de vad de har planerat in för träning till årets bästa dag. Och så blir det snack om hur sommarträningen ska se ut framöver och Jessica förklarar varför hennes motion kommer tvingas bli mycket lugnare än vad hon egentligen vill. Lovisa berättar om en ny challenge som hon har fastnat för och så har tv-programmet Australian Survivor inspirerat henne med nya idéer till lekar och utmaningar.  - Glad Midsommar!Klipps av Gabriella Lahti.
 • 436. I huvudet

  01:00:45
  Det har varit full rulle för Jessica under veckan som gått eftersom äldste sonen Jack har tagit studenten och Jessica arrangerade firandet. Stolt - och helt slut - inleder hon veckans avsnitt med att berätta om festligheterna och hur träningen sett ut... eller inte. Det här får henne och Lovisa att snubbla in på ett samtal om att stå på händer. Jessica har tydligen talang för detta, så länge det finns en vägg bakom. För Lovisa är det knepigare med denna uppochnedvända-position, men drömmen om att bemästra den har inte försvunnit. Lovisa, som är ny-yogad när veckans avsnitt spelas in, går djupare in i vad övningen betyder för henne och varför det kan vara en bra idé att stå på händerna om det pågår mycket i huvudet. På tal om “i huvudet”, så har Lovisa träningsreflekterat en del den senaste tiden. Detta delar hon med sig av och det blir både filosofiskt och praktiskt. Givetvis ska vi även få en färsk rapport gällande Lovisas CrossFit-träning! Hur upplever hon att hon utvecklas och vad är lite extra utmanande just nu?Klipps av Gabriella Lahti.
 • 435. Lopprapport

  01:19:45
  Lovisa har sprungit Stockholm Marathon för fjärde gången och sin typ 14:e mara. I veckans avsnitt blir det såklart en lopprapport. Speciellt intressant är det att få veta hur det kändes att springa i den extrema värme som Stockholm hade denna dag. Dessutom rapporterar Lovisa om: Stressen hos farthållarnas följare, dramat vid vätskestationerna, brister gällande vett & etikett under loppets gång och den sista tanken som for genom hennes hjärna när hon sprungit i mål. Jessica berättar om sin sambo som nu har satt igång med handboll igen - på ett nytt sätt. Dessutom berättar hon om sina känslor kring den senaste säsongen av Superstars, som nu har nått sitt slut.Klipps av Gabriella Lahti.
 • 433. Godishyllan

  01:15:15
  Lovisa och Jessica har nyligen varit på samma Generation Pep-event, där även personer från svenska kungahuset befann sig och en hel del andra kända människor. Syftet med eventet var att upplysa om svenskens hälsa så som den ser ut just nu, både mentalt och fysiskt. Bland annat så höll Anders Hansen en väldigt informativ föreläsning som går att applicera både på vuxna och barn. Det blir också lite fokus på samtalet om en viss butik som på sista tiden skapat reaktioner efter att den satt upp en varningsskylt vid godishyllan - som en blinkning till hälsorisken med socker. Var det gränsöverskridande att butiken delade sin “åsikt”, eller var det bara uppfriskande? En sak är säker, det satte igång samtalet om sockerkonsumtion. Och så tar Lovisa och Jessica också upp ett par talpunkter från eventet som gjorde avtryck, dels från Prins Daniel, dels från tränaren Mårten Nylén.Klipps av: Gabriella Lahti.