Share

cover art for 375. Ut och kut!

Träningspodden

375. Ut och kut!

Veckans avsnitt av Träningspodden fokuserar på löpträning, eftersom våren äntligen är här vilket tillåter fler att snöra på sig löparskorna och dra iväg utomhus! Men hur kan man få till sin löpträning så att det verkligen känns som att man får till ett riktigt spruttfjong? Jessica och Lovisa delar med sig av tips på hur olika övningar kan stärka upp delar av kroppen så att det inte börjar göra ont i vissa muskler när man börjar löpträna. De berättar också vad de själva har för områden som de styrketränar inför sina löppass och beskriver steg för steg hur dessa övningar går till. Givetvis bjuds det på tips som går att göra utanför gymmet, det enda som behövs är kroppstyngden. (Många av dessa övningar går såklart att hitta i “Stora löparboken för kvinnor”.) Lovisa och Jessica pratar också om hur en kropp kan möta många utmaningar efter att den snabbt pendlat upp och ner i vikt, någonting som ju många skådespelare med flit utsätter sig för, då de måste passa in i sina karaktärers kroppar. - Ut och kut med er nu i vårsolen och avnjut samtidigt det senaste avsnittet av Träningspodden!

More episodes

View all episodes

 • 397. Salt

  01:15:25
  Woho! Jessica är tillbaka på svensk mark efter flera veckors tv-inspelning! Och i princip direkt så greppar hon mikrofonen och spelar in ett rykande färskt avsnitt av Träningspodden tillsammans med Lovisa! Men det är inte en energifylld Jessica som har kommit hem, snarare tvärtom, hon känner sig som ett vrak. Självklart så berättar hon mer om vilka utmaningar som hennes hälsa har fått utstå under den långa, intensiva arbetsperioden. Men hon har också fått med sig träningsinspiration från resan som hon delar med sig av. Och även insikter gällande kost, bl a tankar om hur salt används i olika delar av världen. Just salt är ett ämne som även Lovisa går igång på, så därför tar även hon upp riktigt salta funderingar i veckans avsnitt. Vi påminner också om rabattkoden för Aktivitus, som gäller fram t o m 4 okt: Koden är TPVO2MAX.
 • 396. Den ofrivillige motionären

  01:14:07
  Obs: ljudet blir bättre efter fem minuter! Förra veckan så gästade ju Lovisas lillasyster Agnes Träningspodden och sedan dess har en hel del önskemål rasslat in från er lyssnare som nu vill få in Jessicas syster som gäst. Eftersom er önskan är vår lag så är veckans gäst ingen mindre än… Jessicas lillasyster Jenny Almenäs! Hon berättar bland annat vilken träningsform som spelar en stor roll i hennes liv, hur hon har utvecklats inom detta, när hon känner sig som mest kompetent och hur träningen påverkar hennes välbefinnande. Hon berättar också om bakgrunden till den omtalade “träningsladan” som Jessica pratat om flera gånger i podden. Dessutom får vi veta hur Jenny gör för att övervinna stunder då det känns motigt att träna, hur hon aktivt motarbetar att jämföra sig med andra och vad hon har för tips till den som vill komma igång med sin träning. Vi ber om ursäkt för ljudet i början av avsnittet - detta på grund av tekniska problem.
 • 395. Loppsnack med lillasyster

  01:10:04
  Eftersom Jessica fortfarande är ute på främmande breddgrader och spelar in tv så har Lovisa den här veckan passat på att bjuda in sin lillasyster Agnes till podden! Systrarna pratar i veckans avsnitt om att springa lopp. Lovisas syster har nämligen sprungit två olika lopp under bara två veckors tid: Convinistafetten och Tjejmilen - som även Lovisa sprang och som systrarna går igenom i veckans avsnitt. De pratar också om aktuell träningsform, löpteknik, löpstrategier, prestation, nya lärdomar och framtida lopp. Välkomna!Följ länken och klicka hem Lóreal True Match Tinted Serum som vi pratar om i podden.
 • 394. Höstlistan

  01:10:51
  September är här! Och nu kan vi väl ändå säga att hösten officiellt är här? Som alltid så väljer Lovisa och Jessica att se detta som en anledning att ta sats och planera för hur de vill att träningen ska utveckla sig och vilka resultat de vill uppnå. Lovisa har med sig en härlig höstlista med fem inspirationstips till alla som också vill se på hösten som en nystart. - Dags att lägga om fokus, skapa goda vanor och komma igång med det som man mår bra av! Jessica och Lovisa går igenom vilka områden som de själva vill utveckla i höst och hur de planerar att lyckas med detta. Här kommer den ultimata höstlistan som hjälper dig att blicka framåt med glöd i blicken och spring i benen.Följ länken och klicka hem Lóreal True Match Tinted Serum som vi pratar om i podden.
 • 393. Den ofrivillige styrketränaren

  01:13:21
  I veckans förinspelade avsnitt (Jessica är på jobb utomlands) så blir det ett ordentligt svar på en lyssnarfråga. Så pass ordentligt att hela avsnittet handlar om att besvara just denna fråga som kommer från en självutnämnd “ofrivillig styrketränare”. Hur får man upp lusten till att styrketräna när det känns mycket lättare och roligare att träna på andra sätt? Lovisa och Jessica, som båda kan känna igen sig i frågan, presenterar en lista med tio motivationstips som har hjälpt dem att komma igång med sin styrketräning när det tagit emot.
 • 392. Uppladdning

  01:02:42
  Lovisa har varit ute på springtur och testat på Jessicas nya intervaller, som vi fick höra om i förra veckans avsnitt. Men inte nog med det - i samma veva råkade hon springa rakt in i ett fält med skogens guld! Tack vare Jessicas pass blir det alltså en hel del gött på mackan för Lovisa (samt familj) under den kommande tiden. I veckans avsnitt pratar Jessica och Lovisa också om fotbolls-VM. Eller rättare sagt, en viss låt som landslaget har föredragit när de  har firat i omklädningsrummet efter varje vunnen match. Det här leder till ännu mer prat om låtar som är helt perfekta när man vill bli riktigt uppladdad. Vilket i sin tur leder till snack om olika serier. Ja, det är bara att hänga med i svängarna när veckans avsnitt av Träningspodden har landat!
 • 391. Medicinboll

  57:33
  Det är en morgontrött Lovisa och en sjuk Jessica som möts i detta avsnitt av Träningspodden. Men, innan Jessica fick influensan så hittade hon på ett 400-meters intervallpass där fokuset låg på att springa snabbare och snabbare. Hon berättar för Lovisa hur passet såg ut från början till slut och hur det gick för henne. Jessica hann dessutom med ett svettigt gympass som fick hennes rumpa att skrika av träningsvärk. Lovisa och Jessica pratar också om den före detta trenden bootcamp, vad hände med den egentligen? Det blir också snack om att träna med medicinboll och Lovisa tipsar om olika övningar med medicinboll som är enkla men väldigt effektiva, och som går att göra med en kompis.
 • 390. Finalpasset

  01:10:48
  Augustimånadens första avsnitt av Träningspodden har landat! Det betyder att en utvärdering av förra månadens träning är på sin plats. Lovisa och Jessica går igenom vad de förväntade sig av juliträningen och vad resultaten visade sig bli. Vilka är de största förändringarna som går att se mellan juli detta år och i fjol? Lovisa berättar också om förra månadens finalpass, som visade sig få henne så taggad att hon anmälde sig till Tjejmilen efteråt. Steg för steg beskriver Lovisa hur passet, som vi kan kalla för 70-20-60-30-40-20-30-30-15-15, utformade sig. Ja, ni kommer förstå när ni lyssnar på veckans Träningspodden. Välkomna!
 • 389. Backlöpning

  56:45
  Lovisa befinner sig i en stad som också skulle kunna gå under namnet “the home of EPA-traktorn”, nämligen Katrineholm. I veckans avsnitt berättar Lovisa vad hon har för uppdrag där och hur det går för henne med egenträningen när hon är bortrest. Jessica känner sig äntligen frisk och har lagt upp en ny plan för hur hennes fysiska aktivitet ska se ut framöver. Hon ska dessutom iväg på en krävande tv-produktion, vilket betyder att hon behöver bygga upp sin fysik och kondition. Lovisa levererar olika tips som kan vara nyttiga att ha när man ska köra backlöpning. Hon tar också upp betydelsen av att ha fotriktiga skor när man ska löpträna.