Träningspodden

Share

358. Kära tomten…

För sjunde året i rad: Det stora julträningsavsnittet är här! Jessica kan dagen till ära bjuda på två dramatiska berättelser - mer eller mindre direktrapporteringar från hennes liv! Dessutom är det förkylningstider och Lovisa och Jessica pratar om immunförsvar, bakterier och reflekterar över huruvida det är bättre eller sämre nu när alla Covid-restriktioner har släppt? Lovisa tar också upp den stress som många känner inför julen när det gäller både mat och träning. Hur ska man lyckas bromsa stressen och istället njuta av nuet? Och så blir det prat om vad Lovisa och Jessica önskar sig av jultomten och Jessica föreslår en träningsutmaning inför julledigheten till både Lovisa och alla Träningspoddens lyssnare.

More Episodes

 • 381. Hyckleri

  01:06:40
  Lovisa är äntligen frisk och har återvänt till gymmet på nytt! Jessica har tvärtom varit tvungen att backa bandet och ta ett uppehåll med styrketräningen på grund av sina skador. Det är rehab som gäller nu. I veckans avsnitt delar hon med sig av några rehabövningar som är både plågsamma och bra för kroppen på samma gång. Lovisa och Jessica pratar om hur viktigt det är att faktiskt backa bandet i vissa situationer, för att lyckas uppnå de träningsresultat man önskar. Lovisa har under tiden som sjuk och ofrivilligt träningsfri, bland annat hunnit bli riktigt förbannad på grund av hyckleri. Men, hon har också kommit till nya insikter när hon vridit och vänt på denna känsla. Dessa presenteras, givetvis i ett listformat. Mer om detta i veckans podd!
 • 380. Vårsummering

  01:10:00
  Lovisa har blivit sjuk, mitt i sommarhettan. Och hon vet varifrån smittan kommer och håller fast vid att det var värt sjukdomen! Hon har dessutom smittat av sig sin nackspärr från förra veckan. I alla fall så känns det så för Jessica, som nu har otroligt ont i nacken. Trots detta så har hon haft en fartfylld helg då hon har tävlat i både Basketfestivalen och i hästhoppning! Eftersom Lovisa är förkyld så har hon, istället för att träna, gjort en lista på pass hon ser fram emot, så snart hon är frisk. Jessica och Lovisa summerar dessutom träningsvåren och ger betyg; är de nöjda med sin dagsform? Avslutningsvis så får avsnittet en filosofisk touch, när Lovisa blir djup.
 • 379. Hej!

  01:13:42
  Lovisa har fått smaka på hur en ordentlig nackspärr känns. Och hon har dessutom funderat ut vad det var för övningar som gav henne denna smärta. Någonting annat som Lovisa har funderat ut är ett nytt pass som verkligen boostar löpträningen och som dessutom passar tonåringar som vill komma igång och träna själva! Jessica har precis varit på Folkspel Eldsjälsgalan 2023. Hon berättar mer om denna gala och delar även med sig av en minnesvärd prisutdelning från den föregående kvällen. Dessutom får vi veta hur hennes löpträning har utvecklats, speciellt med fokus på en viss löprunda som flera gånger om höll på att sluta illa på grund av mobiltelefoner. Jessica ger sig själv en hemläxa: lägg undan mobilen oftare! Lovisa berättar om utmaningen som hon möter nästan varje gång hon väljer att hälsa på andra personer - vare sig det är i löpspåret, vattenkanalen eller i trapphuset.
 • 378. Finnen

  01:10:34
  Äntligen varmt och skönt! Jessica och Lovisa har mycket på agendan just nu och försöker schemalägga dagarna så att det finns plats för både roliga aktiviteter, “måsten”, familjeliv - och så träningen såklart! Jessicas tajta dagar har lett till att hon försöker få ut så mycket som möjligt av sina träningspass, som just nu är färre än vanligt. Det har lett till både extrem träningsvärk och ytterligare en ny skada. Lovisa kämpar vidare med sin nya grej: Megaformer. Hur har hennes prestation utvecklats sedan sist? Lovisa berättar också om vilka övningar som hon tycker ger effektiva resultat hemma och på gymmet och som håller hög kvalité. Bland annat berättar hon om sin favorit “Finnen”, en övning som är mycket jobbig, men som verkligen kan fungera skadeförebyggande gällande hamstring-skador. Och så berättar Jessica om det årliga Generation Pep-eventet. Den här gången fick hon äran att prata en hel del med Kronprinsessan Victoria under lunchen och dessutom blev hon lite extra uppvaktad av en kunglig figur, som visade sig vara fyrbent!
 • 377. Lovisa, lös problemet!

  01:11:07
  Jessica är i full färd med att sminka sig, fixa håret och spela in podd samtidigt. Hon ska nämligen iväg till bal på slottet direkt efter inspelningen. Mer om det, i nästa avsnitt. Med locktången i högsta hugg hinner Jessica ändå ge ifrån sig en liten uppdaterad träningsrapport från veckan som gått, berätta hur hennes “köpa häst”-tankar går just nu och avslöja vilket nytillskott som tagit plats på hemmagymet! Medan Jessica står och multitaskar så levererar Lovisa en underhållande lista! Det finns ju nämligen situationer och händelser som man aldrig kommer att glömma, speciellt när dessa har skett i samband med jobb. Och Lovisa har, lagom till veckans avsnitt, tagit en tripp nedför memory lane. Det blir topplistan med oförutsedda händelser som skett mitt i en jobbsituation. Man skulle kunna kalla dessa händelser för: “Lovisa, lös problemet!” eftersom den meningen har ekat i hennes skalle, varje gång det skett.
 • 376. Tre träningstips

  57:15
  Lovisa har besökt den spanska solkusten där hon ledde en konferens. Detta berättar hon mer om i veckans avsnitt. Och Jessica har bland annat hunnit med att gå på ELLE-galan! Givetvis måste hennes Hollywoodstjärnelook få lite plats i veckans podd också. Lovisa har förberett en allitteration som hon vill dela med sig av, vars innehåll passade perfekt när hon nyligen tränade vid de sydligare breddgraderna. Hon bjuder därför på tre rejäla träningstips som går att mixa med lek & spel och som dessutom går att anpassa till utomhusträning. Jessica, som får inspiration av detta, flikar även hon in med några övningar som funkar inom konceptet. Så var beredda nu, för här kommer en lista med tre stycken bastips - men också en hel del bonustips. Övningar, som ni kan välja och vraka bland när ni tränar ute i solen. För snart, snart kommer faktiskt värmen!
 • 375. Ut och kut!

  01:13:30
  Veckans avsnitt av Träningspodden fokuserar på löpträning, eftersom våren äntligen är här vilket tillåter fler att snöra på sig löparskorna och dra iväg utomhus! Men hur kan man få till sin löpträning så att det verkligen känns som att man får till ett riktigt spruttfjong? Jessica och Lovisa delar med sig av tips på hur olika övningar kan stärka upp delar av kroppen så att det inte börjar göra ont i vissa muskler när man börjar löpträna. De berättar också vad de själva har för områden som de styrketränar inför sina löppass och beskriver steg för steg hur dessa övningar går till. Givetvis bjuds det på tips som går att göra utanför gymmet, det enda som behövs är kroppstyngden. (Många av dessa övningar går såklart att hitta i “Stora löparboken för kvinnor”.) Lovisa och Jessica pratar också om hur en kropp kan möta många utmaningar efter att den snabbt pendlat upp och ner i vikt, någonting som ju många skådespelare med flit utsätter sig för, då de måste passa in i sina karaktärers kroppar. - Ut och kut med er nu i vårsolen och avnjut samtidigt det senaste avsnittet av Träningspodden!
 • 374. Trendlistan

  01:15:18
  I veckans avsnitt av Träningspodden pratar Lovisa och Jessica bl a om vilka sorts aktiviteter de har ägnat sig åt under påsklovet. Jessica har tävlat på hästrygg och rensat upp runt huset. Och med anledning av förra veckans diskussion: hur ligger nu hennes formcheck till? Lovisa å sin sida har under påsken bl a sprungit milen, på löpband. Syftet var inte inte att göra det så fort som möjligt utan att istället fokusera på pulsnivån. Vi får veta hur Lovisa under tiden på bandet formcheckade sin puls och vad hon drar för slutsatser utifrån detta. Och så har Jessica med sig en lista på de senaste trenderna inom träning (ja, pulsklockan, den hänger med). Lovisa berättar vilka kurser hon skickat in ansökningar till inför höstterminen, detta för att komplettera och fördjupa sina träningskunskaper. Och Jessica överraskar när hon i stundens hetta berättar vilken kurs hon faktiskt nosar på att börja studera.
 • 373. Ljuset

  01:20:37
  Jessica har gjort en ordentlig comeback med sin basket och spelade nyss en av sina bästa matcher! Hon funderar på om det kanske har att göra med att hon inte tränade så mycket förra veckan och att det då blev en perfekt period för återhämtning och uppbyggnad inför matchen? Lovisa och Jessica pratar om formtoppning men framförallt också om formkoll. Hur kan man enkelt checka sin form? Jessica har ett tydligt mål just nu, som hon jobbar på sin form inför: ELLE-galan. Denna resa kommer vi givetvis få följa under kommande avsnitt. Lovisa berättar om tävlingsdagen i Lofsdalen och vi får hänga med på en ordentlig recap från skidspåret, inklusive alla svängar, uppför- och nedförsbackar! Jessica och Lovisa pratar också om olika triggers som kan framkalla den där dumma rösten i huvudet, den som försöker trash-talka oss och som får oss att inte känna oss bra. Vilka är de bästa sätten för att inte låta rösten - och det där mörkret - ta över? Kan det vara en bra idé att prata högt med sig själv för att lyckas vända mörkret till någonting ljust (någonting som både Lovisa och Jessica sysslar med lite då och då)?Glad påsk!