Share

Träningspodden

Träningspodden


Latest episode

 • 408. Spruckna drömmar

  01:12:27
  Jessicas helg har varit en riktig framgång för motionen, då den har gått i både hästens och basketens tecken. Lovisa har insett att november faktiskt blev den sämsta träningsmånaden på hela året för henne, någonting väldigt ovanligt men faktiskt inte så konstigt eftersom hon har varit envist sjuk. Jessica och Lovisa pratar också om när tiden är inne att börja träna igen efter en sjukdomsperiod. Lovisa berättar hur hon lägger upp sin träning nu för att komma tillbaka till sin ursprungsform, men utan att överanstränga kroppen. Vi får också veta hur den här perioden som sjuk har fått henne att må, rent mentalt. Och så har Lovisa nyligen haft en diskussion med en person som handlade om förväntningar gällande kost och hälsa. Just denna gång gällde det att personens förväntningar inte möttes när en viss kost & hälsa-“challenge” var klar, trots att hon gjort “alla rätt”? Hur ska man då tänka, när slutresultatet blir till spruckna drömmar? Och vad kan det göra med självkänslan? Jessica och Lovisa känner igen sig i resonemanget och knåpar vidare i ämnet.

More episodes

View all episodes

 • 407. Filosofiska gymmet

  01:25:49
  Jessica är sugen på Vasaloppet och Lovisa har passande nog en väldigt aktuell anekdot som passar perfekt när det gäller just skidor. Det återstår dock att se vem som kommer att utöva vilka aktiviteter denna vinter, men en sak är säker och det är att Jessica nu kommer att ha det enklare att sporta. Hon har nämligen precis blivit diagnostiserad med astma. Lovisa, som är en fullfjädrad plugghäst just nu, berättar om en skoluppgift som var både utmanande och väldigt lärorik. Den har fått henne att fundera vidare på hur en persons inställning ser ut - både gällande livet i helhet men framförallt till sin hälsa och livsstil. Vad är du för sorts människa: en som ofta lutar dig tillbaka på hur din träning tidigare har sett ut, eller en person som fokuserar mer på dagsformen och dina framtidsdrömmar? Avslutningsvis blir det ett samtal om dagens träningsbransch, en diskussion som tar avstamp i en kritisk debattartikel gällande just gymbranschen. Ja ni hör ju, Lovisa och Jessica blir ganska djupa i veckans avsnitt, med massor av personliga reflektioner och funderingar. Så, välkomna till filosofiska gymmet!
 • 406. Lycko-optimering

  01:09:51
  Lovisa har drabbats av en envis hosta vilket har resulterat i att hon fått byta ut gymmet mot Air Fryern. Ja, Lovisa har nämligen roat sig med matlagning en hel del och speciellt är det familjens Air Fryer som har gått varm där hemma. Lovisa har till och med en framtidsspaning gällande just denna mat-apparat. Jessica är - trots att hon precis gått igenom en stressig jobbperiod - energifylld. Hon har kommit igång ordentligt med träningen, varit på årets “Generation Pep”-event som hon berättar mer om i veckans avsnitt och dessutom så har hon hunnit fira sin födelsedag. Lovisa har med sig en artikel med ett ämne som hon vill diskutera med Jessica. Artikeln handlar nämligen om varför vissa människor är lyckligare än andra och vad det är som gör en människa är lycklig, generellt sett. Då blir såklart den stora följdfrågan: hur gör man för att bli så lycklig som möjligt? Får vi svaret i veckans avsnitt? Lyssna, så får du se och lyck-a till!Klippning: Gabriella Lahti
 • 405. Nära spyan

  01:16:08
  Jessica berättar om hur det gick för henne på en hopptävling förra helgen, och dessutom har hon varit på “Allt för hälsan”-mässan, där hon bland annat fick svara på frågan vilka träningstrender som är på gång. Det här är ett ämne som Lovisa gärna hoppar på, eftersom hon alltid har några nya spaningar på lager vilka hon givetvis också delar med sig av i veckans avsnitt. Lovisa kämpar vidare med sina HEAT-träningspass, varav det senaste var så högintensivt att hon var nära att kräkas rakt ut i slutet av passet. Hon jämför detta med ett cirkelträningspass som hon nyligen körde, som var medelintensivt men fortfarande med hög kaloribränning. Lovisa ställer sig frågan: vilken form av intensiv träning är bäst för hennes kropp, vilka resultat är hon ute efter och när känner hon att träningen är som mest lustfylld och meningsfull?
 • 404. Lyktstolpe

  01:07:07
  Lovisa har (ännu en gång) drabbats av en cykeltjuv. Men, den här gången slutade det i en otippad vändning, vilket hon berättar om i veckans avsnitt av Träningspodden. Och Jessica har lagom till detta avsnitt med sig en artikel som hon vill diskutera. Det är ett återkommande ämne både i podden och i träningsvärlden; nämligen hur pass effektivt det är att träna hårt - under en en kort tid typ. Som exempel tar hon upp ett intervallpass som kallas för Lyktstolpspasset. Och det visar sig att det här med lyktstolpar är någonting som Lovisa också har använt sig av när hon kört kortare intervaller. Lovisa och Jessica pratar vidare om betydelsen att prioritera träning i vardagen. Oavsett om det där extrapasset resulterar i större muskler eller inte, så är det många av oss som ändå väljer att traska iväg till gymmet. För visst är det så, att träning ju också är nåt som själen behöver, lika mycket som kroppen?
 • 403. Killgissa

  01:07:04
  Lovisa befinner sig i Småland på träningsläger med kanotförbundet. Jessica är kvar på Cypern men när detta avsnitt släpps har hon landat i Sverige. I veckans Träningspodden får hon äntligen avslöja namnen på deltagarna som hon spelat in Superstars med under de tre senaste veckorna. Lovisa och Jessica går därför igenom vilka de är och Lovisa blir starstruck. Det blir också ett lyssnarbrev! Den här gången är det en före detta löpare som fått diagnosen artros och som nu desperat ber om råd. Finns det några träningsformer som kan ersätta den härliga känslan av löpning, som lyssnaren saknar så mycket? Jessica och Lovisa langar tips på konditionsövningar som ger en riktigt härlig pulshöjande effekt - utan att man ska behöva springa! Det har också inkommit en lyssnarkommentar som handlar om att killgissa.
 • 402. Zoner

  01:14:42
  Jessica, som fortfarande befinner sig på Cypern, har överraskande nog lyckats nå framgång i sin träning! Dessutom så har hon hittat en intressant artikel som beskriver vilka faktorer som avgör hur resultatet av ett träningspass kommer att se ut. Här väver Lovisa in veckans lyssnarfråga som handlar om pulsbaserad träning och vad man ska tänka på gällande just träning i olika pulszoner. Och så har Jessica antagit en ny utmaning som hon är redo att ta sig an. Trevlig helg!