Share

cover art for Kristine Weber

Treningsprat

Kristine Weber

Season 2, Ep. 2

Vi får denne gangen besøk av en av Norges sprekeste mødre, Kristine Weber! Kristine tar oss gjennom sin treningsreise, fra en aktiv barndom til de senere år hvor hun fant gleden i styrketrening. Omsider stilte hun i BodyFitness, hvor hun viste seg å ha et enormt talent - hennes harde arbeid ga en stor belønning.


Hun er også forfatter av flere bestselgende kokebøker, og har nylig kommet ut med ny bok «8-ukersformelen» og jobber samtidig som online coach - om så det ikke var nok, er Kristine også trebarnsmor!


Refleksjoner og løs, jovial prat om trening er det denne episoden av Træningsprat byr på! God fornøyelse!

More episodes

View all episodes

 • 8. Sett deg langsiktige mål

  24:00
  I dag tar vi deg med på en episode inn i verden av langsiktige målsetninger og drømmer. I studio har vi som alltid med Anders og Thomas, som vil dele sine egne historier om hvordan de har satt og forfulgt sine store mål over tid. Og hva som står på listen av langsiktige målsetninger for 2024. Anders og Thomas har ulike bakgrunner og interesser, men de deler begge en felles tråd - deres sterke vilje til å følge sine hjertes ønsker og jobbe målrettet mot det de drømmer om å oppnå. I denne episoden vil du få innsikt i deres personlige reiser, høre om de utfordringene de har møtt, og lære hvordan de har holdt seg motivert underveis. Kanskje vil du til og med finne litt inspirasjon til dine egne langsiktige mål. Så finn deg en komfortabel plass, sett på øretelefonene, og la deg inspirere av Anders og Thomas mens de deler visdommen de har samlet gjennom sin egen reise mot langsiktige suksesser og hva som står på lista for 2024!
 • 7. Dr. Torkil Færø om hvordan stresse riktig, sove bedre, yte mer og leve lenger

  01:08:03
  Dr. Torkil Færø er en allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper, forfatter, fotograf, globetrotter og livsnyter. Han er også nå for tiden aktuell med boken Pulskuren. Det er en guide om hvordan du kan bruke din pulsklokke for å ta bedre valg i hverdagen og forhindre eventuelle livsstilsykdommer.I dagens episode prater vi blant annet om hvor viktig nok søvn er for ditt "Body Battery", hva HRV (Heart Rate Variability) betyr og hvordan for mye stress kan lede til alvorlige sykdommer.
 • 6. Anders deltar på Challenge Almere: Europamesterskapet i triatlon

  57:10
  I dag har vi en ekstra spesiell episode som feirer en gøyal prestasjon i triatlonverdenen for Anders! Han har nylig konkurrert i Europamesterskapet i triatlon, som befant seg i Almere i Nederland og kommet hjem med ingenting mindre enn en bronsemedalje!Dette er en historie som handler om å overvinne utfordringer, sette mål og forfølge dem med lidenskap og tålmodighet. Vi skal utforske Anders’ sin «gameplan» inn mot og underveis i løpet, samt hans reise til denne prestasjonen, de mentale og fysiske utfordringene som ble møtt underveis, og hva som drev han til å nå målstreken under EM i Nederland.Så len deg tilbake, og la oss gå inn i historien om Anders’ EM-bronse i langdistanse triatlon, og håper dere blir inspirert til deres målsetninger i fremtiden av denne episoden også!
 • 5. Ulike unnskyldninger for å droppe trening

  35:14
  Vi har alle vært der. Vi setter oss ambisiøse mål om å leve sunnere, trene mer og ta bedre vare på kroppene våre. Men så dukker unnskyldningene opp, og plutselig er det alltid en grunn til å utsette treningsøkten. La oss se nærmere på noen vanlige unnskyldninger og hvordan vi kan overvinne dem. Unnskyldning nr. 1: "Jeg har ikke tid." Dette er en klassisk unnskyldning som mange av oss bruker. Livet er travelt, og det kan virke som om det alltid er noe annet som krever oppmerksomheten vår. Men sannheten er at vi kan finne tid til trening hvis vi prioriterer det. Prøv å lage en treningsplan og sett av tid i kalenderen din, akkurat som du ville gjort for et viktig møte. Unnskyldning nr. 2: "Jeg er for sliten." Å føle seg sliten er normalt, spesielt etter en lang dag på jobben eller andre forpliktelser. Men det er nettopp trening som kan gi deg mer energi på lang sikt. Start med korte, lavintensive økter hvis du føler deg utslitt, og gradvis øk intensiteten etter hvert som du blir sterkere. Så, hva er konklusjonen her? Unnskyldningene våre kan være sterke, men de er ikke uovervinnelige. Med litt planlegging, motivasjon og viljestyrke kan vi overkomme disse hindringene og ta vare på helsen vår, og det vil vi veilede deg litt dypere på i ukens podcast episode av Treningsprat!
 • 4. Hvordan kombinere styrketrening med utholdenhetstrening

  13:06
  For et år siden pratet Anders & Thomas om hvordan man kan kombinere styrke og utholdenhetstrening best mulig. Siden den gang, har forskningen kommet med nye funn på hvordan å samkjøre disse to treningsformene, uten at det nødvendigvis trenger å gå utover hverandre.Disse funnene dykker Anders & Thomas enda dypere inn på under ukens episode av Treningsprat - God lytting!
 • 3. Mental trening: Prester på ditt beste både mentalt og fysisk

  32:18
  Mental trening handler om å forbedre sine mentale evner slik at du kan prestere på ditt beste både mentalt og fysisk.Innen idrettspsykologi er mental trening den delen som konsentrerer seg spesifikt om å hjelpe idrettsutøvere med å bryte ned mentale barrierer som hindrer dem fra å prestere med sitt fulle potensial. Men også for oss «dødelige» er mental trening en vesentlig bit i helheten av vårt egne unike puslespill, også kjent som livet!Mental trening handler om å forbedre sine mentale evner slik at du kan prestere på ditt beste både mentalt og fysisk.Dette, og mye mer snadder kan du forvente i ukens episode av Treningsprat.
 • 2. Intensitetssone 2

  29:36
  I ukens episode snakker vi litt dypere om en av våre favoritt intensitets-soner, nemlig intensitets-sone 2. Hvor man forbrenner hovedsakelig fett, treningen gjennomføres som sammenhengende løping og intensiteten skal være såpass lav at du kan prate underveis. Farten er høyere, så den muskulære belastningen er noe større enn hva i sone 1. Derfor er ikke sone 2 noe «restitusjons trening» som mange tidligere har trodd. Videre diskuterer vi hvorfor vi trener i i-sone 2 - med blant annet viktigheten av intensitets-sonen her, inn mot f.eks IronMan konkurranse eller Marathon. Og deler våre egne erfaringer med sone 2 trening!
Dette og masse mer får du mer kunnskap om i ukens episode av Treningsprat!
 • 1. Thomas deltar på Norseman: Verdens tøffeste triatlon

  01:01:13
  Vår eminente Thomas Brun fullførte Norseman med glans etter å ha drevet på med triatlon i to år. Hvordan er det mulig å gjennomføre en så krevende konkurranse (3,8 km svøm, 180 km kupert sykling og maraton opp til Gaustatoppen) etter så kort tid?Videre tar Thomas med oss gjennom løpet fra start til slutt, og deler hans opplevelse av Norseman med dere lyttere.Anders står ovenfor en siste treningsperiode inn mot langdistanse EM i Nederland, og hva venter videre for Thomas nå som Norseman er fullført? Finn ut i ukens episode, som også er SESONGPREMIERE for sesong 3 av Treningsprat!
 • 22. Kristian Blummenfelt: Del 2

  42:10
  Kristian Blummenfelt er den BEST rangerte triatleten i verden, og han er fra Norge, eller enda rettere sagt, Bergen!Han er den eneste triatleten som noensinne har vært verdensmester i Ironman, olympisk mester, verdensmester i Ironman 70.3 og verdensmester i World Triathlon Championship Series (WTCS). I dagens episode snakker Kristian om treningen sin og alt som har med triatlon å gjøre, og hvordan reisen til toppen har vært!