Share

cover art for Misjonærbarn, varslinger og nye misjonærer

Tore og Tarjei

Misjonærbarn, varslinger og nye misjonærer

Gunnar Bråthen ser tilbake på et knapt år som generalsekretær, og han ser frem til at Misjonssambandet skal åpne nye misjonsfelt. Han gleder seg over fellesskapet på bedehuset, men tror ikke bedehuset får samme kontaktflate som Den norske kirke.

More episodes

View all episodes

 • Hva skal til for at kirken blir splittet?

  27:49
  De siste årene har spørsmål om seksualitet og samliv satt samholdet i flere kirkesamfunn på prøve. Et eksempel er Den Evangelisk Lutherske Frikirke, som hadde synodemøte i helgen. Hvordan har diskusjonen om disse spørsmålene utviklet seg, og hvorfor skaper den så sterke spenninger? Hva kan situasjonen i Frikirken fortelle andre kirker og organisasjoner?
 • Inntrykk fra feiring av kristenrett med kronprinsparet, statsministeren og hele Kirke-Norge

  29:49
  Sist helg ble tusenårsjubileet for kristenretten markert på Moster, og Tore og Tarjei var til stede. Kronprins Haakon og statsminister Jonas Gahr Støre var blant dem som talte om kristendommens betydning. Hva lærte vi?
 • Oppreisning til misjonærbarn, samlende bibelformidling og utfordrende kirkeplanting

  32:28
  Etter flere års spenninger og uenighet er Misjonssambandet kommet til enighet med misjonærbarn som har opplevd en vanskelig oppvekst. Vi snakker også om hvordan formidling av Bibelen samler hele Kristen-Norge i Bibelselskapet og hva Misjonskirken har oppnådd etter å ha satset i årevis på å starte nye menigheter.
 • Northugs juksebegravelse, norsk palestinavennskap - og hva er sunn kristen kriseforståelse?

  34:12
  VGTV fikk leie Veste Frikirke i Oslo til å spille inn programmet «Takk for alt, Petter Northug». Hvilke dilemmaer står menigheter og organisasjoner overfor med utleie? Vi snakker også om den norske anerkjennelsen av Palestina som stat og om behov for omstrukturering i Kristen-Norge.
 • Eurovision-bråk, kristen nasjonalfeiring og hvordan bør pinsen feires?

  28:31
  Hva forteller konfliktene rundt årets Eurovision i Malmö? Og hva forteller noen av bidragene om europeiske verdier i 2024? Vi snakker også om kristent verdigrunnlag som preger 17. mai - og hvor det blir av pinsefeiringen.
 • Hvilken musikk passer i kirken? Og betyr det noe om søndagsskolen er luthersk?

  31:02
  De siste ukers musikkdebatt i Dagen har for noen vært gjensyn med gamle kjepphester, for andre har det vært en nyoppdagelse. Hva forteller musikksyn om teologi? Vi snakker også om trosopplæringsopplegget Awana etter at en professor hevdet at dette ikke er preget av luthersk kristendomsforståelse. Dessuten deler Tarjei inntrykk om fra Nordiske Mediedager, blant annet om journalisters paradoksale forståelse av moral.
 • Ottosens overgang, kjønnsundervisning i skolen og 25 år siden kirkelig oppbrudd

  34:49
  Espen Ottosen slutter som informasjonsleder i Misjonssambandet etter over 20 år. Hva handler konflikten om? Vi snakker også om Mannsutvalgets rapport, kjønnsteori i skolens lærebøker - og om noen markante prester som forlot Den norske kirke i 1999.
 • Derfor er det innvandrere som redder kirken i Norge

  26:26
  En stadig større andel av norske kristne er folk med bakgrunn fra andre land. Hva gjør det med kristenheten her i landet? Både Tore og Tarjei har nylig deltatt på konferanser om internasjonal misjon hvor dette blir drøftet. Vi snakker også om den foreslåtte utvidelsen av abortloven og hvordan det står til med det kristne engasjementet i denne saken.