Share

cover art for Konverteringsterapi, nattverd for alle og indremisjonens fremtid

Tore og Tarjei

Konverteringsterapi, nattverd for alle og indremisjonens fremtid

Hvorfor er instanser som Riksadvokaten og Norsk Redaktørforening skeptiske til deler av regjeringens forslag til forbud mot såkalt konverteringsterapi? Hvorfor åpner en tidligere biskop for å gi nattverd til muslimer? Og hva forteller Indremisjonsforbundets generalforsamling om organisasjonens vei videre? Det snakker Tarjei Gilje og Tore Hjalmar Sævik om denne uken.

More episodes

View all episodes

 • Gutter som taper, debatt om misjonærbarn og bevaring av kirker

  27:18
  Sentralstyremedlem Torkel Bjuland i KrFU mener gutter er glemt i likestillingsdebatten. Hvor godt treffer det? Og hvorfor opplever vi i Dagen at det ofte er vanskeligere å få kvinner i tale enn menn? Vi snakker også om et leserinnlegg under falskt navn som har skapt forvirring i redaksjonen og om regjeringens plan for å ta vare på norske kirker.
 • Endetidsforkynnelse, støttestopp til trossamfunn og bud uten Gud

  29:27
  Har det noe å si for hverdagen vår hva slags endetidssyn vi har? Hvordan skal kristne forholde seg til at det offentlige griper inn overfor religiøse sammenhenger? Og går det an å opprettholde en objektiv moral uten Gud?
 • Samliv i Frikirken, omstridte israelvenner og kristent lovverk

  32:19
  Denne helgen er det lederkonferanse i Frikirken. De 82 menighetene der skal i løpet av de nærmeste ukene ta stilling til hvilken samlivsteologi Frikirken bør ha. Samtidig har det oppstått ny debatt om hva kristensionisme er. Og Tore Hjalmar har vært på byvandring med rettshistoriker Jørn Øyrehagen Sunde som forteller om Magnus Lagabøters landslov.
 • Skapkristne studenter og "Guds plan B" for evigheten

  30:09
  Mange kristne studenter opplever at de blir oppfordret til å dele troen, men ikke er utrustet til å gjøre det. Dette kommer fram i Lagets ferske undersøkelse. Hvordan kan dette fortolkes? Vi snakker også om hvorfor Den norske kirke ikke deltar i felleskristen støttemarkering for jødene og Sunniva Gylver som i en andakt hos Plussord uttrykte håp om "Guds plan B" for dem som ikke tror på Jesus.
 • Kristin Clemet ser ingen grunn til å frykte flere friskoler

  36:34
  Tidligere utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet forklarer hvorfor hun mener venstresiden er drevet av fordommer i sin friskolepolitikk. Etter opprøret mot regjeringens kuttforslag håper hun på en bedre og mer prinsipiell debatt om skoler som ikke er eid av det offentlige. Den tidligere Høyre-politikeren Clemet har siden 2006 vært leder for tankesmien Civita.
 • Glad for at de interne forskjellene i Normisjon ble synlig

  36:18
  Normisjon ønsker ikke å markere avstand til Den norske kirke, men vedtok likevel å opprette et nasjonalt trossamfunn. Hva tenker generalsekretæren om det å delta i offentlige debatter om kontroversielle tema? Og hvordan går det egentlig med misjonsarbeidet? Kjetil Vestel Haga ser tilbake på årets generalforsamling med glede. Men han hadde gjerne sett mer trøkk i debatten.
 • Hva skaper engasjement blant pinsevenner i 2024?

  27:21
  Denne uken er det lederkonferanser i både Pinsebevegelsen og Normisjon. I den forbindelse dro Tarjei en tur til Fantoft hvor Øystein Gjerme har kontor sammen med resten av staben i Salt. I tillegg til å være menighetspastor leder han Pinsebevegelsens lederråd. Vi snakket om hvilke debatter pinsevennene blir engasjert av, om lederutvikling, og om hvorfor ikke flere kristne ledere ønsker å sette offentlig agenda.
 • Nyttårsforsetter, kongelig tro og presidentvalg i USA

  33:45
  På denne tiden av året har en del nyttårsforsetter allerede raknet. Men kanskje ikke alle? I Danmark overrasket dronning Margrethe mange da hun kunngjorde sin avgang. Hun overrasket ingen da hun i nyttårstalen ba Gud bevare Danmark. Og kan det virkelig bli slik at Donald Trump kommer tilbake som president i USA? En sympatisk innstilt norskættet teolog mener han bør trekke seg.
 • 30 millioner har gått på Alpha-kurs verden over. Pippa og Nicky Gumbel ser tilbake - og fremover

  38:59
  Siden Nicky overtok ansvaret for litt over 30 år siden har rundt 30 millioner mennesker deltatt på kurset som gir en grunnleggende innføring i kristen tro. Vi møtte ekteparet i London før jul. Dette intervjuet har vi gledet oss veldig til å dele.