Share

cover art for Hvorfor banket Dagen på døren til Jehovas Vitner?

Tore og Tarjei

Hvorfor banket Dagen på døren til Jehovas Vitner?

Statsforvalteren fratok Jehovas vitner statstilskuddet for 2021. Nå står også statusen som trossamfunn i fare. Hvorfor er Jehovas vitner så omstridte, og hvordan er livet på innsiden? Kollega Bjørn Olav Hammerstad forteller om en reportasjeserie han har nylig har publisert.

More episodes

View all episodes

 • Bonusepisode: Ny podkast lanseres: «Ulest – kristne klassikere»

  14:46
  Har du tenkt at det kunne være interessant å vite litt mer om noen av de viktigste kristne tekstene gjennom tidene? Da har vi en god nyhet til deg. I den nye podkasten «Ulest - kristne klassikere» samtaler Tore Hjalmar Sævik med William Grosås og Peder Solberg om én tekst fra hvert århundre av kirkens historie. Podkasten er et samarbeid mellom Dagen og NLA Høgskolen. Du kan lytte til introepisoden her. For å lytte videre kan du følge denne linken eller søke etter «Ulest» der du lytter til podkast. https://open.spotify.com/show/3lzd56ZuOhBOKL1rURKXJQ
 • Hvorfor er kjønnsidentitet blitt så omdiskutert? Gjest: Marit Johanne Bruset

  37:45
  Et flertall på Stortinget går inn for å innføre et forbud mot konverteringsterpi for seksuell legning og kjønnsidentitet. Psykolog Marit Johanne Bruset kaller forslaget "tragisk" for unge mennesker. Hun forteller om hvorfor hun har gått mot strømmen i debatten om kjønnsidentitet og medisinsk behandling av unge med kjønnsdysfori.
 • Live fra Bildøy: Hvorfor skal samfunnet bruke penger på bibelskole?

  30:56
  For noen dager siden var Tore Hjalmar Sævik og Tarjei Gilje på besøk hos andreårsstudentene på Bildøy bibelskole. Vi intervjuet også rektor Andreas Evensen om hvordan det å drive bibelskole er annerledes nå, hvorfor det er viktig og hvilke emner studentene er opptatt av.
 • Friskoleopprør, bibelskolefestival og hva kreves av kristne ledere?

  28:56
  Denne uken har det vært demonstrasjoner i en rekke norske byer mot regjeringens frisiolepolitikk. Tore og Tarjei er på bibelskolefestival på NLA Høgskolen og snakker om forholdet mellom forskning og levende tro. Og: etter lederkonferansen i Indremisjonsforbundet snakker vi om hva som trengs hos kristne ledere i dag.
 • Krigen om Israel, Gro i "Makta" og oppgjør i pinsesekt

  40:27
  Det overveldende terrorangrepet mot Israel 7. oktober er blitt etterfulgt av en krig der målet er å utslette Hamas. Hvordan merker vi at den norske debatten om konflikten har endret seg? Vi snakker også om verdiperspekter i den nye NRK-serien "Makta" og vi diskuterer etiske dilemmaer i Dagens omfattende dekning av trosfellesskapet Nardus i Kristiansand.
 • Ungt trosforsvar og gammel C. S. Lewis-kjærlighet

  36:15
  Oppmøtet var rekordstort da Veritaskonferansen sist helg ble arrangert for tiende gang. Konferansen handler om kristent trosforsvar. Årets hovedtema var forfatteren C. S. Lewis. Gjester i podkasten er Karl Johan Kjøde, Marte Hodne og Øyvind Skjegstad. De snakker blant annet om apologetikk for unge og hvorfor C. S. Lewis blir lest av så mange 60 år etter sin død.
 • Hva skal vi med enda en bibeloversettelse? Gjest: Kjell Arild Pollestad

  31:06
  Helt alene har forfatter, oversetter og teolog Kjell Arild Pollestad oversatt hele Bibelen. Det har tatt ham fem år. Sans for poesi og motvilje mot kjønnsinkluderende språk er noe av det som preger oversettelsen. Men hvorfor var det dette han ville bruke så mye pensjonisttid på?
 • Vennskap mellom menn - et teologisk spørsmål?

  26:11
  I Bibelen leser vi om vennskapet mellom Jonatan og David, at Jonatan fikk David «så kjær som sitt eget liv». Denne teksten er en av lesetekstene søndag 15. oktober. Hvilken betydning kan det ha, ikke minst for menn, å ha fortrolige venner? Moderne svogerforskning gir inntrykk av at kvinner er bedre på å holde vennskap i live enn menn. Hva kan menn gjøre med det?
 • Kristne strateger, kirken vokser og ateistisk politiker på bibelforestilling

  29:18
  Hvilke enkeltpersoner har hatt størst betydning for kristendommens utvikling i Norge de siste 200 årene? Dette blir tematisert i en ny bok. Mens kirken er på tilbaketog i Norge, har det totale antallet kristne i verden aldri vært høyere. Og kirken vokser. I Oslo har Rødt-politiker Mimir Kristjansson snakket varmt om kristnes og kristendommens betydning i det norske samfunnet.