Share

cover art for Hva kan kristne bidra med i diskusjoner om liv, død og menneskeverd? Gjest: Morten Magelssen

Tore og Tarjei

Hva kan kristne bidra med i diskusjoner om liv, død og menneskeverd? Gjest: Morten Magelssen

Enorme fremskritt i medisinsk forskning åpner stadig nye muligheter og etiske dilemmear. De angår ikke bare forskere og politikere, men også folk flest. Kristne har mye å bidra med i disse debattene, mener lege og etiker Morten Magelssen. Han er ute med boken “Livet og døden. Kristne perspektiver på bioetikk”.

More episodes

View all episodes

 • Bjørn Eidsvåg, frelse og fortapelse

  28:08
  Tore Hjalmar forteller fra sitt gudstjenesteraid første påskedag, hvor han var innom seks ulike menigheter for å lodde stemningen denne spesielle dagen. Blant sakene som har engasjert Dagens lesere mest den siste uken er Bjørn Eidsvågs uttalelser om helvete under konserten i anledning hans 70-årsdag. Hva er dette engasjementet et uttrykk for, lurer Tore og Tarjei på.
 • Hva kan norske kristne lære av svensk sekularisering?

  30:48
  Den svenske teologen Olof Edsinger forklarer hvorfor han går inn i debatter som kristne ledere helst vil unngå. Og han sier en del om hvilke muligheter han ser for å drive kristen formidling i en kultur der mange vet svært lite om kristen tro. Edsinger jobber som generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen.
 • Det lukkede trossamfunnet valgte å åpne seg opp

  30:16
  Bertil Andersson leder Norges eldste frikirkelige trossamfunn. Men det er ikke mer enn tre-fire tiår siden nesten ingen visste hva som foregikk på innsiden av DELK.
 • Bollestads beklagelse, Laget 100 år, ny bibelutgave og "Rikets salg"

  32:46
  Partileder Olaug Bollestad ber om unnskyldning for KrFs behandling av homofile, men hva handler det om? Vi snakker også om at Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag fyller 100 år og at det er lansert revidert oversettelse av Bibelen. Dessuten får vi et innblikk i Dagens reportasje om 300 millioner som er sendt fra Jehovas Vitner i Norge til utlandet.
 • Ramadan og påske, nytt jødehat og færre statlige kroner til kirken?

  32:09
  For første gang skal er en gate i Oslo pyntet for å markere den muslimske fastemåneden ramadan. Det betyr at denne pynten også vil være der i påsken. Hvorfor tar Høyres byleder et slikt initiativ, og hva er innvendingene? Vi snakker også om den nye debatten om sionisme og jødehat, og om et utspill fra en annen Høyre-politiker om å redusere den offentlige støtten til trossamfunn.
 • Martin Luther er kirkehistoriens Donald Trump!

  39:04
  I denne ukens episode har vi besøk av Peder Solberg og William Grosås fra NLA Høgskolen. Sammen med Tore Hjalmar lager de podkasten Ulest. Der snakker de om sentrale kristne tekster fra de ulike århundrene i kirkens historie. Vi snakker om hvorfor denne podkasten har slått godt an, og om hvilke nålevende personer som kan sammenlignes med historiske skikkelser.
 • Gutter som taper, debatt om misjonærbarn og bevaring av kirker

  27:18
  Sentralstyremedlem Torkel Bjuland i KrFU mener gutter er glemt i likestillingsdebatten. Hvor godt treffer det? Og hvorfor opplever vi i Dagen at det ofte er vanskeligere å få kvinner i tale enn menn? Vi snakker også om et leserinnlegg under falskt navn som har skapt forvirring i redaksjonen og om regjeringens plan for å ta vare på norske kirker.
 • Endetidsforkynnelse, støttestopp til trossamfunn og bud uten Gud

  29:27
  Har det noe å si for hverdagen vår hva slags endetidssyn vi har? Hvordan skal kristne forholde seg til at det offentlige griper inn overfor religiøse sammenhenger? Og går det an å opprettholde en objektiv moral uten Gud?