Share

cover art for Friskoleopprør, bibelskolefestival og hva kreves av kristne ledere?

Tore og Tarjei

Friskoleopprør, bibelskolefestival og hva kreves av kristne ledere?

Denne uken har det vært demonstrasjoner i en rekke norske byer mot regjeringens frisiolepolitikk. Tore og Tarjei er på bibelskolefestival på NLA Høgskolen og snakker om forholdet mellom forskning og levende tro. Og: etter lederkonferansen i Indremisjonsforbundet snakker vi om hva som trengs hos kristne ledere i dag.

More episodes

View all episodes

 • Martin Luther er kirkehistoriens Donald Trump!

  39:04
  I denne ukens episode har vi besøk av Peder Solberg og William Grosås fra NLA Høgskolen. Sammen med Tore Hjalmar lager de podkasten Ulest. Der snakker de om sentrale kristne tekster fra de ulike århundrene i kirkens historie. Vi snakker om hvorfor denne podkasten har slått godt an, og om hvilke nålevende personer som kan sammenlignes med historiske skikkelser.
 • Gutter som taper, debatt om misjonærbarn og bevaring av kirker

  27:18
  Sentralstyremedlem Torkel Bjuland i KrFU mener gutter er glemt i likestillingsdebatten. Hvor godt treffer det? Og hvorfor opplever vi i Dagen at det ofte er vanskeligere å få kvinner i tale enn menn? Vi snakker også om et leserinnlegg under falskt navn som har skapt forvirring i redaksjonen og om regjeringens plan for å ta vare på norske kirker.
 • Endetidsforkynnelse, støttestopp til trossamfunn og bud uten Gud

  29:27
  Har det noe å si for hverdagen vår hva slags endetidssyn vi har? Hvordan skal kristne forholde seg til at det offentlige griper inn overfor religiøse sammenhenger? Og går det an å opprettholde en objektiv moral uten Gud?
 • Samliv i Frikirken, omstridte israelvenner og kristent lovverk

  32:19
  Denne helgen er det lederkonferanse i Frikirken. De 82 menighetene der skal i løpet av de nærmeste ukene ta stilling til hvilken samlivsteologi Frikirken bør ha. Samtidig har det oppstått ny debatt om hva kristensionisme er. Og Tore Hjalmar har vært på byvandring med rettshistoriker Jørn Øyrehagen Sunde som forteller om Magnus Lagabøters landslov.
 • Skapkristne studenter og "Guds plan B" for evigheten

  30:09
  Mange kristne studenter opplever at de blir oppfordret til å dele troen, men ikke er utrustet til å gjøre det. Dette kommer fram i Lagets ferske undersøkelse. Hvordan kan dette fortolkes? Vi snakker også om hvorfor Den norske kirke ikke deltar i felleskristen støttemarkering for jødene og Sunniva Gylver som i en andakt hos Plussord uttrykte håp om "Guds plan B" for dem som ikke tror på Jesus.
 • Kristin Clemet ser ingen grunn til å frykte flere friskoler

  36:34
  Tidligere utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet forklarer hvorfor hun mener venstresiden er drevet av fordommer i sin friskolepolitikk. Etter opprøret mot regjeringens kuttforslag håper hun på en bedre og mer prinsipiell debatt om skoler som ikke er eid av det offentlige. Den tidligere Høyre-politikeren Clemet har siden 2006 vært leder for tankesmien Civita.
 • Glad for at de interne forskjellene i Normisjon ble synlig

  36:18
  Normisjon ønsker ikke å markere avstand til Den norske kirke, men vedtok likevel å opprette et nasjonalt trossamfunn. Hva tenker generalsekretæren om det å delta i offentlige debatter om kontroversielle tema? Og hvordan går det egentlig med misjonsarbeidet? Kjetil Vestel Haga ser tilbake på årets generalforsamling med glede. Men han hadde gjerne sett mer trøkk i debatten.
 • Hva skaper engasjement blant pinsevenner i 2024?

  27:21
  Denne uken er det lederkonferanser i både Pinsebevegelsen og Normisjon. I den forbindelse dro Tarjei en tur til Fantoft hvor Øystein Gjerme har kontor sammen med resten av staben i Salt. I tillegg til å være menighetspastor leder han Pinsebevegelsens lederråd. Vi snakket om hvilke debatter pinsevennene blir engasjert av, om lederutvikling, og om hvorfor ikke flere kristne ledere ønsker å sette offentlig agenda.
 • Nyttårsforsetter, kongelig tro og presidentvalg i USA

  33:45
  På denne tiden av året har en del nyttårsforsetter allerede raknet. Men kanskje ikke alle? I Danmark overrasket dronning Margrethe mange da hun kunngjorde sin avgang. Hun overrasket ingen da hun i nyttårstalen ba Gud bevare Danmark. Og kan det virkelig bli slik at Donald Trump kommer tilbake som president i USA? En sympatisk innstilt norskættet teolog mener han bør trekke seg.