Tisdagspodden

Share

1:17/2 Julavsnittet #2

Season 1, Ep. 17

Byggvideo om den fantastiska Tamiya Hornet Där byggaren delar den fantastiska inspiration man fick av Tamiyas olika kataloger (För övrigt är mitt exemplar av Tamiyas RC katalog också helt sönderläst) Samt den känslan han hade när byggde denna byggsats för första gången. En känsla som kan vara svår att återuppnå kanske?


En sak som är viktig och som missades att klippas in, då avsnittet blev väldigt långt ändå. Var när Lars brände janssonsfrestelse i en gasspis i midsommarkransen och att det finns utmärkta sätt att fira julen tillsammans via digitala verktyg på nätet.


jitsi.org

zoom.com

google meet


Dessutom finns det möjlighet att spela brädspel digitalt.

Boardgame arena


Tisdagspodden produceras i ett samarbete med:


More Episodes

2/8/2021

2:3 Våld i nära relationer #Inteallamän

Season 2, Ep. 3
Fakta/statistik hämtat ifrån:BRÅInget att vänta på - Handbok mot våldBarn som upplever våld (www.Barnafrid.se)Våldsbrott i nära relationer och sexualbrott mot vuxna (Granskningsrapport 2019, dnr A252.474/2018 Polismyndigheten.)Fördjupning:Våld mot kvinnor och män i nära relationer. (fil.dr Klara Hradiova Selin Forskare på Brå.)NATIONELLA STÖDKONTAKTERNationellt centrum för kvinnofrid (NCK) driver Kvinnofridslinjen (020-50 50 50), som är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot eller fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Stödtelefonen är öppen dygnet runt och är gratis att ringa till. NCK samlar också forskning om mäns våld mot kvinnor på sin webbplats. Länsstyrelsen Östergötlands nationella kompetensteam för hedersrelaterat våld och förtryck har en nationell stödtelefon (010223 57 60) för er som är yrkesverksamma eller arbetar ideellt och behöver råd och konsultation i situationer där ni vet eller misstänker att barn eller vuxna är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Via dinarattigheter.se kan barn och unga skriva till Rädda barnens nationella stödchat om de har frågor om hedersrelaterat förtryck och våld, begränsningar, rättigheter, kärlek, tvångsäktenskap, och könsstympning. ungarelationer.se ger stöd och information till den i ålder 15–20 år som blir utsatt i sin relation, är kompis till någon som blir det, eller är den som utsätter. Det kan vara pågående eller ha hänt tidigare. Unga Relationer drivs av stiftelsen 1000 Möjligheter. På tjejjouren.se går det att nå alla trans-, tjej- och ungdomsjourer på ett och samma ställe. Jourerna vänder sig främst till alla som identifierar sig som tjej, i åldrarna 12–20. Tjejjouren drivs av de båda riksorganisationerna för Sveriges tjej- och kvinnojourer: Roks och Unizon. unizon.se samlar kunskap och fakta om mäns våld mot kvinnor och barn. Här finns också kontaktuppgifter till alla kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer som organiseras genom Unizon i Sverige. roks.se samlar kunskap och fakta om mäns våld mot kvinnor och barn. Här finns också kontaktuppgifter till alla kvinno- och tjejjourer som Roks i Sverige organiserar. Jämställdhetsmyndigheten och det operativa nätverket Nationellt metodstödsteam (NMT) har en nationell stödtelefon (020-390 000) för er som är yrkesverksamma eller arbetar ideellt och behöver råd och vägledning i ärenden som rör prostitution och alla former av människohandel.