Share

Tinius Talks

On issues within the media economy


Latest episode

 • 1. Derfor vil Stiftelsen Tinius kjøpe nyhetsmediene

  32:36
  I podkasten med programleder Harald Stanghelle utdyper styreformann Ole Jacob Sunde og daglig leder Kjersti Løken Stavrum bakgrunnen for ønsket om å overta eierskapet av Schibsteds nyhetsmedier.Les mer på https://tinius.com.Du kan også lese transkripsjon av podkasten på våre nettsider.

More episodes

View all episodes

 • 4. Statens rolle i dataøkonomien

  17:52
  Hvordan utnytter myndighetene og næringslivet data, hvilken rolle bør staten spille og hva er en ideell situasjon for datafangst i Norge? Kjersti Løken Stavrum, CEO i Stiftelsen Tinius, snakker med rådgiver og investor Silvija Seres, og styreleder i Stiftelsen Tinius og Schibsted Ole Jacob Sunde, om staten og dataen.
 • 3. Gen Z: Fremtidens mediebrukere

  29:12
  Onel Eeliya (20), Alice Lindh (20) og Emilie Solheim (19) forteller om hvordan de blir oppdatert digitalt. I samtale med Hansine Korslien, kommunikasjonsansvarlig i Stiftelsen Tinius, svarer de på spørsmålene: Hvem er egentlig Generasjon Z? Hvor finner de nyheter? Og liker, deler og kommenterer de nyhetene de selv konsumerer?
 • 2. Utkjøp av B-aksjonær Jan Nagell-Erichsen

  15:15
  Jan Nagell-Erichsen er gjest i Tinius Talks for å fortelle om at han kjøpes ut som B-aksjonær i Blommenholm Industrier, der aksjene i Schibsted ligger. I samtale med Kjersti Løken Stavrum, daglig leder i Stiftelsen Tinius, forteller Nagell-Erichsen om bakgrunnen for utkjøpet, om Tinius sin rolle i norsk presse og hvilke håp han har for Schibsted videre.
 • 1. En ny startup-investor

  15:30
  Blommenholm Industrier, som kontrolleres av Stiftelsen Tinius, har blitt en av de nye aktørene som investerer i startups. Hvorfor det, og hva kan selskapet gjøre som Schibsted ikke selv kunne gjort? I denne episoden snakker Kjersti Løken Stavrum, daglig leder i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier, med Terje Seljeseth, analyseansvarlig i Blommenholm Industrier og Trond Berger, investeringsansvarlig i Blommenholm Industrier, om hvorfor selskapet tar nye steg som startup-investor.
 • 20. Medieeier til evig tid (REPOST)

  26:49
  Denne episoden ble først publisert 30. april.Les transkripsjon av episoden her.Hva betyr medieeierskap i 2020 og i fremtiden? Vil det bli vanligere at stiftelser eier medier? Hvilken rolle spiller eierne?Programleder Kjersti Løken Stavrum har besøk i studio av styreleder i Schibsted og Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde.Intervjuet ble spilt inn før koronakrisen.Dette er den tiende og siste episoden i en serie hvor Tinius Talks ser på ulike sider av de neste utfordringene for mediehusene. Hvordan blir fremtidens mediehus? Kommer vi til å forholde oss til redaksjoner slik vi kjenner dem i dag? Hvilken rolle kommer journalistikken til å spille? Hvem er de nye mediebrukerne? Hvordan vil mediene gjøre hverdagen vår bedre, og hva vil de bety i samfunnet?Programleder er administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, Kjersti Løken Stavrum. Podkasten er produsert av Hansine Korslien.
 • 19. Victoria Svanberg om endringsledelse og fremtidens medier (REPOST)

  16:42
  Denne episoden ble først publisert 23. april.Les transkripsjon av episoden her.Etter 121 år fikk den svenske bransjeorganisasjonen Tidningsutgivarna i fjor sin første kvinnelige styreleder: Victoria Svanberg. Onsdag ble hun gjenvalgt for ytterligere ett år. Svanberg er i tillegg eier og styreleder i Nya Wermlands-Tidningen, sitter i styret i Polaris Media og eier fire prosent av Schibsted. I denne episoden snakker Svanberg om endringsledelse, fremtidens mediehus, samarbeid og falske nyheter.Programleder er administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, Kjersti Løken Stavrum. I ti episoder skal Tinius Talks se på ulike sider av de neste utfordringene for mediehusene. Hvordan blir fremtidens mediehus? Kommer vi til å forholde oss til redaksjoner slik vi kjenner dem i dag? Hvilken rolle kommer journalistikken til å spille? Hvem er de nye mediebrukerne? Hvordan vil mediene gjøre hverdagen vår bedre, og hva vil de bety i samfunnet?