Share

cover art for #110 "Hälsokontroll för själen"

Tillbaka Till Dåtiden Podcast

#110 "Hälsokontroll för själen"

Vi gör ett litet nedslag i augusti 2005. Närmare bestämt då orkanen Katrina drog fram och förändrade New Orleans, kanske hela USA, i grunden. Samma vecka delade Svenska kyrkan en briljant annons och tankeställare för oss läsare. Robert Mugabe var fly förbannad över någonting helt annat och Tony Rickardsson, han var helt enkelt bäst!

More episodes

View all episodes

 • #132 Kall varmkorv

  51:43
  Året 1969 bjuder på minnen från boxarupproret, Ob-La-Di Ob-La-Da, Beatles klassiska takspelning, svensktoppen, margarinets historia och Sveriges mest galna korvkioskägare.
 • #131 Uppenbarelser

  51:34
  För andra gången reser vi tillbaka till året 1900. Nu blir det droskor! Det blir spelkort! Självklart blir det polisonger! Det blir åkande smörgåsar! Det blir även för långa ord! Och det blir märkliga uppenbarelser!
 • #130 Telefonsamtal med Taube

  41:39
  Vi besöker året 1980 och väljer att fokusera på två personer: Evert Taube och Artemisia Gentileschi. De hade inte mycket gemensamt men är värda att samtala om båda två. Förutom detta blir det mord i Kenya, vegetarisk mat, Aino Trosell och framtidens jordbruk.
 • #129 Bokbål i Rättvik

  52:42
  Året är 1993. Det är ett oroligt år med ekonomisk och politisk kris i Italien. Sverige genomgår en lågkonjunktur och en kristen sekt planerar bokbål i Rättvik. Herrarnas landslag i handboll kritiseras för att ha alldeles för tajta tröjor och Norrland åderlåtas på sin befolkning.
 • #128 Eldorado

  47:41
  Vi gör en kort resa den här gången till året 2014. Avsnittet bjuder på fastlimmat ögonlock! Kvinnlig ärkebiskop! Vräkning av fågelmatare! Disney! Robin Hood! Fotboll och VAR! Hästköttskandalen! Gunnel Linde!
 • #127 Världen rasar samman

  42:48
  Vad skrev de svenska morgontidningarna den vecka då andra världskriget började? Hur mycket fokus var det på ett eventuellt kommande krig och hur många andra nyheter fick uppmärksamhet? Lyssna så får du svaret.
 • #126 På flykt

  47:58
  Det är maj 1987 och en okänd man nödlandar med ett sovjetiskt flygplan i havet, strax utanför Gotlands östra kust. Samtidigt väljer den västtyske piloten Mathias Rust att flyga i motsatt riktning. Han tar ned sitt lilla plan inför förvånade ryssar på Röda torget i Moskva. I Sverige är oron för AIDS stor och socialminister Gertrud Sigurdsen befinner sig i ett politiskt blåsväder. Och i Tyskland är det äntligen dags att skipa rättvisa då en ondskans man ska dömas för sina tidigare vidrigheter: Klaus Barbie!
 • #125 Telefonsvararen

  52:28
  November 1979. Det är spänt mellan USA och Iran efter att amerikaner har tagits som gisslan på ambassaden i Teheran. I Munkfors har någon begått inbrott tre nätter i rad på Systembolaget. I Düsseldorf är kvinnorna kränkta på grund av en japansk kvinna. I England har ABBA precis haft en publiksuccé men recensenterna är inte imponerade.
 • #124 Beslutet som förändrade allt

  38:34
  Minns ni 2001? Det var så enormt mycket som hände det året men vi har valt att göra ett nedslag en vecka i maj. Det blir Frankrike och Big Brother. Black Friday. Filmen Naken. Världsskrattdagen. Livet efter fotbollskarriären. Margaretha Krooks död och kändisarnas uttalanden och slutligen SVT:s beslut som förändrade allt. Häng med!