Share

cover art for Alt som skjer i familien

Ti teser om ungdommen

Alt som skjer i familien

Season 1, Ep. 2

Ingunn Marie Eriksen forsker ved NOVA utfordrer og utvider tradisjonell forståelse av hvilke ressurser som har betydning for hvordan ungdom ser på livet og orienterer seg i framtida. 

More episodes

View all episodes

 • 1. Lever de unge mest online?

  18:39
  Ungdomsforsker Anders Bakken ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA forteller om hvordan digital teknologi i økende grad har definert ungdoms levesett over de siste tretti år.
 • 3. Det politiske generasjonsgapet

  18:37
  Johannes Berg, forskningsleder ved Institutt for samfunnsforskning snakker om hva den politiske avstanden mellom unge og eldre er for noe. 
 • 4. Gutta på jakt

  21:08
  Forsker Ketil Skogen ved NINA forteller om arbeiderklassegutter som bruker mye tid på jakt, og slik utvikler maskuline identiteter og motstand mot «de som sitter på makta».I år er det 30 år siden det som senere har blitt ungdomsforskningsmiljøet på NOVA ble etablert. Vi feirer med bok og podkast som lanseres på årets Ungdatakonferanse.
 • 5. Hva gjør du når noen kaller deg «jævla muslim»?

  14:29
  Azin Banafsheh, vitenskapelig assistent ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitetet i Oslo snakker om unge muslimers strategi for å yte motstand mot fordommer.I år er det 30 år siden det som senere har blitt ungdomsforskningsmiljøet på NOVA ble etablert. Vi feirer med bok og podkast som lanseres på årets Ungdatakonferanse.
 • 6. Tøffe gutter og sårbare jenter?

  15:07
  Forskningsleder Mira Sletten ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA snakker om svartmaling av gutter og sykeliggjøring av jenter. I år er det 30 år siden det som senere har blitt ungdomsforskningsmiljøet på NOVA ble etablert. Vi feirer med bok og podkast som lanseres på årets Ungdatakonferanse.
 • 7. Styrer skolen foreldre og elever på nye måter?

  20:50
  Kristinn Hegna, professor ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Oslo snakker om hvordan ulike skolereformer har påvirket elevenes rolle og deres forhold til kunnskap.I år er det 30 år siden det som senere har blitt ungdomsforskningsmiljøet på NOVA ble etablert. Vi feirer med bok og podkast som lanseres på årets Ungdatakonferanse.
 • 8. Den psykisk skjøre generasjonen?

  22:24
  Ole Jacob Madsen, professor ved Universitetet i Oslo, diskuterer hvor treffende fortellingen om generasjon prestasjon og økning i psykiske helseplager er. I år er det 30 år siden det som senere har blitt ungdomsforskningsmiljøet på NOVA ble etablert. Vi feirer med bok og podkast som lanseres på årets Ungdatakonferanse.
 • 9. Problematferd - avvik eller vanlig ungdomsliv?

  17:55
  Lars Roar Frøyland, forsker ved NOVA forteller at de aller fleste gjør noe galt nå og da – men gjør det noe? I år er det 30 år siden det som senere har blitt ungdomsforskningsmiljøet på NOVA ble etablert. Vi feirer med bok og podkast som lanseres på årets Ungdatakonferanse.