Share

cover art for #82 - Geboren

Teun en Gijs vertellen alles

#82 - Geboren

Gijs ging door een moeilijke psychologische achtbaan. Teun beleefde een week vol triomfen maar blijft moeite houden met de hedendaagse omgangsvormen. We proberen met de bril van de toekomst naar nu te kijken. Teun stond op zijn strepen en ontdekt dat hij van zijn werk zijn hobby heeft gemaakt. Met Hanneke bespreken we of we hondenmensen zijn en halen we herinneringen aan Arie Boomsma op. Teun las een dun zeer precies boek en Gijs tipt eindelijk weer eens wat van John.


🎧 The Beatles- Nobody loves you (When you're down and out)

❤️ Insta: @teun.gijs

📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles

👕 Kledinglijn T&G Pockies

☕ Kortingscode De Koffiejongens (2x €5 op een abonnement): teunengijs

🌱Meatless Farm, krijg gratis Meatless Farm gehakt bij Crisp! En 15 euro gratis shoptegoed bij je eerste bestelling! 🛒

🛎 Kom werken bij Hotel V en ontvang 500 euro signing bonus!

More episodes

View all episodes

 • #135 - Netelig

  59:06
  Het bedrijf staat op knappen, Gijs moet door het stof. Maar kan hij dat wel? Gaslighting lijkt meer zijn tweede natuur, maar gelukkig is Teun er om hem toe te spreken. We hebben grote ijzeren kluizen met tijdklokken nodig om onszelf digitaal in toom te houden en Hanneke begint gezellig, maar trekt ons alras het moeras in. We uiten onze diepe haat jegens de nazi-fatbike. Gelukkig voelde Gijs vanuit zijn woonkamer enkel liefde voor een vroeg, wild Beatles-liedje.🎧 All I've Got To Do - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles📝 Studygo: Ga naar studygo.com/teun-gijs en ontvang 20% korting op een abonnement (geldig t/m 16 oktober)🧠 Studira: Ga naar studira.nl/teunengijs en krijg 20% korting op 1 jaar Studira met de code teunengijs20 (geldig t/m 24 september)
 • #134 - Onmodisch

  01:07:12
  Vroeger kon Gijs nog de relaxte jongen uithangen, maar nu hij een tv-programma heeft kan hij de schijn niet langer ophouden. Hij dreinde door tot zijn vrouw hem tot de orde riep en dat was een gemengd genoegen. Teun was al de risée van het gezin dus toen hij ook nog de goedkope dure variant van zijn bril kwijt was hield hij wijselijk zijn mond. Hanneke had een links weekend. Ze droeg op de A12 weer sjokkend bij aan het klimaat en woonde de lezing van Timmermans bij. Haar oordeel: inhoudelijk prima, maar te welbespraakt. Gijs’ leven mag dan een Beatles-fase zijn, toch sluit hij af met een dubieus liedje met een middelmatige melodie.🎧 Woman Is The Nigger Of The World - John Lennon❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg 10% korting op de hele collecte met de code teunengijs🧠 Studira: Ga naar studira.nl/teunengijs en krijg 20% korting op 1 jaar studira met de code teunengijs20 (geldig t/m 24 september)
 • #133 - Hebbelijk

  01:18:14
  Na een lange zomervakantie zijn we terug. Teun zit dan wel als een hele knappe 52-jarige tegenover Gijs, jarig zijn is een gemengd genoegen. Hij voelt verstarring, maar de berusting blijft uit. Waar Gijs doof is voor Wally vond hij een hondenfluisteraar in opoe Ria. We benijden mensen met een gastvrije energie en Hanneke is na een cursus in Turkije weer thuis. Wel waait er plots een onverwachte wind uit de grachtengordel. Ons boomerbrein beging een grove fout waar we door nota bene Guusje op gewezen moesten worden. We blijken bodyshamers en gaan door het stof. Matthijs moet sorry zeggen met z’n oogjes en we eindigen met het laatste tv-optreden van John Lennon.🎧 John Lennon - Imagine❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles📖 Meridiaan Uitgevers: Lees nu de Maniac van Benjamín Labatut!☕️ De koffiejongens: Ga naar dekoffiejongens.nl/cupzooi en krijg 2 x €5 korting op de eerste 2 orders van een abonnement!
 • #132 - Emotieloos

  53:58
  Teun doorstond één van de meest ontregelende dingen die er zijn: een lekkage. Gelukkig weet zijn eigen vrouw wat vloeibaar rubber is. Ze had zelfs nog wat liggen. Nooit eerder was de scheiding tussen bandenplakkers en fietsenmakerklanten zo schrijnend. Gijs is totaal overspannen omdat hij op vakantie gaat. Hij moet zijn podcastbungalow ombouwen tot een onpersoonlijke Landal accommodatie. Ondertussen gaat Chateau Podcast ten onder aan de adrenaline en bitterheid die vrijkomt bij het kaartspel Skipbo. Misschien is een afgestompt leven toch te prefereren.🎧 Good Night - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles📖 THUIS Wonen voor gevorderden
 • #131 - Knalgeel

  01:09:02
  Gijs spoot Bugles vol met z’n eigen saus en is niet tevreden over het kijkcomfort van zijn zonnebril. De zich almaar uitbreidende hel was al niet prettig maar nu wordt Teun ook nog geteisterd op de sportschool: een man is z’n aura aan het fucken. Hanneke bevindt zich in een twilight zone in Amsterdam en we bespreken de onwillige kappen met haar van de Wimbledonfinalisten. Teun las een boek over Mussolini, werd wijzer en raadt het van harte aan. Gijs sluit af met de slappe lach van John en Paul.🎧 And Your Bird Can Sing - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg met de code 'teunengijs' korting op het gehele assortiment!
 • #130 - Kafkaësk

  01:08:06
  Als basishistoricus in de traditie van Von Ranke duidt Teun de Rutteloze tijd. Na een onverhoopte discussie over het slavernijverleden, de bio-industrie en de Holocaust doet Gijs verslag van zijn overwinningen op de tennisbaan. Zijn zoon heeft nog een belangrijke les te leren: verneder de tegenstander niet als je altijd verliest. Teun was weer eens in een existentiële crisis beland en overweegt mentale hardheidstrainingen te gaan geven. We breken in tijdens Hannekes lunch met cursisten en Gijs sluit af met een door hem veracht maar alom gestreamd Beatles-liedje.🎧 Here Comes The Sun - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles🇦🇹 Austria.info: Ga naar www.austria.info voor een vakantie in Oostenrijk!
 • #129 - Houtje-touwtje

  58:26
  Het schijnt dat mensen aan het leven hangen, maar voor Teun hoeft het niet meer. Zijn telefoon is kapot, zijn leven ontwricht en zijn foto’s hopelijk voorgoed verdwenen. Toen Gijs tijdens het opruimen van de stripboeken geconfronteerd werd met zijn hebzucht voelde hij zich een echte man. Hanneke zou blij zijn met een heel kleine brand maar vooralsnog zit ze te klaverjassen en consumeren bij Café Krom. We sluiten af met een Beatles-liedje in de mismoedige stemming van Teun.🎧 Yer Blues - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles💧 Air-Up: Ga naar air-up.com en krijg met de code 'teunengijs' 10% korting op alles (t/m 31 juli)
 • #128 - Onboeddhistisch

  01:07:06
  Een goede boeddhist heeft geen toeter nodig, Gijs wil graag een berg zien en de eigen benen van Teuns oudste dochter zijn ernstig in zicht. Ondertussen is in beide huizen het klein huiselijk leed niet te overzien. Snel tegen de borst aanplakken en uitvegen, een hand volspuiten of insmeren met een spons: hoe doe je het? Gijs is thuis chef douchegel maar verliest de grip. Teun toonde zeldzame moed in de keuken maar kan onmogelijk blij zijn met deze pyrrusoverwinning. Verder analyseren we de vermeende leverdip van Hanneke. Teun krijgt het benauwd van de wending die het gesprek krijgt en Gijs roept op om een halfuur van je leven in te ruimen voor A Hard Day’s Night. 🎧 Tell Me Why - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles💧 Air-Up: Ga naar air-up.com en krijg met de code 'teunengijs' 10% korting t/m 31 juli🌰 Oot Granola: Ga naar oot.nl/teunengijs en vraag een starterspakket aan voor maar €15,-
 • #127 - Uitgeroeid

  01:13:53
  Terwijl Teun vreest voor 40 jaar hurkhouding tegen de muur in een fabriek werd Gijs een pion in zijn eigen verhaal. Hij bestelde een blouse met de ijskaart van Ola. Teun nam met zijn vrouw de goede doelen-portefeuille door en we bespreken naast een aangename tourist trap ook de angst voor hulp van een olympisch kampioen. Hanneke vond Oerol oud, wit en vlezig maar gaat volgend jaar weer. Gerard Reve, W.F. Hermans, Rudy Kousbroek en Def Rhymz zijn de Heilige Vier-eenheid en Gijs sluit af met een Beatles-liedje uit 1995.🎧 Free As A Bird - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles🧠 Squla: Krijg met de code 'TEUNENGIJSZOMER' €5,- korting op 3 maanden!🚗 Citroën: Lease de Citroën e-c4 nu voor €399,- in plaats van €479,- (deze actie is alleen geldig in juni).