Share

cover art for #122 - Zieltogend

Teun en Gijs vertellen alles

#122 - Zieltogend

Teun ging naar het tuincentrum en trof het schuim der aarde. Niet alles hoeft een uitje te zijn. Ondertussen gaat Gijs gebukt onder het nare frame van de mannengriep en dat is te horen. Zelf vindt hij het gelukkig wel sexy. In Israël werd Hanneke verliefd op iedereen die op een tractor zat en eigenlijk tandarts was maar er gebeurde weinig in de kibboets. We halen herinneringen op aan het doorkruisen van belegerde stukken land in een rammelende auto en Gijs sluit af met een liedje van zijn lievelingsplaat van Paul.


🎧 Heart Of The Country - Paul McCartney & Linda McCartney

❤️ Insta: @teun.gijs

📩 info@meervandit.nl

🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles

🎤 5 juni staat Peter Gabriel in Ziggo Dome, koop hier kaartjes!

More episodes

View all episodes

 • #137 - Bloedchagrijnig

  58:48
  Is het nou zo erg om een beetje gegaslight te worden? Natural born gaslighter Gijs denkt van niet. Teun is van verlept kasplantje getransformeerd in een herboren man in double denim. Toch ziet Gijs hem liever in een ander standje. Toen de vrouw van huis was en de dochters wegkeken bleek de vuilniszak weer het breekpunt van opruimer Teun. Hanneke vindt het wel welletjes op de A12 en ziet een nieuwe tv-carrière gloren. We sluiten af met het stiefkindje van The White Album.🎧 Good Night - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles📝 Studygo: Klik op de link en ontvang 20% korting op een abonnement (geldig t/m 16 oktober)🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg met de code 'teunengijs' 10% korting op de gehele collectie!
 • #136 - Hinderlijk

  01:05:22
  Teun heeft niks te zeggen maar wel veel te doen. Z’n geest is al voor hem uit gereisd naar Limburg maar voorlopig zit hij nog op de burelen. Gijs bezit een drift die niet fraai is en op een mooie zondag zag hij z’n eigen slechtheid weer eens uitgetekend. We stuiten op een immens dilemma dat ons brengt bij de vraag: hoe te leven? Met Hanneke nemen we de hele Ajax-kwestie door. Ze pleit voor de ultieme catharsis: degradatie. De schoonheid van The White Album, een geschenk aan de mensheid, redt ons op de valreep.🎧 Dear Prudence - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles📝 Studygo: Klik op de link en ontvang 20% korting op een abonnement (geldig t/m 16 oktober)🍿 SkyShowtime: Klik op de link en krijg 3 maanden voor maar €13,99 met de code 'POKERTEUN'. De actie is geldig t/m 30 september.
 • #135 - Netelig

  59:06
  Het bedrijf staat op knappen, Gijs moet door het stof. Maar kan hij dat wel? Gaslighting lijkt meer zijn tweede natuur, maar gelukkig is Teun er om hem toe te spreken. We hebben grote ijzeren kluizen met tijdklokken nodig om onszelf digitaal in toom te houden en Hanneke begint gezellig, maar trekt ons alras het moeras in. We uiten onze diepe haat jegens de nazi-fatbike. Gelukkig voelde Gijs vanuit zijn woonkamer enkel liefde voor een vroeg, wild Beatles-liedje.🎧 All I've Got To Do - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles📝 Studygo: Klik op de link en ontvang 20% korting op een abonnement (geldig t/m 16 oktober)🧠 Studira: Ga naar studira.nl/teunengijs en krijg 20% korting op 1 jaar Studira met de code teunengijs20 (geldig t/m 24 september)
 • #134 - Onmodisch

  01:07:12
  Vroeger kon Gijs nog de relaxte jongen uithangen, maar nu hij een tv-programma heeft kan hij de schijn niet langer ophouden. Hij dreinde door tot zijn vrouw hem tot de orde riep en dat was een gemengd genoegen. Teun was al de risée van het gezin dus toen hij ook nog de goedkope dure variant van zijn bril kwijt was hield hij wijselijk zijn mond. Hanneke had een links weekend. Ze droeg op de A12 weer sjokkend bij aan het klimaat en woonde de lezing van Timmermans bij. Haar oordeel: inhoudelijk prima, maar te welbespraakt. Gijs’ leven mag dan een Beatles-fase zijn, toch sluit hij af met een dubieus liedje met een middelmatige melodie.🎧 Woman Is The Nigger Of The World - John Lennon❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg 10% korting op de hele collecte met de code teunengijs🧠 Studira: Ga naar studira.nl/teunengijs en krijg 20% korting op 1 jaar studira met de code teunengijs20 (geldig t/m 24 september)
 • #133 - Hebbelijk

  01:18:14
  Na een lange zomervakantie zijn we terug. Teun zit dan wel als een hele knappe 52-jarige tegenover Gijs, jarig zijn is een gemengd genoegen. Hij voelt verstarring, maar de berusting blijft uit. Waar Gijs doof is voor Wally vond hij een hondenfluisteraar in opoe Ria. We benijden mensen met een gastvrije energie en Hanneke is na een cursus in Turkije weer thuis. Wel waait er plots een onverwachte wind uit de grachtengordel. Ons boomerbrein beging een grove fout waar we door nota bene Guusje op gewezen moesten worden. We blijken bodyshamers en gaan door het stof. Matthijs moet sorry zeggen met z’n oogjes en we eindigen met het laatste tv-optreden van John Lennon.🎧 John Lennon - Imagine❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles📖 Meridiaan Uitgevers: Lees nu de Maniac van Benjamín Labatut!☕️ De koffiejongens: Ga naar dekoffiejongens.nl/cupzooi en krijg 2 x €5 korting op de eerste 2 orders van een abonnement!
 • #132 - Emotieloos

  53:58
  Teun doorstond één van de meest ontregelende dingen die er zijn: een lekkage. Gelukkig weet zijn eigen vrouw wat vloeibaar rubber is. Ze had zelfs nog wat liggen. Nooit eerder was de scheiding tussen bandenplakkers en fietsenmakerklanten zo schrijnend. Gijs is totaal overspannen omdat hij op vakantie gaat. Hij moet zijn podcastbungalow ombouwen tot een onpersoonlijke Landal accommodatie. Ondertussen gaat Chateau Podcast ten onder aan de adrenaline en bitterheid die vrijkomt bij het kaartspel Skipbo. Misschien is een afgestompt leven toch te prefereren.🎧 Good Night - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles📖 THUIS Wonen voor gevorderden
 • #131 - Knalgeel

  01:09:02
  Gijs spoot Bugles vol met z’n eigen saus en is niet tevreden over het kijkcomfort van zijn zonnebril. De zich almaar uitbreidende hel was al niet prettig maar nu wordt Teun ook nog geteisterd op de sportschool: een man is z’n aura aan het fucken. Hanneke bevindt zich in een twilight zone in Amsterdam en we bespreken de onwillige kappen met haar van de Wimbledonfinalisten. Teun las een boek over Mussolini, werd wijzer en raadt het van harte aan. Gijs sluit af met de slappe lach van John en Paul.🎧 And Your Bird Can Sing - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg met de code 'teunengijs' korting op het gehele assortiment!
 • #130 - Kafkaësk

  01:08:06
  Als basishistoricus in de traditie van Von Ranke duidt Teun de Rutteloze tijd. Na een onverhoopte discussie over het slavernijverleden, de bio-industrie en de Holocaust doet Gijs verslag van zijn overwinningen op de tennisbaan. Zijn zoon heeft nog een belangrijke les te leren: verneder de tegenstander niet als je altijd verliest. Teun was weer eens in een existentiële crisis beland en overweegt mentale hardheidstrainingen te gaan geven. We breken in tijdens Hannekes lunch met cursisten en Gijs sluit af met een door hem veracht maar alom gestreamd Beatles-liedje.🎧 Here Comes The Sun - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles🇦🇹 Austria.info: Ga naar www.austria.info voor een vakantie in Oostenrijk!
 • #129 - Houtje-touwtje

  58:26
  Het schijnt dat mensen aan het leven hangen, maar voor Teun hoeft het niet meer. Zijn telefoon is kapot, zijn leven ontwricht en zijn foto’s hopelijk voorgoed verdwenen. Toen Gijs tijdens het opruimen van de stripboeken geconfronteerd werd met zijn hebzucht voelde hij zich een echte man. Hanneke zou blij zijn met een heel kleine brand maar vooralsnog zit ze te klaverjassen en consumeren bij Café Krom. We sluiten af met een Beatles-liedje in de mismoedige stemming van Teun.🎧 Yer Blues - The Beatles❤️ Insta: @teun.gijs📩 info@meervandit.nl🧢 petje.af/teunengijsvertellenalles💧 Air-Up: Ga naar air-up.com en krijg met de code 'teunengijs' 10% korting op alles (t/m 31 juli)