Share

cover art for Vad betyder Cadillac för dig?

Elbilsveckan

Vad betyder Cadillac för dig?

Christoffer och Peter har varit i Paris på influencerfest - Flådigt! Fredrik Sandberg från Tidningen Elbilen berättar vad Cadillac betyder för honom och det diskuteras om vi i Sverige kommer vara intresserade av nya Optiq. Audi släpper en bakhjulsdriven Q6 e-tron - Är det värdigt Quattro-kungarna? Kineserna flyttar fram positionerna i Europa men det går inte lika bra för alla, någon väljer istället att kasta in handduken.

More episodes

View all episodes

 • Capristar

  58:58
  Christoffer är hemma från Tyskland igen och allt är som vanligt när han och Peter slår sig ner för att ta itu veckans händelser. De båda har varit i London för att spana in helt nya Polest... förlåt, Ford Capri, en legend som tillbaka... sägs det. Men innan dess så förklarar Christoffer att det inte alls är något fel på hans i4 M50 och gör en rättelse från tidigare avsnitt. Peter har dessutom grävt i ARNs dunkla håla igen och där finns ett nytaget beslut på att WLTP faktiskt inte är utlovad räckvidd, är det bättre att mäta det i antal boinks?
 • Går det söderut för Northvolt?

  55:52
  Denna vecka är Christoffer på semester i djungeln utan internet, Tyskland, och ljudet är därefter. Som tur är så har Peter fått hjälp att hålla liv i showmen av Fredrik Sandberg på tidningen Elbilen. Ett klagörande om Polestar, Christoffer och Peter har kört Peugeot E-5008 och nya ID.Buzzz (ja, felstavningen är med flit). Dessutom så får vi rapport från norr on Northvolt och hur det går för företaget. Tråkiga rubriker i media och avbeställningar på flera miljarder, har Northvolt en chans att leverera det man lovade?
 • Vi har kört Polestar 4 och Audi Q6 e-tron

  01:38:36
  En dag senare än vanligt (inte vårt fel) så är Elbilsveckan tillbaka igen, denna gång med ingen mindre än motorjournalisten Alrik Söderlind från Auto, Motor & Sport. Det pratas om nya Skoda Elroq som visats upp i kamoflage, Polestar 2 har uppdaterats och blivit vansinnigt dyr i privatleasing. Även Polestar 3 har uppdaterats med en RWD-version och panelen diskusserar om det verkligen är den man borde satsa på. Det går inte så bra för Volvo och EX90 ser ut att lanseras utan en stor del av sina funktioner från start och sen har både Christoffer, Peter och Alrik kört Polestar 4 och Audi Q6 e-tron. Trion diskuterar om hur dessa bilar är att köra, vilken version man borde köpa, om man ens borde köpa någon av dem och mycket, mycket annat.
 • Sportläge gör sig bättre i skogen än i bilen

  01:14:07
  Ny vecka, nytt poddavsnitt. Äntligen har Esse fått sin Audi men nu har det gått sådan tid att frågan är om han vill behålla den? Hur är krocksäkerheten i kinesiska elbilar och återvinning i elbilar, hur är det med det egentligen? Fisker ansöker om kurskurs (fast nä) och Circle K är ibland bra, ibland inte så bra. Esse har kört BMW i5 Touring och diskussion uppstår - dock inte om Volvos elektrifiering av grävare, dumprar och andra coola maskiner. Detta och mer i veckans avsnitt av Elbilsveckan! OBS! Nästa vecka kommer avsnittet ut först på tisdag pga ett embargo, skyll på Audi!
 • Regn är inget bra - inte ens i Göteborg

  50:11
  Ännu en vecka och ännu ett avsnitt. Joakim Dyredand har varit och programledat STCC i Göteborg, det visade sig av vädret kanske inte var på deras sida. Vi får förklarat för oss hur det här med STCC fungerar och varför ljud inte är så viktigt för en tävling. Dessutom har Peter och Christoffer varit och provkört nya Xpeng G6 som imponerar, importtullar på elbilar ser ut att bli verklighet och Christoffer är överlycklig över sin nya bil!
 • Så är Polestar 3 att köra

  01:17:16
  Christoffer och Peter har kört Polestar 3 och i veckans avsnitt så diskuterar dem hur den är att köra och har såklart olika åsikter. Det går sådär för företagen som söljer spadar och Hongqi har visat upp en ny elbil som kommer lika långt som ID.7 fast med ett större batteri. Och apropå ID.7, GTX Tourer har fått ett pris och det är bättre än vad vi hade trott. Norrmännen har varit ute och kört lite bil igen och fått både förväntande, och lite oförväntade resultat.
 • Ett, tu EV3

  01:23:39
  Ojojoj vilken vecka det varit. Peter och Christoffer har varit i Tyskland för att kolla in helt nya Kia EV3, en bil som imponerar. Till sin hjälp har man tagit med Kristofer Rask från Alltomelbil.se för att få flera synpunkter. Nevs har avbrutit köpet av Emily GT med EV Electra, vad kan detta betyda för Trollhättan, om ens något? Cupra Tavascan har fått sitt svenska pris och Kias 12V-problem verkar aldrig ta slut... eller kanske så är det slutet i tunneln i vi ser. Christoffer har åkt BMW i5 Touring heeeela vägen ner till Malmö för att lära känna bilen lite mer och det diskuteras kombis emellan.
 • Två kulturarbetare och en BMW

  01:25:59
  Peter och Christoffer spenderar lite ensamtid med varandra denna vecka och går igenom nyheterna som hänt. Ännu ett nytt bilmärke har lanserats och visst kommer det från Kina. EV6 har fått en uppdatering och Angry Birds kommer till Android Automotive... som inte heter Android Automotive. Uppdatering i Teslastrejken och sen har Peter varit ute i en bil få av oss har råd med men som ändå verkar ha gjort avtryck hos denna Audi-fantast.