Share

cover art for Publik laddning ska inte vara ett krav för elbil

Elbilsveckan

Publik laddning ska inte vara ett krav för elbil

I veckans avsnitt av Elbilsveckan så har vi fått dom nya priserna för Elli Charging - och dom är inte nådiga. Christoffer och Peter diskuterar varför någon nu skulle vilja använda sig av Elli Charging längre, det är en tråkig utveckling, speciellt för dom som inte har möjlighet att ladda hemma. Volvo lanserar snart nya EX30 men redan nu har många detaljer delats och ett chockerande val gör bilen helt ointressant för Christoffer. Apropå ointressant så kör just nu Christoffer Toyota bz4X och delar med sig av sina tankar kring den. Vem skulle vilja köpa den? Christoffer har svaret.


Allt om elbil ICCT: https://alltomelbil.se/har-ar-de-som-ar-bast-och-samst-pa-elbilar-tesla-och-byd-i-topp/

Allt om elbil Kia EV9: https://alltomelbil.se/en-forsta-titt-pa-kia-ev9-stora-elsuven-med-plats-for-sju-personer/


Slipp reklam med Elbilsveckan Plus: https://plus.acast.com/s/6ec1ff9b-7486-411a-8d0d-edb10d125ec3

More episodes

View all episodes

 • 82. Det är dyrt med tak och hyfs på laddplats

  01:18:59
  Det blir mycket laddning i veckans podd – Elmacksägare Haris Džafić är tillbaka och pratar om sin nya laddplats i Smålandsstenar och varför det är så dyrt att bygga tak. Gullin har provkört Zeekr X och berättar mer om denna, och hur sköter Zeekr företaget egentligen? Dessutom nylanseras Audi en snikmodell precis när vi konstaterat att alla vill ha Quattro. Vi frågar oss också vad som gäller om någon laddar fullt och sedan inte flyttar bilen.
 • 81. Kvartalsrapporten Q2 2024

  51:37
  Åren tuffar på i elektronisk tystnad och det är dags att utvärdera elbilsförsäljningen under kvartal 2 år 2024. Det är ett kvartal där elbilsförsäljningen går ner jämfört med förra året vid samma tid men vi siar ändå om en mer elektrifierad framtid. Bilarna som såldes bäst, bilarna som såldes lite mindre bra och allt där i mellan.
 • 80. Capristar

  58:58
  Christoffer är hemma från Tyskland igen och allt är som vanligt när han och Peter slår sig ner för att ta itu veckans händelser. De båda har varit i London för att spana in helt nya Polest... förlåt, Ford Capri, en legend som tillbaka... sägs det. Men innan dess så förklarar Christoffer att det inte alls är något fel på hans i4 M50 och gör en rättelse från tidigare avsnitt. Peter har dessutom grävt i ARNs dunkla håla igen och där finns ett nytaget beslut på att WLTP faktiskt inte är utlovad räckvidd, är det bättre att mäta det i antal boinks?
 • Går det söderut för Northvolt?

  55:52
  Denna vecka är Christoffer på semester i djungeln utan internet, Tyskland, och ljudet är därefter. Som tur är så har Peter fått hjälp att hålla liv i showmen av Fredrik Sandberg på tidningen Elbilen. Ett klagörande om Polestar, Christoffer och Peter har kört Peugeot E-5008 och nya ID.Buzzz (ja, felstavningen är med flit). Dessutom så får vi rapport från norr on Northvolt och hur det går för företaget. Tråkiga rubriker i media och avbeställningar på flera miljarder, har Northvolt en chans att leverera det man lovade?
 • Vi har kört Polestar 4 och Audi Q6 e-tron

  01:38:36
  En dag senare än vanligt (inte vårt fel) så är Elbilsveckan tillbaka igen, denna gång med ingen mindre än motorjournalisten Alrik Söderlind från Auto, Motor & Sport. Det pratas om nya Skoda Elroq som visats upp i kamoflage, Polestar 2 har uppdaterats och blivit vansinnigt dyr i privatleasing. Även Polestar 3 har uppdaterats med en RWD-version och panelen diskusserar om det verkligen är den man borde satsa på. Det går inte så bra för Volvo och EX90 ser ut att lanseras utan en stor del av sina funktioner från start och sen har både Christoffer, Peter och Alrik kört Polestar 4 och Audi Q6 e-tron. Trion diskuterar om hur dessa bilar är att köra, vilken version man borde köpa, om man ens borde köpa någon av dem och mycket, mycket annat.
 • Sportläge gör sig bättre i skogen än i bilen

  01:14:07
  Ny vecka, nytt poddavsnitt. Äntligen har Esse fått sin Audi men nu har det gått sådan tid att frågan är om han vill behålla den? Hur är krocksäkerheten i kinesiska elbilar och återvinning i elbilar, hur är det med det egentligen? Fisker ansöker om kurskurs (fast nä) och Circle K är ibland bra, ibland inte så bra. Esse har kört BMW i5 Touring och diskussion uppstår - dock inte om Volvos elektrifiering av grävare, dumprar och andra coola maskiner. Detta och mer i veckans avsnitt av Elbilsveckan! OBS! Nästa vecka kommer avsnittet ut först på tisdag pga ett embargo, skyll på Audi!
 • Regn är inget bra - inte ens i Göteborg

  50:11
  Ännu en vecka och ännu ett avsnitt. Joakim Dyredand har varit och programledat STCC i Göteborg, det visade sig av vädret kanske inte var på deras sida. Vi får förklarat för oss hur det här med STCC fungerar och varför ljud inte är så viktigt för en tävling. Dessutom har Peter och Christoffer varit och provkört nya Xpeng G6 som imponerar, importtullar på elbilar ser ut att bli verklighet och Christoffer är överlycklig över sin nya bil!
 • Så är Polestar 3 att köra

  01:17:16
  Christoffer och Peter har kört Polestar 3 och i veckans avsnitt så diskuterar dem hur den är att köra och har såklart olika åsikter. Det går sådär för företagen som söljer spadar och Hongqi har visat upp en ny elbil som kommer lika långt som ID.7 fast med ett större batteri. Och apropå ID.7, GTX Tourer har fått ett pris och det är bättre än vad vi hade trott. Norrmännen har varit ute och kört lite bil igen och fått både förväntande, och lite oförväntade resultat.
 • Vad betyder Cadillac för dig?

  01:00:22
  Christoffer och Peter har varit i Paris på influencerfest - Flådigt! Fredrik Sandberg från Tidningen Elbilen berättar vad Cadillac betyder för honom och det diskuteras om vi i Sverige kommer vara intresserade av nya Optiq. Audi släpper en bakhjulsdriven Q6 e-tron - Är det värdigt Quattro-kungarna? Kineserna flyttar fram positionerna i Europa men det går inte lika bra för alla, någon väljer istället att kasta in handduken.