Share

cover art for Kan man vara mer taggad än Peter på nya elbilsveckan.se?

Elbilsveckan

Kan man vara mer taggad än Peter på nya elbilsveckan.se?

Det är måndag och det betyder att ett nytt avsnitt av Elbilsveckan med Peter Esse och Christoffer Gullin är här. Denna vecka har duon något riktigt spännande att berätta och ni kan spana in det på elbilsveckan.se nu på en gång. Dessutom så har tyska ADAC publicerat en lista med över 70 elbilar som man gjort egna förbrukningstester på och det koras både vinnare och förlorare. Christoffer tycker inte alls Nissan Ariya är så dålig och Peter Esse har fått tag på en bil som inte vem som helst har råd med: Mercedes EQS för över 1,7 miljoner. Hur känns det att åka en sådan bil? Esse levererar.


ADACs elbilstester: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/elektromobilitaet/tests/stromverbrauch-elektroautos-adac-test/

Videotips på alltomelbil.se: https://alltomelbil.se/video-sa-funkar-tesla-semi-hos-pepsi/


Registrera dig och börja diskutera på elbilsveckan.se: https://elbilsveckan.se

More episodes

View all episodes

 • Emily GT är nog inte den glada historia vi hoppades på

  58:42
  Det har varit eCarExpo och duon har träffats i Göteborg för att spana in det senaste på elbilsmarknaden. Man tar hjälp av Fredrik Sandberg, chefredaktör på tidningen Elbilen och tillsammans tar man sig igenom den händelserika helgen som dominerats av Nevs Emily GT och försäljningen till EV Electra. Äntligen ska det byggas bilar i Trollhättan igen, det säger iallafall den nya ägaren. Men Peter har grävt och funderar på om det verkligen kommer hända. Dessutom så diskuteras vinnaren av årets elbil, Peter har kört som en galning utan händerna på ratten och Nio har fått upp ännu en batteribytarstation. Tack till Fredrik Sandberg på tidningen elbilen: elbilen.se
 • Det våras för eCarExpo

  50:47
  I veckans avsnitt får duon hjälp av Joakim Dyredand från tidningen Elbilen. Han har fått åka nya Porsche Macan som snart kommer på el. Det pratas Årets elbil och det ska även lottas ut biljetter till eCarExpo som går av stapeln 2-3 december i Göteborg. Smart #1 har fått sitt svenska pris och Peter och Christoffer har bytt bilar och har ännu lite mer att klaga på när det kommer till Xpengs översättningar. Vinn eCarExpo-biljetter genom att maila till Joakim@elbilen.se
 • En lyxig 7sits eller en kass sportsedan?

  01:05:00
  Christoffer har flyttat och Peter har varit sjuk men världen har inte ståt stilla. Därför samlar sig duon för att prata om det senaste som hänt inom Teslastrejken och vad som komma skall om det inte blir löst, en ny 7sist-suv är på gång men frågan är om den kommer till Sverige. Har Peter kommit på varför vindrutetorkarna spökar? Tesla Supercharger V4 har dykt upp i Sverige och kanske är Xpeng G9 en mer färdig bil än Xpeng P7, det verkar nästan så när ämnet diskuteras i veckans avsnitt av Elbilsveckan.
 • Blev Volkswagen plötsligt bra på elbilar?

  01:20:18
  Peter och Christoffer har varit ute och rest. I de södra delarna av Frankrike har man först kört Kia EV9 och sen Volkswagen ID.7. Det här är så stort så hjälp behövs för att förklara dessa bilar och vem passar inte bättre än Fredrik Sandberg, chefredaktör på tidningen Elbilen? Tillsammans går dom igenom bilarna i detalj, vad som är bra och vad som är dåligt. Fredrik har också kört Xpeng P7, den bil som Christoffer just nu har på test. Dessutom så blir det såklart lite nyheter, denna gång om agenter, en amerikan och en säl. Det vill du bara inte missa!
 • Snabbsnack: Nya Volvo EM90

  15:16
  Här kommer ett snabbsnack efter att Peter och Christoffer kollat igenom lanseringen av Volvo EX90, som visades upp under söndagseftermiddagen. Ett vanligt avsnitt fyllt med spännande saker kommer som vanligt imorgon.
 • Traktorn räddar elbilen

  01:05:00
  I veckans avsnitt av Elbilsveckan så diskuterar duon det här med nya bilmärket efter att en fråga från en lyssnare inkommit till redaktionen. Dessutom så har Peter kört fast och skyller det på elbilen istället för hans egen klumpighet, tur att det finns hjältar som Jimmy! En kort uppdatering gällande Tesla-strejken då den oroar många Tesla-ägare just nu och sen har Christoffer varit i Barcelona och kan prata om vad han gjorde där. Eller iallafall vad han tyckte om bilen som han körde när han var där, Volvo EX30. Var med och diskutera avsnittet sen på elbilsveckan.se.
 • Vindrutetorkarna strejkar iallafall inte

  01:34:35
  I veckans avsnitt så får vi höra nyheter från eCarExpo i Köpenhamn som Peter besökt. Nya ID.Buzz Long har visats upp men också den billiga BYD Dolphin, kan den bli en succé här i Sverige? Är Nya Mini Countryman orimligt dyr eller kan det vara en prisvärd bil jämfört med konkurrenterna? Dessutom så diskuteras strejken hos Tesla, vad betyder det för kunder och vad kan facket göra för att gå vidare? Sen är det till slut dags att prata om Tesla Model Y, är det en bil som duon älskar eller hatar?
 • Kineserna närmar sig

  01:11:33
  I veckans avsnitt finns en gäst i (den virtuella) studion, Haris Dzafic från Elmacken berättar om hur snabbladdning lider vid kyla och i vilka temperaturer det märks hos operatörerna att det tar längre tid. Peter har varit i Tyskland för att köra nya Nio EL6 och funderar på om inte kineserna nu börjat bli konkurrenskraftiga i premiumsegmentet också. Dessutom har Tesla problem med facket, Zeekr har ett oherdeligt avtal och Volvo EM90 är ett helt problem i sig, enligt vissa.
 • Länge leve tidningspressen

  55:09
  Denna vecka har duon besök av inga mindre än Fredrik Sandberg, chefredaktör på tidningen Elbilen, och Joakim Dyredand, reporter på samma tidning. I avsnittet pratas det om hur tidningen startade, tidiga historier om Teslas intåg i Sverige och hur man tog sig fram under sina första år när elbilsmarknaden var rätt liten. Det står även elbilsracing på temat, är det en succé och hur ser branschen på att inte behålla stora V8or och annat bensinslukande? Stockholm stänger av för bensin- och dieselbilar och årets bil Jeep Avenger visar sig vara en riktigt dålig elbil.