Share

cover art for Drönare och spel

Teknikpäron

Drönare och spel

Season 3, Ep. 1

Ida och Magnus Blix är tillbaka för en ny säsong. Det här avsnittet snackas det om de nya reglerna för drönare. Ida är registrerad operatör, medan Magnus måste skaffa körkort. Det blir spelsnack; Google Stadia, Cyberpunk 2077, trasig Joycon, Bioshock, Half-Life Alyx, Mario Kart Live och Oculus Quest 2. 

More episodes

View all episodes

 • 2. Plasman är död, länge leve OLED

  52:51
  Barnen är nattade och vi sätter oss bakom mikrofonerna igen för att snacka lite om vår gamla, och nya tv. Kan en tv verkligen vara för stor? Vi pratar också om lite nyheter från Ubiquiti, och Ida villhöver en ny kamera. Det och mer! Väl mött.
 • 1. 3D är det nya svarta

  46:03
  Kors i taket, barnen sover och Ida är vaken och sugen på att podda. Nytt år = ny säsong va? Vi kör på det! Vi pratar Vision Pro, Rabbit R1, Humane Ai Pin och så klart om Magnus nya 3D-skrivare, Bambu Labs X1-Carbon. Peppa oss tillräckligt så blir det förhoppningsvis ett nytt avsnitt "inom kort".
 • 3. Jakten på den perfekta hörluren

  50:16
  I veckans avsnitt pratar vi om jakten på de perfekta jobb-hörlurarna, för att sedan diskutera status på hemmakontoret och vad för prylar vi har på skrivbordet.
 • 2. Norrskenet bedrar

  34:38
  Vi lyckas spela in ett till avsnitt! Den här gången pratar vi om tekniken bakom norrskensskådning, skapa bilder med AI, nya Raspberry PI 5 och mer. Glöm inte att ni kan maila oss på teknikparon@gmail.com med tips om samtalsämnen, rättningar och önskemål.
 • 1. Teknikpäron reser sig ur askan

  38:36
  Ida och Magnus provar nytt grepp för att få ut ett nytt avsnitt efter det extremt långa uppehållet. Från varsin våning spelar de in om Teslan, hur det går med drönarflygandet, Quest 2/3 eller Apple Vision Pro, offgrid-stugan och vad de köpt för kul sen sist (nä, inte på riktigt för det vore för mycket).
 • 8. 2021 blir poddens år

  25:31
  Mickarna försvann från köksbordet och det blev uppehåll i podden, medan 2020 gjorde sitt bästa för att förstöra allt. Skitår. Hur som. Ida och Magnus är tillbaka för att önska God Jul och Gott Nytt År. 2021 kommer bli den här poddens år.
 • 7. Dags att löda

  46:04
  Ida och Magnus Blix har äntligen lyckats få barnen att sova själva för en stund och passar på att podda. Denna nystart bjuder på snack om hur projekt laga familjens plasma-tv går (spoiler: det är dags att löda) och en hel del om nystarten av vårt smarta hem. Magnus älskar proxmox, Shelly-puckarna som köptes för typ 1,5 år sedan har börjat hamna bakom lampknapparna på väggarna mm. Hoppas ni gillar avsnittet!
 • 6. Vilken grej Huawei!

  01:17:30
  Vi är många som funderat på hur Huawei ska ta sig an utmaningen att sälja telefoner utan Google Play. Svaret heter App Gallery, det tredje ekosystemet. I veckan som varit har de haft event i Stockholm och vi var där. I avsnittet pratar om vad vi fått veta och vad vi tror. Under eventet passade man även på att visa sin nya vikbara telefon Huawei Mate Xs, som vi dessutom fick klämma lite på.