TB-podden

del

53 Anders Hammer og terroristen fra Bærum

Season 3, Ep. 53

10. august 2019 dreper Philip Manshaus (22) sin 17 år gamle stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, som er adoptert fra Kina. Så angriper han moskeen Al-Noor i Bærum med skytevåpen. Journalist Anders Hammer fra Tønsberg har brukt to år på å kartlegge hvordan Manshaus på ganske kort tid ble en radikal høyreekstremist med et vanvittig hat mot alle som ikke er vestlige.


Anders Hammer har snakket med Johannes mor og Philips stemor Ellen, med venner og familie, han har lest dagbøker og digitale spor, før han også møtte Philip Manshaus i fengsel. – Jeg ville vite om han angret, sier Hammer.


Som journalist rapporterer Hammer fra kriger og konflikter. Oppveksten i Tønsberg, der nynazismen blomstret opp tidlig på 90-tallet, gjorde ham interessert i ekstreme miljøer. Nå er han aktuell med boka "Terroristen fra Bærum - radikaliseringen av Philip Manshaus".


Marie Olaussen er programleder.

Sigmund Kydland er ansvarlig redaktør.

tb-podden er en podkast fra Tønsbergs Blad.

Flere episoder

4/1/2020

#52 Får jeg baksmell neste år, nå som boligrenta synker? Økonomipanelet svarer på lytternes spørsmål.

Season 2, Ep. 52
Hvordan håndtere boliglånet som permittert? Er det et godt tidspunkt å kjøpe leilighet på nå? Bør jeg investere sparepengene i aksjer? Hva skjer hvis jeg ikke har nok penger til alle utgiftene mine? Dette er og mye mer er temaer vi snakker om i denne episoden av TB-podden . Programleder Marie Olaussen spør og finansrådgiverne Hanne Solli og Kamilla Elise Holt Utheim fra DNB svarer. Det gjør også økonomirådgiver i Nav, Beate Engelschiøn. Ønsker du å høre flere episoder om økonomi, kan du høre på disse: Slik blir du rik på et år: https://anchor.fm/tonsbergs-blad/episodes/20-Slik-blir-du-rik-p-et-r-e374ja Lønna strekker ikke til – hva gjør jeg nå? https://anchor.fm/tonsbergs-blad/episodes/21-Lnna-strekker-ikke-til---hva-gjr-jeg-n-e395mg Snakk med barna om penger: https://anchor.fm/tonsbergs-blad/episodes/24-Snakk-med-barna-om-penger-e3f86n Slik unngår du at økonomien tar knekken på parforholdet: https://anchor.fm/tonsbergs-blad/episodes/25-Slik-unngr-du-at-konomien-tar-knekken-p-parforholdet-e3dggp Slik sparte vi 40.000 kroner på 3 minutter: https://anchor.fm/tonsbergs-blad/episodes/35-Slik-sparte-vi-40-000-kroner-p-3-minutter-e4ddlk Lise Kristoffersen (32) sparer 350.000 kroner i året – hør hennes beste sparetips: https://anchor.fm/tonsbergs-blad/episodes/37-Lise-Kristoffersen-32-sparer-350-000-kroner-i-ret--hr-hennes-beste-sparerd-e4ddv1 Sparetips for deg som er 15, 20 eller 30 år: https://anchor.fm/tonsbergs-blad/episodes/45-Sparetips-for-deg-som-er-15--20-eller-30-r-e5c0f8 Slik får du pengene dine til å vokse: https://anchor.fm/tonsbergs-blad/episodes/49-Slik-fr-du-pengene-dine-til--vokse-e8spt3