Tanssistudio

Share

Jakso 6: Ulkonäköpaineet & syömishäiriöt

Ep. 6

Tällä kertaa Tanssistudio-podcastissa keskustellaan ulkonäköpaineista sekä syömishäiriöistä.


Jakson aiheet ovat meille todella henkilökohtaisia ja herättävät meissä molemmissa vahvoja tunteita. Näistä asioista on vaikea puhua ja se myös kuuluu tässä jaksossa.


Tiedämme, ettemme paini näiden asioiden kanssa yksin ja nimenomaan siksi tahdoimme omistaa ulkonäköpaineille ja syömishäiriöille oman erillisen jakson. Meistä jokainen kokee varmasti aina ajoittain paineita ulkonäöstään ja tutkimusten mukaan jopa 3/4 tanssijoista sairastuu elämänsä aikana jonkinasteiseen syömishäiriöön.


Mietimme pitkään, julkaisemmeko tätä jaksoa ollenkaan, koska vajoamme keskustelun lomassa välillä melko syviinkin vesiin. Tahdoimme kuitenkin toimia niin kuin olemme toisillemme luvanneet – olla täysin omia itsejämme; avoimia, rehellisiä ja rohkeita. Sillä jos me uskallamme näyttäytyä ihmisille juuri sellaisina kuin olemme ja puhua avoimesti myös niistä kipeistä asioista, ehkä sen myötä joku muukin uskaltaa. Ja se on ensimmäinen askel siihen, että vaikeat asiat ja kipeät kokemukset eivät enää tunnu niin raskailta kantaa.


Syömishäiriö on sairaus, johon saa ja pitää hakea apua. Voit aloittaa esimerkiksi ottamalla yhteyttä kuntasi terveyskeskukseen.


Syömishäiriöliiton tukipuhelin (ma klo 9-15) 02 251 9207

Syömishäiriöliiton chat: https://syomishairioliitto.fi/tukea-ja-toimintaa/#tukipuhelin-ja-chat

More Episodes