Share

cover art for Jakso 22: Dance hacks osa 1

Tanssistudio

Jakso 22: Dance hacks osa 1

Ep. 22

Tämänkertaisessa jaksossa Tanssistudio-podcast goes Dr. Phil yaas! Nimittäin, Effiina ja Saara ratkaisevat kuuntelijoiden lähettämiä tanssipulmia. Kuinka saada koreografiasta nopeasti kiinni? Miten omaa rytmitajua voi kehittää? Entä, miten selviytyä esiintymisjännityksestä? Muun muassa näihin pulmiin saat vastauksen tämän päivän jaksossa. Podi korville ja vinkit käyttöön! Kiitos vielä kaikille oman pulmansa lähettäneille!

More episodes

View all episodes

 • 138. Jakso 138: Miksi tanssin? – vieraana Marina Manderoos

  44:08
  Tänään jatkuu kuuntelijoiden paljon toivoma Miksi tanssin? -sarja, jossa haastattelemme erilaisia tanssin harrastajia. Tällä kertaa vieraaksemme saapuu FRLSS CREW:n uusin tanssija, Marina Manderoos! Minkälaisia fiiliksiä Marinalla oli, kun hän astui ensimmäistä kertaa tanssisaliin? Minkälainen on hänen mielestä hyvä opettaja tai valmentaja? Entä, mitä tanssi on antanut Marinalle? Myös sä voit vastailla näihin kysymyksiin ja lähettää niitä meille. Ei muuta kuin kaffetta keittymään, joulukuusen koristeluun tai lahjojen paketoimiseen sekä jakson pariin!
 • 137. Jakso 137: Dance hacks osa 3

  32:16
  Tänään julkaistussa jaksossa ratkaistaan tanssiin liittyviä haasteita. Niin kuin edellistäkin Dance hacks -jaksoa varten, on tätäkin jaksoa varten tehty hurja määrä tutkimuksia, unohtamatta tietenkään niitä omia kokemuksia. Tämän päivän jakson haasteet liittyvät muun muassa kehittymiseen ja pakkopullaan, mutta millä tavoin? Kerro meille meinaatko kokeilla jotain heittämistämme ratkaisuista ja vinkeistä! Jakso playlle, let’s go!
 • 136. Jakso 136: Ulkonäköpaineet & syömishäiriöt osa 2 – vieraana Syömishäiriöliiton asiantuntija Katri Mikkilä

  50:27
  Tänään julkaistussa Tanssistudio-podcastin jaksossa keskustelemme syömishäiriöistä sekä ulkonäköpaineista ja studiossa on vieraana Syömishäiriöliiton asiantuntija, Katri Mikkilä! Miksi tanssijat ja muut niin sanotusti esteettisten lajien harrastajat, kuten esimerkiksi voimistelijat ja luistelijat, kokevat paljon ulkonäköpaineita ja ovat alttiita sairastumaan syömishäiriöön? Mitkä asiat viestivät alkavasta syömishäiriöstä? Entä miten valmentajat ja tanssinopettajat voisivat omalla toiminnallaan ennaltaehkäistä valmennettaviensa ja oppilaidensa syömishäiriöitä? Muun muassa näihin kysymyksiin syvennytään tämän päivän jaksossa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
 • 135. Jakso 135: Dance hacks osa 2

  53:40
  Tänään julkaistussa jaksossa ratkaistaan tanssiin liittyviä haasteita. Tätä jaksoa varten on tehty monia empiirisiä tutkimuksia eri haasteiden kohdalla, unohtamatta tietenkään isoa määrää omakohtaista kokemusta. Jakson haasteet liittyvät muun muassa loukkaantumisiin, esiintymiseen, korkokenkien valintaan, ilmaisuun, kuvauspäiviin, kehittymiseen ja pakkopullaan, mutta millä tavoin? Kerro meille otatko jostain vinkistä tanssiarkeesi jotain mukaan! Kaikki viestivälineet toimii paitsi savumerkit, ne ei välttämättä tuu perille. Jakso playlle, let’s go! 🤪🎧💫💗
 • 134. Jakso 134: Musiikkivideot & artistien kanssa työskentely – vieraana tanssija, tanssinopettaja, ohjaaja-koreografi & muusikko Sebastian Visa

  52:33
  Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme musiikki- ja tanssivideoista sekä artistien kanssa työskentelystä. Vieraana studiossa on Sebastian Visa! Sebastian Visa on tanssija, tanssinopettaja, ohjaaja-koreografia sekä muusikko. Miten Sebastian kuvailisi itseään tanssijana? Sebastian julkaisee musiikkia taiteilijanimellä Visa Venus ja lokakuun lopussa hän julkaisi uuden biisin nimeltä Illuusio. Miten Sebastianin musiikkiura sai alkunsa? Entä, mitä musiikkivideoissa tulee ottaa huomioon esimerkiksi koreografian kohdalla? Muun muassa näistä keskustellaan tämän päivän jaksossa. Kuulokkeet korville ja jaksoa playlle! 🤪🎬💖✨ Ps. Sebastian antaa muutamat superit vinkit ilmasuun – näitä et haluu missata!
 • 133. Jakso 133: Pitääkö taiteilija erottaa taiteesta?

  51:16
  Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme siitä, pitääkö taiteilija erottaa taiteesta. Mitä mieltä me ollaan asiasta ja minkälaiseen lopputulokseen päädyimme? Mitä mieltä sä oot? Laita meille viestiä ja sun omia pohdintoja asiasta, me luetaan teidän viestejä enemmän kuin mielellämme.
 • 132. Jakso 132: Reija Wäre

  01:09:00
  Tällä kertaa Tanssistudion vieraana on kukas muukaan kuin… Reija Wäre! 😍 Reija on koreografi ja ohjaaja, joka on tehnyt koreografioita muun muassa musikaaleihin, oopperoihin, tv-lähetyksiin sekä tunnetuille artisteille kuten esimerkiksi Antti Tuiskulle ja Cheekille. Hänellä on takanaan yli 80 tanssiteosta, näytelmää ja musikaalia, mutta miten hänen ammatillinen uransa alkoi? Millainen on Wäreen luomisprosessi? Minkälaisia haasteita hän kokee työssään? Mitä vinkkejä Wäreellä on tanssijoille, jotka tavoittelee ammattitanssijan uraa? Entä mihin suuntaan hän näkee Suomen tanssikentän kehittyvän? Ei muuta kuin jakson pariin – tätä sä et halua missata! 😍🎬🎭🎧#podcast #podcastfinland #tanssi #dance #acast #spotify #applepodcasts #googlepodcasts #dancerslife #dancepodcast #tanssipodcast #tanssistudiopodcast #suomipodcast #podcastfi #reijawäre
 • 131. Jakso 131: Palautuminen

  01:01:06
  Tänään julkaistussa jaksossa keskustelemme palautumisesta – miksi palautuminen on tärkeää ja miksi aihe on juuri nyt meille ajankohtainen. Millaisista merkeistä tietää, ettei palautuminen ole ollut riittävää? Jaamme myös meidän parhaat vinkit palautumiseen. Ei muuta ku kahvit, teet tai muut aamujuomat kupposeen, hommat tulille ja jakso playlle!
 • 130. Jakso 130: Miksi tanssin? – vieraana Muay Thai -valmentaja sekä tuore tanssin harrastaja Harri Nieminen

  40:46
  Tänään jatkuu kuuntelijoiden paljon toivoma ”Miksi tanssin?”- sarja ja jaksomme vieraaksi saapui tuore tanssiharrastaja, Harri Nieminen. Miten kamppailulajivalmentaja päätti aloittaa juuri tanssin harrastamisen? Minkälaisia fiiliksiä hänellä oli, kun hän ensimmäisen kerran astui tanssisaliin? Miten Harrin mielestä kamppailijat voisi hyödyntää tanssia, jotta kehittyisi paremmaksi kamppailijaksi ja toisinpäin? Mitä vinkkejä hänellä olisi aikuisille ihmisille, joilla ei ole mitään aiempaa tanssikokemusta ja jotka haluaisivat aloittaa tanssiharrastuksen? Varsinkin jos sulla on ollut haaveissa aloittaa tanssi ilman minkäänlaista tanssikokemusta, tämä jakso on enemmän kuin sulle. Jotain sun lempparijuomista kupposeen, luontoon kävelylle tai imuri sauhuamaan ja jakso playlle!