Systrarna Britton

 • 48. Era positiva förlossningsberättelser - Del 2

  01:04:32
  Ni har önskat ett till avsnitt där vi läser upp lyssnarnas positiva förlossningsberättelser så här kommer det! Det är berättelser om kejsarfödslar, igångsättningar, fysiologiska födslar, snabba födslar, långa födslar. Det enda alla har gemensamt är att de upplevdes som positiva för den födande. Vill du höra del 1 av de positiva förlossningsberättelserna så letar du upp avsnitt 30. Trevlig lyssning!
 • 47. "Tuttarna vilar nu" - Om att sluta amma

  57:19
  Första avsnittet från två olika länder. Asabea är hemma i Sverige och Opokua är i sitt tillfälliga hem, Portugal. Asabea har slutat amma så amningsavslut är veckans tema. Vi pratar om våra egna upplevelser av att sluta amma och Opo berättar hur hon tänkt denna gång (ca. 13 min 38 sek). Det blir ett samtal om amninssorg, när barnet väljer själv och att det är okej att vilja ha sin kropp ifred. Det leder in på ett samtal om att introducera mat och den otroliga plattformen Solid Starts (ca. 33 min 55 sek). Avslutningsvis ger Asabea några praktiska tips på strategier man kan ha när man vill sluta amma (ca. 40 min 54 sek). Tack att ni lyssnar!
 • 46. Svimning i Biarritz

  33:55
  Vi är fortfarande på tågresa i Europa i några dagar till innan vi skiljs åt i 6 månader. Resan har varit ljuvlig men även kantats av drama, främst då vår pappa svimmade i en saluhall i Biarritz. Vi talar om händelsen och det leder in oss på ett samtal om döden och ynnesten att ha fått bevittna både död och födande i sitt yrkesliv.
 • 45. En uppdatering från Europaresan

  23:36
  Vi är ute och tågar i Europa! Med våra föräldrar, Opo med sin man och två barn och Asabea med sin 4-åring. Målet för Opo är Portugal där hon ska bo i 6 månader. Vi andra avslutar resan i Madrid efter 11 dagars tåg genom Tyskland, Frankrike och Spanien. Dagens avsnitt är en kort uppdatering dag 6 på resan då vi befinner os i ett gammalt slott strax utanför Paris. Vad har vi sett, hur har vi rest, hur går det att resa med hela familjen och vad tycker barnen?
 • 44. Valet och vården 2022

  55:41
  I veckan är det val i Sverige och veckans avsnitt handlar om just det. Med fokus på en av våra hjärtefrågor; sjukvården. Vad ska vi rösta på och varför är det kutym i Sverige att inte prata om det, vad har de olika partierna för förslag för sjukvården, hur har styret i vår region sett ut de senaste åren, var kan man läsa på mer. Det och lite till snackas det om idag. Och! Vi påminner om att sjuvården avgörs i regionvalet!
 • 43. Ritualer post partum

  01:03:02
  När barnet är fött är det lätt att som nyförlöst känna sig bortglömd trots att man just gjort bland det största man kan göra som människa. Skapa, bära och föda ett nytt liv. För att inte tala om att leva med alla förändringar som sker den första tiden som nyförlöst. Vi tycker att post partum inte ges tillräckligt med shine! I veckans avsnitt pratar vi om ritualer centrerade kring post partum runt om i världen och hoppas inspirera till att hylla post partum mer även i vårt avlånga land. OCH Opo berättar om hur hon ammade sig själv i Köpenhamn. Bara en sån sak!
 • 42. Krysta på sitt eget sätt

  45:23
  Planen var att ha ett avsnitt om post partum ritualer men Opo blev hängig strax innan inspelning så det blev ett spontant samtal som utmynnade i snack om löss och andra vidriga grejer som tyvärr kommer på köpet som småbarnsförälder, om att krysta på sitt eget sätt, den djupt liggande auktoriteten inom vården och att känna att man överger sitt barn, bland annat! Enjoy!Gillar ni podden får ni gärna ge en 5a i betyg och skriva en recension så fler kan hitta den!
 • 41. Doula i döden, pet peeves & sex efter förlossning

  57:54
  Vi fortsätter beta av frågelådan! Vad kan man vänta sig vid första sexet efter man fött? Vilka likheter ser Opo med att jobba nära döden och nära födandet? Tips och trix när man introducerar mat till bebis? Vilka saker stör vi oss på hos våra män? Vilka kvaliteter behöver man som doula? Hur var det att skriva bok ihop? Ja ni hör det är lite gott och blandat som vanligt när det är frågelåda. Enjoy!
 • 40. Resa med barn

  49:26
  Vi ska ut och tågluffa i Europa! Så i veckans avsnitt pratar vi om att resa med barn. Våra erfarenheter, tips och trix för att göra det så bekvämt som möjligt. Vi svarar också på lyssnarfrågor om det egentligen är värt att resa med småbarn eller om det är att kasta pengar i sjön, hur vi tänker om smitta och vilken ålder egentligen passar bäst för resa. Vi läser även upp lyssnarnas många tips! Enjoy!
loading...