Share

cover art for Johan Hasselmark - extrem löpning & folkhälsa

Sverige Springer Podden

Johan Hasselmark - extrem löpning & folkhälsa

Season 3, Ep. 6

Johan Hasselmark är inte som de flesta av oss. Han är extrem.

En av världens bästa multisportare som så sent som i höstas vann extrema Triathlontävlingen Celtman i Skottland för andra gången.

Ändå möter han löpare på alla nivåer och ger svar på frågor med forskning och fakta i ryggen.

Som chef för Aktivitus i Stockholm träffar han mängder av löpare som vill framåt, vill bli bättre, men också löpare som skyndar för snabbt.

Hur skyndar man långsamt?

More episodes

View all episodes

 • 4. När motivationen tryter & Q/A med Bianca

  25:08
  Under 10 veckor så har Isa Galvan blivit coachad av Bianca Salming. Nu pratar dem om hur det har varit - inte minst när motivationen tryter. De pratar även om hur de hämtat inspiration hos övriga av Sverige Springer-gänget samt så svarar Bianca på de allra vanligaste frågorna hon brukar få.
 • 4. Stora SUB40-avsnittet med Manne Forssberg & Johan Forstedt

  01:02:24
  Hur gör man för att nå den magiska gränsen SUB40? Detta har länge varit ett av Mannes stora mål länge. För att nå detta mål har Manne tagit in löparcoachen Johan Forstedt samt hört av sig till 5 otroliga löpare - Sarah Edsberger, Linnea Isaksson, Hanna Lindholm, Christoffer Hiding, Adam Stenman - som berättar om deras resa, historia och känsla när de klarade milen under 40min.
 • 3. Medveten andning - tipsen som gör skillnad!

  40:20
  Bea Magnusson, yogainstruktör på SverigeSpringer.se, har idag med sig Isa Galvan & Anders Olsson i studion. Anders kom in i Beas liv för flera år sedan och hjälpte Bea med något som förändrat hennes liv - hur man ska andas.Hör Anders berätta om de positiva effekterna av ett medvetet andetag och näsandning. Hur kan man minska sin ångest? Undvika att bli sjuk? Utvecklas som atlet? Återhämta dig snabbare efter ett pass? Sluta snarka - både för din skull och familjens skull - men hjälp av att tejpa munnen och utveckla din näsandning? Detta och mycket mer ger Anders dig svaret på i denna podd.
 • 2. Träna Med M(Ann)e - Manne Forssberg & Ann Söderlund

  31:25
  I höst ska Manne Forssbergs coacha Ann Söderlund och visa henne allt vad löpningen har att erbjuda. Detta inte minst för att Ann ska känna sig redo att gå all-in på Sverige Springer-Loppet som går av stapel 26 oktober i Hagaparken i Stockholm. Hör allt om Anns träningsbakgrund, löpgruppen de startat, status på träning samt hennes förväntningar på hösten hon har framför sig.
 • 1. Poddens framtid - Andreas, Bianca & Isa

  24:00
  Vi är tillbaka efter ett sommaruppehåll! Dessutom så släpper vi nyheten om att podden kommer ändra skepnad till hösten. Nu får Sverige Springer Podden från att vara en renodlad intervjupodd av Andreas till att bli hela Sverige Springer-gängets.Varannan vecka kommer ett nytt avsnitt som kan vara allt från att Manne funderar kring sub40, Isa & Biancas träningsprogram "Starkare än någonsin", Andreas intervjuar nästa stora löpare till att Bea tar reda på hur din hormonbalans faktiskt påverkar din träning. Välkommen till podden 2.0!
 • 4. Lisa Beskow

  37:25
  Hon tillhörde sverigeeliten på medel- och långdistans i flera år. Representerade Sverige i Finnkampen bland annat.Efter sin egen karriär har hon inspirerat 1000-tals löpare som coach i massa olika sammanhang och idag inspirerar hon oss.Det är ett stort nöje att säga välkomna Lisa Beskow till Sverige Springer-podden
 • 3. Sarah Edsberger & hennes väg till att bli löpare

  39:09
  Sarah Edsberger är löparen som vi får följa i senaste säsongen av Sverige Springer. Sarah är inte bara en otroligt duktig löpare som gjort en spännande resa som löpare på 10km och halvmaraton. Hon är även en krigare som kämpat sig igenom missbruk och ett väldigt destruktivt beteende.Detta är ett personligt samtal med Sarah som vi alla ser framemot att fortsätta följa på hennes löparresa.
 • 2. Träning och sömn - Sömn och träning

  40:12
  I det här avsnittet gästas vi av forskaren från Karolinska Institutet Jessica Norrbom och sängspecialisten på Englesson furniture & beds, Stefan Wihlner.Vi får veta mer om hur viktigt det är med sömn för kroppens återhämtning, om komfortzoner, kvalster och vad man ska tänka på för att skapa riktig kvalitetssömn.