Share

cover art for 7. När Robin Ilhammar grävde guld i Peru

Svenska Bowlingpodden

7. När Robin Ilhammar grävde guld i Peru

Ep. 7

Ett nytt avsnitt av Svenska Bowlingpodden är här. 

Vi blickar tillbaka på Robin Ilhammars seger i Youth World Cup för en vecka sedan och har med oss guldhjälten i podden. 


Vi summerar även U21-mästerskapet tillsammans med förbundskapten Robert Andersson och snackar om två fullmatade tävlingshelger som står för dörren. 


I podden blir det också fokus på vårt seriespel - och framförallt det reviderade förslaget om nytt seriesystem från förbundsstyrelsen som det ska tas beslut om vid det extrainsatta förbundsmötet den 11 februari. Vi pratar om det med Mats Lunderquist från förbundsstyrelsen. Lunderquist är också igång och spelar seriespel för fullt i Kulladals BS och han har över 1300 ligamatcher på CV:t. 


Trevlig lyssning!


More episodes

View all episodes

 • 10. Uppladdning junior-EM

  36:23
  Svenska Bowlingpodden nollar och är här med ett tionde avsnitt! I programmet riktar vi fokus mot junior-EM som spelas den 25-31 mars. Vi pratar med spelarna Kajsa Samuelsson och Robin Noberg som båda laddar för deras tredje junior-EM. Vi har också med oss förbundskapten Robert Anderssons och hör hans tankar inför mästerskapet. 
 • 9. 9. Guldjakten i Boden

  01:07:20
  I programmet laddar vi för fullt för torsdagens avgörande i Elit-SM under SM-veckan i Boden. Vi snackar med fyra av spelarna som gör sig redo för stegfinal, ettan och tvåan från finalomgång 2 på dam- respektive herrsidan: Josefin Hermansson, Jenny Wegner, Adam Andersson och Alvin Kvarnström. I stegfinalen möts den andra- och tredjeplacerade spelaren från finalomgång 2 först i en semifinal. Vinnaren ställs mot ettan inför stegfinalen i en avgörande final och segraren där är vinnare av Elit-SM 2024. Matcherna i stegfinalen spelas över en serie.Damerna som har avancerat till stegfinalen: 1. Jenny Wegner, BK Femtionian, Hässleholm2. Josefin Hermansson, Team X-Calibur BK, Partille3. Cajsa Wegner, BK Femtionian, HässleholmHerrarna som har avancerat till stegfinalen: 1. Adam Andersson, Team Pergamon BC, Partille2. Alvin Kvarnström, AIK BK3. Teodor Samuelsson, BK Kaskad, Norrköping
 • 8. 8. Strikejakten

  50:31
  Avsnitt 8 av Svenska Bowlingpodden är här! I programmet blir det en hel del fokus på Strikejakten. Det är drygt två år sedan som Svenska Bowlingförbundet lanserade Strikejakten. Ett träningskoncept för barn 7-12 år där man lär sig bowling på ett lekfullt och spännande sätt. Vi snackar med Johan Ekström från Svenska Bowlingförbundet som ligger bakom Strikejakten. Vi hör hur det gick till när han skapade konceptet, hur träningsverktyget fungerar och vad visionen är med Strikejakten på sikt. Vi har också med oss Annika Grönvall från Åkeshovs Bowling. Annika är ledare i hallens förening Bromma Bowlers och hon berättar om hur de har utvecklat deras barn- och ungdomsverksamhet genom Strikejakten. I podden får vi även en rapport från Robert Andersson. Förbundskaptenen har varit i USA och laddar nu för en spännande helg i Örebro och Lindesberg med Team Sweden Dam respektive juniorlandslaget. Vi hör mer om det och hans tankar inför tisdagens laguttagning till damernas EM i juni.
 • 6. Inför Youth World Cup

  34:19
  Avsnitt 6 av Svenska Bowlingpodden är här. I programmet blir det fokus på IBF Youth World Cup i Lima, Peru, som börjar på måndag den 22 januari och håller på till fredag 26 januari. I podden pratar vi med förbundskapten Robert Andersson och med Nora Johansson och Robin Ilhammar som representerar Sverige i U21-mästerskapet. 
 • 5. Nyårskarameller

  01:11:42
  I avsnitt 5 av podden blir det lite av en summering av 2023 där vi lyfter några av höjdpunkterna för året, bland annat flera av de internationella mästerskapen där medaljerna har rasslat in för Sverige. Vi har en diger gästlista. Vi snackar junior-EM 2023 med Elissa Mehmet. Elissa tog medalj i alla distanser i Wien och Sverige tangerade sitt medaljrekord i JEM-sammanhang med hela 13 medaljer. Vi har med oss årets bowlare Anna Andersson och James Blomgren. Med James blir det en hel del fokus på sommarens EM i Wittelsheim. Blomgren tog fem medaljer, varav 3 guld och Sverige blev bästa nation i mästerskapet med totalt 6 medaljer. Det svenska bowlinglaget i Special Olympics World Games skördade fantastiska framgångar vid mästerskapet i Berlin. De tog totalt åtta medaljer varav sex guld. Lisa Nordström Green vann guld i alla tre distanserna och vi talar om det med henne i podden. Vi summerar också bowlingåret med förbundskapten Robert Andersson och blickar mot ett spännande 2024.
 • 4. 4. Ingen jul utan bowling

  01:09:37
  Mitt i julruschen är Svenska Bowlingpodden här med ett fjärde avsnitt. I podcastsäcken hittar vi flera spännande klappar i form av intervjuer och bowlingsnack. Det blir en stor intervju med Jesper Svensson. Bland annat om segern i Mora, om höjdpunkterna under 2023 och om kommande PBA-säsong som endast är några veckor bort. Hur är livet på touren och vad krävs för att Svensson ska bärga en 12:e PBA-titel? Ing-Marie Billgren utsågs till årets paraledare i november av Svenska Bowlingförbundet. Lagom till jul så är hon med i podden. Vi pratar om hennes ledargärning där hon verkat på flera plan inom parabowlingen och om BK Skoj som hon bildade för drygt 35 år sedan.En Europatourtävling är precis färdigspelad och en annan står i startgroparna. Anrika AIK International Tournament börjar på annandagen. Vi snackar med Ian Robinson som är Tournament Director och hör om det senaste inför tävlingen. God lyssning! 
 • 3. 3. Elitseriefokus och PBA-satsning

  50:13
  I avsnitt 3 av Svenska Bowlingpodden blir det en längre intervju med William Svensson om bland annat hans klubbyte från silverlaget Kaskad till mesta mästarna Team Pergamon. Partillelaget toppar elitserien just nu på samma poäng som tvåan Team Clan och Svensson ger sin syn på deras säsong hittills. Han berättar även om PBA-satsningen som hägrar 2024.Vi pratar med Anna Andersson som var på turné med sitt Spader Dam senaste helgen där de spelade fyra matcher i lika många hallar. Det blev idel storsegrar och Helsingborgslaget gick upp i serieledning i en haltande tabell. Nu blickar Andersson mot ännu en fullspäckad helg då det är dags för sammandrag i Skövde för alla lagen i damernas elitserie. Vi kollar läget med Patrick Backe som laddar för fullt för måndagens match mellan IS Göta och Team Pergamon i Olympia Bowling. Svenska Bowlingförbundet sänder matchen på sin youtubekanal och i Helsingborg kommer det att bjudas på en härlig inramning med flera aktiviteter vid sidan av matchen. Vi ringer också upp Magnus Johnson som ska kommentera måndagsmatchen och får en analys av höstsäsongen hittills i damernas och herrarnas elitserie.  Trevlig lyssning! 
 • 2. 2. Silverglans i Berlin och landslagsplatser på spel i Säffle

  40:02
  I det andra avsnittet av Svenska Bowlingpodden summerar vi Europacupen i Berlin och Carl Eklunds silver. Vi snackar med förbundskapten Robert Andersson om hur han upplevde mästerskapet och Carls framfart i tävlingen där han tog sin första internationella mästerskapsmedalj på seniornivå. Vi går bland annat in på vad han ser som Eklunds främsta styrkor och vad han tycker att Köpingssonen behöver utveckla framöver. Förbundskaptenen berättar också om vad som står på programmet för honom den kommande perioden. Den fjärde och sista deltävlingen av Swedish Youth Tour är i full gång i Säffle. I podden har vi med oss Tim Davidson från Svenska Bowlingförbundet som är ansvarig för tävlingen. Vi hör om hur tävlingen kom till, syftet med touren samt allt inför avgörandet i Säffle och barometern över de fyra deltävlingarna där landslagsplatser står på spel. I programmet snackar vi också med Kajsa Samuelsson från Team X-Calibur som laddar för fullt för tävlingen i Säffle. Hon har spelat alla deltävlingar av Swedish Youth Tour under de två år som touren har arrangerats. Kajsa Samuelsson leder just nu tjejernas U18-barometer och hoppas likt förra året att kunna säkra en landslagsplats till junior-EM genom seger i barometern. Det skulle bli hennes tredje mästerskap i blågult. I Wittelsheim 2022 tog hon silver i lag och i Wien 2023 rasslade det till rejält då Kajsa tog silver i All Event, silver i dubbel och inte minst blev det guld i lag. Kajsa Samuelsson ger sin syn på Swedish Youth Tour och upplägget samt vad som blir viktigt för henne att få till i spelet under helgen. Team X-Caliburspelaren talar om vad det skulle betyda för henne att redan i helgen kunna säkra en plats till junior-EM 2024. Samuelsson berättar även om upplevelserna från sina två junior-EM och går in på vad hon utvecklade i sin bowling från det första till andra mästerskapet. Trevlig lyssning!