Share

Svenska Bowlingpodden


Latest episode

 • 13. 13. Inför U21-VM

  49:55
  Avsnitt 13 av Svenska Bowlingpodden är här! I programmet riktar vi blickarna mot U21-VM i Sydkorea som börjar på onsdag. Vi snackar med förbundskapten Robert Andersson och två av blågults spelare som även var med vid U21-VM i Helsingborg för två år sedan - nämligen Nora Johansson och Carl Eklund. För Nora blev det silver i mixed samt brons i dubbel och i lag på hemmaplan. Carl Eklund vann guld i både singel och dubbel 2022 samt tog silver i mixed. Nu är de redo för att kämpa om medaljerna igen. I podden blickar vi också tillbaka till damernas EM i juni och summerar mästerskapet med Robban och hör Nora sätta ord på sitt rekordartade mästerskap där hon vann fyra guld och tog medalj i alla distanser. Trevlig sommarlyssning!

More episodes

View all episodes

 • 12. 12. EM-uppladdning

  32:20
  Avsnitt 12 av Svenska Bowlingpodden är här! I programmet blir det uppladdning och snack inför damernas EM i Wittelsheim, Frankrike, som spelas den 7-15 juni. I podden pratar vi med Anna Andersson och Hanna Engberg. Vid det succéartade mästerskapet i Ålborg 2022 tog Anna Andersson fem medaljer varav två guld. Hanna Engberg har tagit många medaljer vid junior- och U21-mästerskap och nu väntar hennes första internationella mästerskap på seniornivå. På fredag drar EM igång!
 • 11. 11. Mentala strategier inom bowling

  01:01:37
  Vi är ute med avsnitt 11 av Svenska Bowlingpodden! I programmet blir det fokus på mentala strategier och verktyg inom bowling. Vi har med oss Louise Sonne som är mental coach och assisterande coach för damlandslaget. Louise har varit involverad som mental coach på flera plan inom förbundets verksamhet i tio år och varit med och utvecklat svensk bowling samt hur man arbetar med landslagsverksamheten. Hon har framförallt jobbat med damlandslaget samt junior- och U21-landslagen. Vi hör om hur Louise arbetar med landslagen kring mentala strategier och rutiner. Det blir extra inriktning mot damernas EM som står för dörren och spelas den 7-15 juni i Wittelsheim, Frankrike. Louise ger tips och mentala verktyg som man kan använda sig av i sin egen bowling. I avsnittet får vi också en rapport från förbundskapten Robert Andersson om bland annat tävlingsresorna med Team Sweden dam. 
 • 10. Uppladdning junior-EM

  36:23
  Svenska Bowlingpodden nollar och är här med ett tionde avsnitt! I programmet riktar vi fokus mot junior-EM som spelas den 25-31 mars. Vi pratar med spelarna Kajsa Samuelsson och Robin Noberg som båda laddar för deras tredje junior-EM. Vi har också med oss förbundskapten Robert Anderssons och hör hans tankar inför mästerskapet. 
 • 9. 9. Guldjakten i Boden

  01:07:20
  I programmet laddar vi för fullt för torsdagens avgörande i Elit-SM under SM-veckan i Boden. Vi snackar med fyra av spelarna som gör sig redo för stegfinal, ettan och tvåan från finalomgång 2 på dam- respektive herrsidan: Josefin Hermansson, Jenny Wegner, Adam Andersson och Alvin Kvarnström. I stegfinalen möts den andra- och tredjeplacerade spelaren från finalomgång 2 först i en semifinal. Vinnaren ställs mot ettan inför stegfinalen i en avgörande final och segraren där är vinnare av Elit-SM 2024. Matcherna i stegfinalen spelas över en serie.Damerna som har avancerat till stegfinalen: 1. Jenny Wegner, BK Femtionian, Hässleholm2. Josefin Hermansson, Team X-Calibur BK, Partille3. Cajsa Wegner, BK Femtionian, HässleholmHerrarna som har avancerat till stegfinalen: 1. Adam Andersson, Team Pergamon BC, Partille2. Alvin Kvarnström, AIK BK3. Teodor Samuelsson, BK Kaskad, Norrköping
 • 8. 8. Strikejakten

  50:31
  Avsnitt 8 av Svenska Bowlingpodden är här! I programmet blir det en hel del fokus på Strikejakten. Det är drygt två år sedan som Svenska Bowlingförbundet lanserade Strikejakten. Ett träningskoncept för barn 7-12 år där man lär sig bowling på ett lekfullt och spännande sätt. Vi snackar med Johan Ekström från Svenska Bowlingförbundet som ligger bakom Strikejakten. Vi hör hur det gick till när han skapade konceptet, hur träningsverktyget fungerar och vad visionen är med Strikejakten på sikt. Vi har också med oss Annika Grönvall från Åkeshovs Bowling. Annika är ledare i hallens förening Bromma Bowlers och hon berättar om hur de har utvecklat deras barn- och ungdomsverksamhet genom Strikejakten. I podden får vi även en rapport från Robert Andersson. Förbundskaptenen har varit i USA och laddar nu för en spännande helg i Örebro och Lindesberg med Team Sweden Dam respektive juniorlandslaget. Vi hör mer om det och hans tankar inför tisdagens laguttagning till damernas EM i juni.
 • 7. 7. När Robin Ilhammar grävde guld i Peru

  35:41
  Ett nytt avsnitt av Svenska Bowlingpodden är här. Vi blickar tillbaka på Robin Ilhammars seger i Youth World Cup för en vecka sedan och har med oss guldhjälten i podden. Vi summerar även U21-mästerskapet tillsammans med förbundskapten Robert Andersson och snackar om två fullmatade tävlingshelger som står för dörren. I podden blir det också fokus på vårt seriespel - och framförallt det reviderade förslaget om nytt seriesystem från förbundsstyrelsen som det ska tas beslut om vid det extrainsatta förbundsmötet den 11 februari. Vi pratar om det med Mats Lunderquist från förbundsstyrelsen. Lunderquist är också igång och spelar seriespel för fullt i Kulladals BS och han har över 1300 ligamatcher på CV:t. Trevlig lyssning!