Share

cover art for Stefan Ishizaki inför FC Stockholm-IF Elfsborg

Surret på läktaren

Stefan Ishizaki inför FC Stockholm-IF Elfsborg

Ep. 9

I senaste avsnittet av "Surret på läktaren" gästas podden av Stefan Ishizaki som är med på länk direkt från Borås. I avsnittet berättar "Ishi" om sin karriär, sin nya vardag i sin nya roll inom sälj- och marknadsföring och det blir även lite uppsnack inför stundande match i Svenska Cupen mellan FC Stockholm och IF Elfsborg. En match som spelas på Kristinebergs IP den 13/10 kl. 18.00. En match som Ishizaki självklart ska åka upp för att gå på.

More episodes

View all episodes

 • 8. Henok Goitom

  01:03:15
  Surret på läktaren är tillbaka efter en liten paus pga covid-19 och denna gång är det AIKs lagkapten och guldhjälte från 2018, Henok Goitom, som gästar studion! Henok berättar om sin tid i Italien och Spanien och att han har det högsta målsnittet per spelad minut i Serie As historia. Det diskuteras även ungdomsfotboll, kärleken till AIK och livet efter karriären. Håll till godo! 
 • 7. Alexander Axén

  01:28:03
  I dagens avsnitt gästas vi av ingen mindre än fotbollsexperten och före detta Allsvenska tränaren Alexander Axén. Han berättar passionerat om sina många år som tränare i lägre divisioner innan elitkarriären tog fart och vilka pusselbitar han alltid har ansett vara viktiga när han byggt sina lag. Han pratar också om hur han använt sig av musik för att förbättra resultaten och om att ingen av de Allsvenska tränarna bryr sig tillräckligt mycket om fasta situationer. Är egentligen Andreas Alm så dryg som han verkar? Detta och mycket mer i dagens avsnitt av ”Surret på läktaren”.
 • 6. Robert Åhman-Persson

  01:03:12
  I dagens avsnitt av ”Surret på läktaren” gästas vi av den före detta allsvenska profilen och numera expertkommentatorn Robert Åhman-Persson. Avsnittet tar avstamp i Kenny Paveys 40-årsfest och tar oss vidare genom en karriär som tvingades avslutas i våras med en knäskada. RÅP berättar om sina tankar kring akademi kontra a-lagsfotboll i tidig ålder och även om sitt VM-silver i Bandy. Hur det var att byta guldstrid i MFF mot bottenstrid i AIK mitt under brinnande säsong och även om sin syn på utbildning vid sidan fotbollskarriären.
 • 5. Gusten Dahlin

  01:05:27
  I första avsnittet efter sommaruppehållet gästas FC-studion av ingen mindre än sportjournalisten och programledaren Gusten Dahlin. Gugge arbetar till vardags hos TV4/Cmore, driver Sveriges största sportpodcast TuttoBalutto och gör även webb tv-programmet Fantasy TV i samarbete med produktionsbolaget Dobb 2.0. I detta avsnitt berättar Gusten om sitt ny uppdrag i storsatsningen av TV4/Cmore, när han 2016 fick sparken från Eurosport, vilka som har Sveriges sämsta fans, sina tankar kring den ekonomiska klyftan mellan dam- och herrfotbollen och sedan besvarar han även några frågor som kom in från följare via sociala medier, plus mycket mer såklart!
 • 4. Petronella Ekroth

  01:21:54
  I detta avsnitt får vi äntligen vår första kvinnliga besök i FC-studion. Gästen Petronella Ekroth med förflutet i bl.a. i Djurgårdens IF, Jitex, Tyresö och Linköping City berättar om tiden i Turin där hon blev italiensk ligamästare och fick spela Champions League, men tappade glädjen för fotbollen och mådde dåligt mentalt, hur hon ser på utvecklingen av svensk damfotboll och vad som krävs att den ska få mer uppmärksamhet, samt om det hastiga uppbrottet med Roma.
 • 3. Sportchefssurr Division 2 Norra Svealand

  01:02:50
  Detta avsnitt är en specialare som även spelats in i videoformat och finns ute på den digitala plattformen play.staylive.se/fcstockholm för den som vill se det rörliga formatet. FC-studion gästas denna gång av sportcheferna Lennart Sandahl (Karlbergs BK), Johan Israelsson (IFK Stocksund) och Stefan Elfver (FC Stockholm). I detta avsnitt är det fokus på främst den lokala fotbollen och Division 2 Norra Svealand. Det snackas om dagliga arbetet som sportchef i en division 2-klubb, målsättningar inför säsongen, spelartrupperna, "Silly season", tippning av tabellen och kommande Kungsholmenderby som utspelar sig på Stadshagens IP den 29 september, och mycket mer.
 • 2. Joel Ekstrand

  01:23:45
  I detta avsnitt gästas FC-studion av skåningen, Joel Ekstrand. Han berättar bl.a. om känslan att tvingas ta beslutet att lägga av med fotboll, uppväxten i Skåne och tiden i Helsingborgs IF, hur det var att spela i Watford och Udinese, den tuffa kulturen och miljön utomlands som fotbollsproffs, att hoppa in AIKs guldmatch 2018 och nya civila livet som agent.
 • 1. Pilotavsnitt med Johan Mjällby

  02:12:12
  I pilotavsnittet gästas FC-studion av ingen mindre än forne landslagskaptenen Johan Mjällby. Mjällby berättar om sina skadebekymmer som besvärade honom under karriären, tiden i AIK, att spela mot Barcelona, uppleva ett Old Firm, lyckas ta sig vidare från "Dödens grupp" i VM 2002 och hur han efter aktiva karriären hamnade i tränarspåret, och mycket mer såklart.