Share

Support Me, in het nederlands

De podcast is een initiatief van patiëntenverenigingen Digestive Cancer Europe en Talk Blue Vlaanderen en van het laboratorium Servier.


Latest episode

 • 11. Luc Claerhoudt

  22:24
  Luc is 56-jaar en hij is een voormalige administratief medewerker die altijd thuis heeft gewoond bij zijn ouders. Zijn leven nam een onverwachte wending toen hij geconfronteerd werd met de harde realiteit van kanker. Het nieuws was een emotionele schok voor zowel Luc als zijn ouders, die worstelden met het idee dat hun kind hen zou voorgaan. Gelukkig kon Luc, dankzij de liefdevolle steun van zijn familie en goede vrienden, openlijk praten over zijn ziekte en zo innerlijke vrede vinden. In deze aflevering duiken we dieper in het inspirerende verhaal van Luc en de kracht van verbondenheid tijdens uitdagende tijden.

More episodes

View all episodes

 • 10. Kurt Longueville

  20:03
  Ontmoet Kurt, een 59-jarige man die in oktober 2020 geconfronteerd werd met het verdict van dunne darmkanker. Te midden van de Covid-19 pandemie bevond Kurt zich in een bijzonder uitdagende situatie. Hoe ging hij om met zijn ziekte en onderhield hij relaties met vrienden en familie terwijl we allemaal geconfronteerd werden met lockdowns en een algemeen gevoel van neerslachtigheid? In deze aflevering verkennen we het verhaal van Kurt, drie jaar later, waarin hij vertelt over zijn herstel en hoe hij zichzelf hervond. Luister mee terwijl hij openhartig praat over deze complexe periode en het cruciale belang van familie in zijn genezingsproces.
 • 9. Ann Sarlet

  26:00
  Ann Sarlet is 58 jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen die nog thuis wonen. Op 1 januari 2017, de feestelijkheden waren nog volop aan de gang, werd ze met spoed opgenomen in het ziekenhuis.Een aantal dagen later, na verschillende onderzoeken, werd bij haar een endeldarmkankervastgesteld. Haar job bij de sportdienst van Brugge heeft ze tijdelijk moeten stopzetten.In deze podcast vertelt Ann welke invloed kanker heeft op je leven en die van je naasten.
 • 8. José Terras

  21:08
  José Terras is 72 jaar oud en is opgegroeid in Ronse. Hij heeft twee dochters en vijf kleinkinderen waar hij heel trots op is. Hij werkte lang als mekanieker en daarna jarenlang als onderwijzer.Zo’n tien jaar geleden is zijn vrouw overleden aan de ziekte van Alzheimer. Tijdens die moeilijke, zware periode zijn het vooral zijn kleinkinderen die hem hebben rechtgehouden.Hij moest op diezelfde steun rekenen om ook zijn eigen ziekte, kanker, het hoofd te bieden.
 • 7. Luc Pollet

  23:27
  Luc Pollet is 71 jaar en woont in Brugge. In de projectontwikkeling is Luc altijd een succesvolle man geweest.Tien jaar geleden had Luc plots problemen met zijn stoelgang. Hij ging op bezoek bij de dokter en hij werd vrijwel onmiddellijk geconfronteerd met het loodzware verdict: darmkanker.Zijn wereld stortte in en hij moest het toen vooral hebben van zijn familie en vrienden omdeze donkere periode door te komen.
 • 6. Muriel Deraedt

  23:03
  Murielle Deraedt, een thuisverpleegster van 54 jaar, werd tien jaar geleden getroffen door kanker. Artsen gaven haar nog maximaal drie jaar om te leven maar ze vocht en gaf de strijd nooit op. Omringd door haar familie en haar collega’s is ze de strijd aangegaan. Ze geniet nu volop van haar kleinzoon en van de mooie dingen des leves.
 • 5. Ronny Goegebuer

  29:29
  Ronny Goegebuer is 61 jaar en werkte tot voor kort als commercieel directeur in een staalfabriek. In 2014 verandert zijn leven: hij krijgt te horen dat hij aan darmkanker leidt. Zijn leven wordt overhoop gegooid. Hij moet zijn dagelijks leven aanpassen en zich in functie van die ziekte organiseren.