Share

cover art for AaFKs nye retning

Sunnmørsball

AaFKs nye retning

Season 7, Ep. 9

I årets niende utgave av Sunnmørsball er det Ronny Stokke som besøker Kristian Stenerud og fotballekspert Oddbjørn Lie i studio. Også denne gangen ga vi våre lesere mulighet til å stille AaFK-lederen spørsmål. Er sportsplanen urealistisk? Får enkeltpersoner i klubben for mye kritikk? Kommer det større investeringer på spillersiden? Har Stokke vært for usynlig utad? Og hva mener AaFK om VAR?

More episodes

View all episodes

 • 3. Kaoset i AaFK

  44:30
  I årets tredje utgave av Sunnmørsball, er det Odd-Sølve Grannes, Kristian Stenerud og Erling Ytterland som er på plass i studio for å snakke etter ei mildt sagt kaotisk uke i AaFK. Det har vært spillermisnøye, treneren har blitt fredet, styrelederen har raslet med sablene, keepertreneren har gitt seg etter over 30 år, klubben skal ha ny daglig leder, supporterne har vist sin misnøye, cup-exit mot Hødd og laget ligger nest sist på tabellen. Hva i alle dager er det egentlig som har skjedd, og hva skjer i fortsettelsen? Vi har brukt 45 minutter på å snakke ut om kaoset i klubben.
 • 2. - AaFK rykker ikke rett opp

  42:02
  I årets andre utgave av Sunnmørsball, er det Odd-Sølve Grannes, Kristian Stenerud og Erling Ytterland som er på plass i studio for å spå utfallet av 1. divisjon. Hvor høyt oppe på tabellen kan AaFK ende, og er det realistisk med direkte opprykk? Det er mange spørsmålstegn uka før seriestarten mot Stabæk.Og hva med AaFK Fortuna, som fikk en drømmestart på sin sesong? Vil de være en fiasko om de ikke rykker rett opp i år? Hødd og Brattvåg skal også snart i aksjon i serieåpningen, der vi spår at Hødd kan være med i opprykkskampen i år.
 • 1. Meldingene haglet inn: Gikk fra Hødd til AaFK

  29:36
  Etter en i overkant lang pause uten Sunnmørsball, er vi endelig tilbake igjen med årets første utgave. Denne gangen har Kristian Stenerud og Erling Ytterland fått med seg Sindre Eid i studio, som nylig endret jobb i AaFK fra akademileder til toppspillerutvikler.Ytterland og Eid har både spilt mot og med hverandre, og de deler artige historier fra den tiden. Eid får spørsmål fra en tidligere lagkamerat om han har sagt han hater AaFK tidligere. Og hva slags tilbakemeldinger fikk han etter at han gikk fra Hødd til AaFK, for det var flere enn da Eid var med å vinne cupen med Hødd.Toppspillerutvikleren forteller hvordan AaFK jobber med å få fram flere unggutter, og ikke minst hvordan de bygger opp treningskulturen i klubben. 
 • 14. – AaFK ser ikke ut som et opprykkslag

  43:19
  I årets siste utgave av Sunnmørsball, er det Erling Ytterland og Jonas Grønner som er gjester i studio. Ser AaFK ut som et opprykkslag, og ikke minst: Må AaFK egentlig rykke opp, eller må man prioritere å bygge opp noe nytt og se hva det kan bli? Det kommer også en klar advarsel om hva som skjer uten opprykk. Hva kan man lære av Branns snuoperasjon, som også var i 1. divisjon? Grønner er bekymret for spesielt én ting. Vi snakker også om status i Hødd, som må bygge på nytt med en ny trener. Hva slags muligheter finnes egentlig der? AaFK Fortuna durer på neste sesong, og satser igjen på opprykk. Yttis er redd for å få kjeft av Frode Fagermo etter et utsagn han kommer med. 
 • 13. - Det er et lag uten ryggrad

  38:07
  I årets 13. utgave av Sunnmørsball er det Karl Oskar Fjørtoft og Erling Ytterland som er gjester i studio. AaFK-spillerne fikk gjennomgå av Christian Johnsen etter Viking-tapet, og de får også høre det av gjestene i studio, som setter spørsmåltegn ved holdningene i garderoben. Johnsen får også beskjed om å se seg sjøl i speilet. Og er det nok toppfotballkompetanse i AaFK? Vi snakker også om Hødds sjanser til å slå Lyn i kvaliken. Og går det mot et trenerbytte i Hødd, uansett utfall av kvalifiseringen?
 • 12. Har bidratt med million­beløp til AaFK

  33:54
  I årets tolvte utgave av Sunnmørsball, er det AaFK-patriotene Fredrik Friberg og Tore Hovland som er på besøk hos Oddbjørn Lie og Kristian Stenerud i studio. Vi snakker om AaFKs gode kamp mot Tromsø og prosentsjansene for kvalikplassen, men Lie er klar på at løpet er kjørt.Hovland og Friberg forteller at de har bidratt med et betydelig beløp i form av sponsing og økonomisk hjelp for å hente spillere. Det sistnevnte er gjort i samarbeid med flere andre. Duoen er åpne på at de nå stiller større krav til klubben når de skal bidra, fordi de ikke har vært fornøyde med valgene som er blitt gjort tidligere. I fremtiden drømmer Sunnmørsball-gjestene om både cupgull og medaljekamp for klubben i sitt hjerte.
 • 11. Vett­skremte AaFK-ung­gutter endte i bil­jakt

  35:05
  I årets ellevte utgave av Sunnmørsball er det AaFK-spillerne Henrik Melland og Simen Vatne Haram som er på besøk hos Oddbjørn Lie og Kristian Stenerud i studio. Ungguttene forteller om sine veier fram til debuten i AaFK-trøya, landslagsspill, tilbudene fra utlandet, mulighetene for å overleve i Eliteserien og Johnsens tøffe treningsregime. Melland er også i en spesiell situasjon med at sportssjefen i klubben også er hans far. Hvordan er egentlig det?
 • 10. – Vi har gått på kompromiss med oss selv

  46:23
  I årets tiende utgave av Sunnmørsball er det Bjørn Erik Melland som var på besøk hos Kristian Stenerud og fotballekspert Oddbjørn Lie i studio. Også denne gangen ga vi våre lesere mulighet til å stille spørsmål til gjesten på forhånd. Sportssjefen svarer blant annet på:Vurderer du din egen stilling? Hvordan vurderer du jobben du har gjort? Har klubben bommet på prioriteringene sine? Hvorfor går det fortsatt så mange spillere inn og ut? Hvorfor klarer ikke klubben å erstatte spillernes som forsvinner godt nok? Kunne man ikke gamblet med noen signeringer for å kunne overleve i eliteserien?