Share

cover art for På andra sidan…

Studio 64

På andra sidan…

Tar livet bara slut eller är döden början på en helt ny dimension? 

Nicke berättar om hur han drömde om en död kompis som plötsligt vaknar och skäller ut honom! En obehagligt märklig dröm som blir startskottet på ett samtal om konstiga upplevelser, medier, tro, religion….. Som t ex när filmregissören Lasse Hallström blev omvänd. Eller när Perre köpte ett skyltdockeben i Oslo… Följ med på ett samtal mellan tro och vetande!More episodes

View all episodes

 • Om glö…eh…glömmm…eh…äsch

  30:22
  Vem är man om man inte minns? Eller om man bäst minns sin ungdom? Är man tonåring igen då? Hör S64 diskutera allt dom inte kommer ihåg. Hur skumt kan det inte bli!
 • Problem med söömmmnen...

  33:39
  Ja, sömnen ja!....detta ständiga ämne. Förr kunde man sova till inpå eftermiddagen...zzz... Men nu! Upp till toaletten stup i kvarten. Somna om. Klarvaken. Tupplurar. För lite. För mycket. Sömnen ska man inte nonchalera.
 • Musiken berättar vem du var...

  36:36
  Ja, det diskuterar vi den här gången. Det handlar om vilken musik vi vill ha på begravningen. Ska det bara gråtas? Eller kanske passar ett leende bättre - “det där var Nicke” - när man hör låten Days med Kinks. Den finstämda låten som liksom säger allt. Eller? Hör vilka Micke och Perre är. Och - vem är du?
 • Ha kul - och lev 4 år till

  28:31
  Om man nu kan ha kul som nyhetsrubrikerna vräker ut om krig, skjutningar, sprängningar…Eller är det tvärtom - då MÅSTE man ha kul. Men, kan man ha kul  utan att ha tråkigt. Jorå! Och allt det här baserar sig på Handelshögskolans nya professur - om LYCKA. Mer lycka ger mer välfärd…och mer välfärd ger ett bättre samhälle. Häng med i Studio 64´s karusell!
 • Youtube som en varm filt

  37:39
  Vi flyr dagens undergångsrapporter….ner i ungdomens oskuldsår. Det viktiga var inte världspolitiska dramer, utan att komma under 30 centimeter i limbo. Solen strålade och vintrarna var snörika. Och till vår underbara guide har vi alltså Youtube….för där finns filmer av “allt” som hände då….men som aldrig gick att se - då.  Hela paletten av ungdomsvärldens 60-tal. Och till saken hör…att vi var med då. Så…vad minns vi? Och var det verkligen som vi minns det. Eller romantiserar vi bara? Häng med och gör dina egna reflektioner!
 • Den viktiga kvarten

  31:27
  Perre ser så smärt och sund ut - vad har hänt? Det är det vi diskuterar i det här avsnittet. Sundhet och laster. Micke erkänner sitt bulemiska sötsug. Rökaren Nicke är inne i en whiskyperiod. “Det hör hösten till”, menar han. Men man ska ha balans upprepar han som ett mantra. Medelhavskost, kontrar Perre. Och - bara man klarar suget en kvart, så är det lugnt. Det är dom alla eniga om. Vad säger du?
 • Drömmen om lyckan

  37:46
  Vad är lycka? Är det long-stay på varma breddgrader? Det visar sig nämligen att Micke blivit delägare i en lite lägenhet i sydspanien. Och nu sa han dit för en första lite längre period. Hur tänker han inför det? Ja, vad gör man därnere? Badar, går längs stränder. Njuter solen. Dricker vin. Spelar boule.  Hur kul låter allt det där? Enformigt, eller? Hör Studio 64 famla runt bland lyckorecepten…..och slutligen landa i det japanska IKIGAI. Det handlar om fyra punkter som ska uppfyllas. Lyssna och testa det sen på dig själv!
 • Vilse i app-djungeln

  33:51
  Eller ap-djungeln, som Nicke skämtsamt inleder det här avsnittet. Hur har du det själv? Knappar du dig självsäkert fram bland mobilapparna, eller undrar du vad som kommer hända om du trycker fel? Just det, vi är inne i framtiden. Apparna stjäl våra jobb, och låter oss själva göra jobbet, så blir det enklast så, så länge som man fattar vad man gör….pust. Ja, ni hör själva. Och vi bara frågar, som i På Spåret, “vart…är vi… på väg”?Det här är Studio 64, podden för dig över 60….på väg mot 80….som kanske bara är 50…och som vill veta vad som väntar. Du hittar oss enklast via Spotify-appen, eller så använder du google-appen. Och frågan är, kan du leva utan appar? Lycka till och ha ett bra liv!
 • Har vi allt vi behöver?

  31:08
  Eller finns det en massa grejer vi skulle vilja ha om vi bara visste att dom fanns? Perre har just upptäckt en sån! En klockvagga som håller liv i hans pappas gamla Seiko. Och ute i världen sitter folk och funderar på vilka nya behov vi alla kan ha. Men själva kan vi knappt komma på nåt, när omgivningen undrar vad vi önskar i födelsdagspresent eller julklapp. Lever vi i ett överflödssamhälle, eller handlar det om ålder? Lyssna vet jag. Studio 64 är tillbaka. Du hittar oss på Spotify, eller så bara googlar upp oss - podden för alla över 64 (i första hand)