Share

cover art for #7 Bentley Boys

Stryknin og kaffe

#7 Bentley Boys

Ep. 7

På 1920-tallet dukket det opp en gjeng med velstående menn i motormiljøet i London. De var rike, glade i å feste, elsket å ta risiko, og minst: de kjørte alle Bentley. Bentley Boys var kanskje ikke alltid så flinke til å skjønne når de burde gi seg, men de var i hvert fall ikke kjedelige.

More episodes

View all episodes

 • 13. #13 Marion/Joe Carstairs

  31:56
  Marion Carstairs, etterhvet best kjent som Joe, var en meget dyktig speedboatsjåfør. Men i hennes liv var det også filmstjerner, apekjertler, heroin og en dokke som het Lord Tod Whatley.
 • 12. #12 OL i Paris 1900

  30:48
  Det andre sommer-OL ble arrangert i Paris 1900. Det vil si, de fleste visste ikke helt at det var OL før senere. Det var krokket, elvesvømming, luftballong, dueskyting og mange andre grener som gjør det til at våre favorittmesterskap gjennom tidene.
 • 11. #11 Luis Resto og Panama Lewis

  31:20
  Sommeren 1983 skulle det store håpet Billy Collins jr. knuse motstanderen Luis Resto i Madison Square Garden. Men treneren Panama Lewis hadde helt andre planer. Problemet var at de kanskje ikke var helt lovlige, og slettes ikke ufarlige.
 • 10. #10 Rosie Ruiz

  22:58
  I 1980 var det en veldig overraskende vinner av Boston Marathon. Rosie Ruiz kom fra ingensteds og knuste alle konkurrenter. Men var alt som det skulle med Rosies løp?
 • 9. #9 CB Fry

  43:01
  Charles Burgess Fry var en av verdens beste cricketspillere, landslagsspiller i fotball, verdensrekordholder i lengde og god i det meste. Han var god i språk, historie og filosofi, og veldig pen. Han kunne så mye at han måtte gi ut et eget magasin, oppkalt etter han selv. Dessverre var han litt dårlig på å finne kone og venner, og han takket også nei da han fikk mulighet til å bli konge.
 • 8. #8 Sterke menn

  57:51
  The Terrible Turk, The Strangler, Great Antonio, Apollo the Scottish Hercules og mange andre har vært sterke menn og opptrått som det. De har også vært vektløftere, brytere og boksere. Og ikke minst snille gutter, idioter, brutale og tidvis veldig dumme.
 • 6. #6 Violette Morris

  36:39
  Violette Morris var god i sykling, fotball, vannpolo, motorsport, kulestøt og mye mer. Hun var sterk, tøff, og glad i damer, i en tid hvor det ikke helt passet inn i sånn kvinner burde være. Men da krigen startet tok hun dessverre noen valg som ikke var så gode.
 • 5. #5 Battling Siki vs Georges Carpentier, 1922

  34:52
  I 1922 møttes den senegalesiske Battling Siki den franske helten Georges Carpentier, for å bokse om verdensmestertittelen i lett tungvekt. Det var en kamp som én bokser trodde var fikset, men de hadde glemt å si fra til han andre. Det skulle vise seg å være en dårlig idé.