Share

cover art for Avsnitt 126: En trendkänslig trio

Stickkontakt

Avsnitt 126: En trendkänslig trio

Ep. 126

Lina sa för cirka två veckor sedan att hon HATAR grått garn. Nu stickar hon en grå kofta. Med anledning av det pratar vi om hur snabbt vi kan ändra oss när det gäller färger och former vi gillar och inte gillar. Det kan gå från hat till kärlek oerhört snabbt! Vi pratar också om att ta fram varma stickade plagg nu när winter is coming. Och! Så ska vi såklart engagera oss i Musikhjälpen. Häng med. Stickare är ju plötsligt coola nu när hemstickat blev årets julklapp – vi måste ju smida medan järnet är trendigt. Justja, vi pratar om julpynt, garnrensning och ge bort stickade klappar.

More episodes

View all episodes

 • Avsnitt 134: Anna Bauer om hela sitt textila värv

  01:17:55
  Trots att både vi och Anna har en gemensam känsla av att hon varit gäst tidigare så är det faktiskt premiär för Anna Bauer i podden! Hon är faktiskt inte bara gästs, utan även vikarie för Lina som var fast på ett barnkalas. Och vilken vikarie sen! Anna är textilkonstnär, författare, stickare, punkare och mycket mer. Vi får följa med på 80-talsparty, får tips om hur man kan leva på sitt hantverk och så pratar vi om Harry Styles byxor. Ja, det blev helt enkelt att vi gick igenom hela Annas textila värv från barndom till i dag, när hon precis släppt en ny bok. Och den kan DU vinna! Lyssna på avsnittet i din poddapp eller i Spotify och svara på Annas kluriga fråga via mail till podden@stickkontakt.com. Vinnare av Anna Bauers Mönsterbok dras om en vecka. Tusen tack Anna, du är verkligen helt extraordinär,
 • 133. Avsnitt 133: Trendtåget

  01:23:43
  På Spåret, Stickkontakt edition! Trendtåget rullar mellan stationerna och tågets passagerare Lina och Josefine får gissa vem i stickvärlden som trendspanat vad. Gissa ni också! Och berätta gärna om ni satte någon tidigare än våra tävlande. Game show är tydligen en röd tråd, för Lina drog igång en sådan i veckan när vi skulle välja färger till våra Rolf:ar, Emilia Jensens nya kofta. Madde råkade välja mauve, helt oavsiktligt. Eller så är det bara en känsla för en trend. Vi spanar mot 2024 och säger gott nytt år! 
 • 132. Avsnitt 132 - "Det ska spreta saker från mössan"

  01:32:16
  I det här avsnittet pratar vi om oktröjans comeback och att Madde stickar en kofta som heter just Comeback. Vår egen comeback undviker vi att nämna så mycket om, den är ju tydlig i och med detta. Josefine vill att det ska spreta saker ur hennes mössa och vi är överens om hur härligt det är att leva med ett sticksug. Ni vet känslan när världen ligger vid ens fötter och allt är möjligt? Det är så mysigt och pirrigt att vara i det! Vi avhandlar också diverse garnkalenderprat, töntiga sjalar och annat viktigt.
 • 131. Avsnitt 131: Örnen har landat

  01:07:58
  Äntligen podd! Vi pratar om fantastiska magväskor, silkes-pepp och en stor dos inspiration från Josefine i Ryd. Allt hon gör, det vill en göra! Och vi har ett genombrott: Josefine vill plötsligt virka en temperaturfilt. Hon fattar nu. Örnen har landat.kciy93nz
 • 130. Avsnitt 130: Stickning mellan tre vulkaner

  46:42
  Komdu með okkur til Íslands! Vi poddar från övervåningen på vårt oerhört ensligt belägna hus mitt under vår Islands-tripp. Cavan är perfekt, utsikten storslagen och likaså våra känslor inför denna karga och ofattbart vackra ö. Vi pratar om våra nystickade islandströjor, om besöket hos gobitarna på Ístex som fick oss att häpna och vår garnbutiks-jakt i Reykjavik.
 • 129. Avsnitt 129: Olika mjuka livsverk pågår

  01:34:12
  Jaha hej hej! Nytt avsnitt i vårsolen – och vi avhandlar alltifrån islandströjor till ogiltig skrock. Framförallt peppar vi för vår resa till Island – vi ska TURISTA, sticka och dricka cava. Alla har därför (såklart på tok för sent) påbörjat en varsin oktröja för att anlända till ön med hedern i behåll. Lina berättar att en av hennes barndomsdrömmar gått i uppfyllelse och att hon därmed har gått i mål. Madde har snöat in ännu mer på excelhanterad virkning och berättar om Schrödingers Katt-ryggsäcken-modellen som ska täcka hennes gravsten när så sker. Joppa – hon stickar på världens finaste tröja (Lina började gråta när hon såg den). Ni hör ju! Stora saker är i rullning och vår lilla värld kan nog inte bli sig lik efter detta.
 • 128. Avsnitt 128: Spåkulan är framme: Detta blir POPPIS!

  01:27:30
  Vi kikar långt in i det nya året och slår fast vad vi kommer att på stickorna, vilka färger som kommer att vara mest populära och till och med vad vi kommer ha på oss och omge oss med hemma. Och hur ska vi egentligen omfamna alla bärtoner som kommer? Efter detta avsnitt kan ni vara helt trygga med att vara stilsäkra 2023. Eventuella reklamationer tar vi nästa år… Trots otroliga försök till att göra max en timmes avsnitt blev det dubbelt så långt som vanligt. En tydlig trend, det.
 • 127. Avsnitt 127: Nytt år – nya projekt (många)

  01:16:42
  Vi poddar ÄNTLIGEN i Linas ökända garnrum! Fibret har kommit till Untra (internetfiber, annat fiber finns det redan gott om) och det firas med inspelning bland garn och åter garn. Lina virkar en ofattbart cool restgarns-version av filten Angulus och detta borde fler verkligen göra! Perfekt garnätare, alla garner passar. Joppa har blivit besatt av öronflärpsmössor och är i poddande stund inne på nummer tre i rak följd. Madde har virkat 84 rutor på 5 dagar utan att veta vad som hände.För dig som vill höra oss prata om stickning och annat handarbete kan det vara en god idé att starta podden 11 minuter in. Före det pratar vi bland annat om när Lina räddade sina nya katter undan döden.Ha en riktigt fin helg så hörs vi snart igen!