Share

cover art for Reviews: een stoomtrein, een retrocamera en een kunstbouwpakket

Steengoed

Reviews: een stoomtrein, een retrocamera en een kunstbouwpakket

Ep. 28

We hebben de laatste tijd weer flink gebouwd, dus het is tijd voor een review-aflevering. We bespreken de prachtige en meer dan een meter lange Oriënt-Express van Mark, Elgers retro fotocamera die ook een lelijke retro televisie en een matige retro videocamera kan worden en de Moderne Kunst set waar Nelleke de afgelopen weken flink mee heeft lopen worstelen.

Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.

More episodes

View all episodes

 • 30. Bouwen Zonder Kopen

  30:57
  Soms heb je van die sets die je heel graag zou willen bouwen maar niet per se hoeft te hebben. Bijvoorbeeld omdat ze veel te duur zijn. Of omdat je nergens in je huis plek hebt om die set neer te zetten. LEGO® huren is dan een optie. Hoe werkt dat? Waar kan het? Wat kost het? Wat zijn de voor- en nadelen? We beantwoorden al die vragen en bespreken onze eigen ervaring in deze aflevering van Steengoed over Bouwen Zonder Kopen.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 29. Het eerste LEGOLAND® ter wereld

  38:35
  We gaan naar LEGOLAND®! Helaas niet in het echt, maar we nemen je in deze aflevering van Steengoed mee naar Billund. We maken een rondje door het park, bespreken de attracties en halen jeugdherinneringen op aan dit attractiepark van LEGO®. Of is er naar onze smaak te weinig echte LEGO® te vinden? Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 27. Peppa Pig speelt Dungeons & Dragons

  33:18
  Net als vorige week missen we ook deze week een blokje, en dat terwijl er ontzettend veel te bespreken is! In deze aflevering hebben we het over de dalende winst van LEGO® in 2023, de laatste geruchten over toekomstige sets, maar vooral natuurlijk over de nieuwste builds die je binnenkort kunt kopen. Terwijl Mark helemaal blij is dat hij zijn favoriete schurk kan gaan bouwen in LEGO®, doet Elger een poging om uit te leggen wat Dungeons & Dragons is, al wil hij stiekem gewoon met Peppa Pig DUPLO spelen...Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 26. Schilderen met blokjes

  39:49
  Kunstenaar en docent Ernesto Lemke deed mee aan seizoen 2 van LEGO Masters en schopte het tot de halve finale. In aflevering 5, met als thema kunst, ontdekte hij iets dat tot dan toe nog niet met LEGO was gedaan: echt 'kunst' maken met de bekende blokjes. Wat hij daar bouwde maakte zoveel reacties los, dat hij zeker wist dat hij iets bijzonders ontdekt had. Brickpainting noemt hij het zelf, schilderen met blokjes. Mark en Nelleke spreken in deze aflevering met Ernesto over de achtbaan waar hij sindsdien in is beland.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 25. Terug naar Fabuland

  32:26
  Toen de Animal Crossing sets aangekondigd werden, kregen we veel te horen dat dit de Adult Fans of LEGO® deed denken aan hun jeugd. Velen van jullie hebben uren doorgebracht met de inwoners van Fabuland. Deze sets waren immens populair in de jaren 80 en zijn voor veel mensen hun eerste kennismaking geweest met LEGO®. Wij dachten net iets te jong te zijn voor Fabuland, maar doken er wel helemaal in voor deze aflevering van Steengoed. En toen ontdekte Nelleke iets...Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 24. Vintage LEGO® verzamelen - met Menno van den Bos

  39:05
  In deze aflevering duiken we in de wereld van vintage LEGO® verzamelen. En daar hebben wij totaal geen verstand van, dus dat doen we met Menno van den Bos. Menno is freelance journalist, maar in zijn vrije tijd is hij vaak te vinden op de zolder van zijn ouderlijk huis tussen de LEGO®-sets waar wij en zijn broer vroeger mee speelden. Hij geniet intens van deze sets die niet alleen een nostalgische maar inmiddels ook een grote financiële waarde hebben. Hij neemt ons mee in dit wonderlijke stukje van de wereld van LEGO®.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 23. Ruben Nicolai en de Zeven Geiten

  37:22
  De lente komt eraan en daarmee ook weer heel veel LEGO® nieuws! Van sprookjesachtige sets die ons hebberig maken tot iconische sets die we een tikkeltje kinderachtig vinden. We bespreken ze weer allemaal in onze maandelijkse nieuwsaflevering. Ook duiken we vol de geruchtenmolen in. Het lijkt er namelijk op dat er nog veel meer IP sets aan gaan komen. Maar of we dat nou zo’n goed idee vinden...Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 22. DUPLO-treinen, huizen en groenten

  34:34
  In Steengoed gaat het deze keer over dubbel zo grote blokken: DUPLO! Wie is er niet groot mee geworden? En als je denkt dat er over dit speelgoed voor de allerkleinsten weinig te melden is, niets is minder waar. We duiken in de geschiedenis, de vele naamsveranderingen die DUPLO heeft moeten ondergaan, hoe ze het konijn uit het logo ooit compleet misbruikt hebben voor een lugubere set en we beleven uiteraard een trip down memory lane als we de DUPLO-sets uit begin jaren negentig bespreken.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.