Share

cover art for LEGO® SERIOUS PLAY® - met Marije Kooi

Steengoed

LEGO® SERIOUS PLAY® - met Marije Kooi

Ep. 38

In deze aflevering gaan we serieus spelen! We gaan namelijk in gesprek met Marije Kooi en zij is Serious Play Coach. Wat dat precies is omschrijft LEGO® zelf als volgt: "De LEGO® SERIOUS PLAY® methodologie is een innovatief proces dat is ontworpen om de innovatie en prestaties binnen bedrijven te verbeteren. De methodologie is gebaseerd op onderzoek dat aantoont dat dit soort praktische, gefocuste leerprocessen een dieper en betekenisvoller begrip van de wereld en haar mogelijkheden oplevert." Dat vinden wij wat vaag, maar gelukkig kan Marije er heel goed over vertellen en laat ze ons SERIOUS PLAY® ook ervaren door een eend te bouwen.

Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.

More episodes

View all episodes

 • 37. Uit de categorie voertuigen: treinen

  33:46
  Elger heeft er lang om moeten zeuren, maar het is eindelijk zover. In de categorie voertuigen gemaakt van blokjes behandelen we vandaag treinen. Wanner kwam de eerste treinset uit? Wat is er in de loop van de jaren allemaal veranderd? Welke sets zijn nu nog verkrijgbaar? En wat zijn onze favorieten treinen? En waarom verbood LEGO® een Nederlandse fan om treinen te bouwen van hun steentjes? Je hoort het allemaal in deze aflevering.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 36. Spelen met digitale blokjes

  37:31
  In deze aflevering geen fysieke blokjes maar digitale. We duiken in de wereld van de LEGO® games! En dat is een diepe duik want het blijken er ongelooflijk veel te zijn. We beginnen in de jaren negentig en ontdekken wat voor soort computerspellen LEGO® in de loop der jaren heeft uitgebracht. Uiteraard bespreken we ook onze eigen ervaringen met de games en wordt er live in de podcast eentje besteld.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 35. De Klokkenluider van de Barad-dûr

  38:02
  Er komen in juni weer zoveel toffe sets uit dat we het lastig hadden met kiezen voor deze nieuwsaflevering. We hebben onze lievelingssets uitgekozen en er komt van alles voorbij: van spin tot leeuw en van een grote zwarte toren tot een oude kerk. Voor elk wat wils!Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 34. Gebouwen bouwen

  33:25
  Deze aflevering staat in het teken van Modulaire Gebouwen. Dat klinkt misschien wat saai maar met de sets uit deze lijn van LEGO® kun je een geweldige stad bouwen. Van een natuurhistorisch museum tot een boutique hotel en van een autogarage tot een Amerikaanse diner. Het zijn Nelleke's favoriete sets en in deze aflevering legt ze uit waarom het zo ontzettend tof is om ze te bouwen.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 33. LEGO® Ideas Dungeons & Dragons - met Lucas Bolt

  45:16
  In deze aflevering gaat Elger in gesprek met Lucas Bolt. Deze Nederlandse LEGO® fan ontwierp al langer nieuwe builds die je kunt maken op basis van de steentjes uit een bestaande set. Maar twee jaar geleden won hij een ontwerpwedstrijd die LEGO® samen met het bedrijf achter Dungeons & Dragons had opgezet. Dit resulteerde in de prachtige en indrukwekkende set Dungeons & Dragons: het verhaal van de rode draak. Lucas vertelt uitgebreid over hoe het ontwerpen van de set ging, hoe het proces van Ideas-inzending tot de echte set in de winkel verloopt en hoe het was om ineens zoveel media-aandacht te krijgen.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 32. Een gillende plant in een gesloopt Melkwegstelsel

  40:26
  De afgelopen tijd werden er zoveel nieuwe sets aangekondigd dat we wel drie nieuwsafleveringen hadden kunnen maken. Maar we beginnen maar eens met eentje. Bomvol mooie sets, lelijke sets en meningsverschillen over welke sets mooi en welke sets lelijk zijn. Maar er is voor ieder wat wils: ruimtevaart, kunst, Minions, Mandrakes en de terugkeer van de geliefde Johnny Thunder.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 31. 25 jaar LEGO® Star Wars

  36:25
  Het is alweer 25 jaar geleden dat LEGO® de eerste Star Wars set uitbracht. En het is bijna May The Fourth (Be With Us) dus genoeg redenen om een hele aflevering te wijden aan deze samenwerking. Hoe is het eigenlijk begonnen? Hoeveel Millennium Falcons kun je inmiddels bouwen? Wat zijn volgens ons de tofste sets? En ook niet onbelangrijk: zijn er sets voor Nelleke waar niet enkel grijze steentjes in zitten?Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 30. Bouwen Zonder Kopen

  30:57
  Soms heb je van die sets die je heel graag zou willen bouwen maar niet per se hoeft te hebben. Bijvoorbeeld omdat ze veel te duur zijn. Of omdat je nergens in je huis plek hebt om die set neer te zetten. LEGO® huren is dan een optie. Hoe werkt dat? Waar kan het? Wat kost het? Wat zijn de voor- en nadelen? We beantwoorden al die vragen en bespreken onze eigen ervaring in deze aflevering van Steengoed over Bouwen Zonder Kopen.Besproken sets en andere shownotes kun je vinden op steengoed.show.