Share

cover art for 46. På flytur med to små, brystbetennelse + tegnene på at barnehagen er god

Sporty mama

46. På flytur med to små, brystbetennelse + tegnene på at barnehagen er god

Season 1

Siden sist har Hanna vært på flytur alene med begge kidsa. Det bød på flere skjæringspunkter, kan du si. Hanna har også hatt brystbetennelse, noe som resulterte i 39,5 grader i feber i 24 timer. Lotte har heller ikke vært helt i hundre akkurat. Omgangssyke gjorde at hun måtte avbryte det som skulle bli en romantisk weekend på spa-hotell!


Tema for dagens episode er barnehage og hva man bør se etter når man skal velge barnehage. Det finnes en rekke tegn på at barnehagen er god, og Hanna og Lotte ramser opp noen av dem. På tampen får du konkrete matpakketips! God lytt.

More episodes

View all episodes

 • 76. Hvordan naile din første pull up + optimal kombinasjon av styrke og kondisjon

  01:06:35
  Hanna og Lotte tar opp tråden der de slapp sist og svarer på flere spørsmål fra dere lyttere. Dette ble en episode om kun trening, så vi håper at vi kan inspirere deg til å ta treninga til nye høyder! Jentene snakker blant annet om hvordan du kan starte med å kan bygge deg opp til din første pull up/chin up, forbedringspotensiale i egen trening, de beste løpeskoene og ikke minst hvordan man mest optimalt kan kombinere kondisjon- og styrketrening.
 • 75. Silje Thorstensen om livet som tvillingmamma, reiser med barn og yoga for mamas

  01:12:37
  Denne uken har Lotte tatt en prat med treningsprofil Silje Thorstensen. Silje har lang fartstid i treningsbransjen både som instruktør, personlig trener og medeier av Myrens treningssenter. Hennes brennende fagfelt er yoga som hun både underviser i og praktiserer til daglig. I denne episoden blir vi først og fremst kjent med Silje i mammarollen. Hun tar oss med på små og store reiser/utflukter familien har vært på opp igjennom årene. Her snakker vi om en meget aktiv og eventyrlysten familie som ikke er redd for å reise fra Norge og ut i den store verden for å leve i enkle kår i flere måneder hvor dagene går til yoga, surfing, matlaging og chill. Silje forteller om sin egen yoga-reise og kommer med sine beste tips til å få inn litt yoga i tidsklemma. Hun deler også sine tanker om hvorfor alle mammaer der ute bør implementere litt yoga i en hektisk hverdag, og påpeker at det er flere måter å praktisere yoga på! La deg inspirere av denne kloke fine dama  God Lytt! 
 • 74. Mat-favoritter, festligheter og en optimal treningsuke

  57:05
  Det er duket for lytterepisode igjen, og Hanna og Lotte toucher innom ulik tematikk, som for eksempel opptrening etter keisersnitt, mat-favoritter hos baby, trening som gravid, eksempel på en optimal treningsuke + mye mer! Hanna sliter med heftig søvnmangel og lar seg irritere av de minste bagateller. Lotte driver med pottetrening på hjemmebane og er i en flytteprosess. Skravla går, og dette ble nok en episode med hummer og kanari, akkurat som vi liker det!
 • 73. Kristin Birkelund om overgangen fra ett til to barn, crazy fødsel og familievennlig mat

  55:13
  Denne uken er vi så heldige å ha treningsprofil og coach, Kristin Birkelund, i studio! For fire uker siden ble hun tobarnsmamma, og har nå to jenter, en på 2,5 år og en på fire uker <3 Hun deler åpent om hvordan overgangen fra ett til to barn har vært, og legger ikke skjul på at det kan gjøre vondt i mammahjertet å måtte dele seg i to. Ikke minst deler hun hele fødselshistorien! Den endte opp med å bli totalt ulik fødsel nummer én, og hun påstår selv at det var GØY å føde!Kristin er helt rå på hjemmelaget mat, så vi kommer ikke unna digge middagstips som store og små liker. I tillegg deler hun matpakketips og hacks som gjør at hverdagskabalen går opp på kjøkkenet.En liten sidenote her er at denne episoden er "take two". Etter en time med podding fant undertegnede (Hanna, hehe) ut at det var feil på den ene mikrofonen. Takk for at du tok det med et smil, Kristin! God lytt <3 
 • 72. Melina Magulas om mammarollen, trening under og etter graviditet, og forskingsprosjektet Strong Mama

  01:28:33
  Lotte har tatt turen opp til Holmenkollen-området for en hyggelig prat med Melina Magulas som er en dyktig fagperson innen fysisk aktivitet og helse. I denne episoden skal du få bli bedre kjent med Melina som person. Hun prater om tilværelsen som mamma til en 3-åring, hvordan hun nå trener i sin andre graviditet og ikke minst deler hun sin egen plan for opptrening etter fødsel. Som doktorgradsstipendiat på Norges Idrettshøgskole er Melina i gang med et spennende forskningsprosjekt vi er så heldig å få innsikt i. Melina har også nylig vært med som deltager i forskningsprosjektet som heter Strong Mama hvor man blant annet undersøker hvordan høyintensivitetstrening påvirker babyen og blodsirkulasjonen til livmoren. Melina deler sine resultater! Avslutningsvis i episoden gir Melina noen tips til hvordan man kan forbedre løpeformen:) Håper du får en fin, lærerik og informativ lytt!
 • 71. Gravid-kiloer, ammeslutt og flere barn

  51:33
  Det er dags for lytterepisode! Hvordan kan man bli kvitt "gravid-kiloene"? Vil Hanna og Lotte ha flere barn? Fortsetter Sporty mama når Lotte flytter? Hva var de tidlige symptomene på graviditet? +++ God lytt!
 • 70. Nora Angeltveit om sjokkerende graviditet, frykt for fødsel og tanker om mammarollen

  01:17:25
  I denne episoden tar Hanna en etterlengtet prat med influenser, fotograf og komiker, Nora Angeltveit. De to har en fortid som podcast-venninner, og sammen mimrer de tilbake til sprø ting de sa i Millennials podcast <3 Nora er nå gravid i siste trimester, og hun deler åpent om veien mot å bli gravid, som mildt sagt var et sjokk. Hun føler seg som en ung tenåringsmor på 33 år, og er ikke redd for å si at hun frykter å miste seg selv og ikke minst friheten hun har i dag. Hun deler også tanker om fødsel (hjelp!), fordommer hun har mot foreldre samt sitt syn på hvordan Hanna har forandret seg etter at hun ble mor. God lytt!
 • 69. Treningsfrue om livet som sprek mamma og treningsinfluenser

  01:09:19
  Denne uken er vi så heldige å ha Camilla Aastorp Andersen aka @treningsfrue som gjest. Hun forteller om hverdagen med jobb, trening, egentid og familieliv. I denne episoden får du et innblikk i treningen til Camilla og hun deler hvordan en typisk dag i matveien ser ut. Camilla forteller også om mammarollen og hvordan det er å følge opp to tenåringsgutter! Vi i sporty mama lar oss inspirere av denne hardtarbeidende og spreke guttemammaen <3 Godt lytt! 
 • 68. Tilbake til sunne og gode rutiner

  57:21
  Hanna og Lotte er tilbake bak miccen! De oppsummerer sommeren med små barn, noe som har vært noe helt annet enn avslapning. Dagens tema er sunne rutiner! Hvordan legge en oppskrift for at august skal bli fylt med gode treningsvaner, sunn mat og maks godfølelse. God lytt!