Share

cover art for Treningslære – hva, hvordan, hvorfor? Gjest: Benedikte J. Nesshaug, Idrettsfaglærer, gruppetreningskoordinator Studio Jobbsprek Økern, foreleser inspartum akademi.

Sporty Business

Treningslære – hva, hvordan, hvorfor? Gjest: Benedikte J. Nesshaug, Idrettsfaglærer, gruppetreningskoordinator Studio Jobbsprek Økern, foreleser inspartum akademi.

Season 8, Ep. 10

More episodes

View all episodes

 • 11. Adrenalin – det eneste av sitt slag i Skandinavia! Gjest: Pia Seeberg og Lasse Tufte, eiere Adrenalin Drammen.

  58:34
  I denne episoden har jeg tatt turen til Adrenalin i Drammen, som åpnet dørene høsten 2023, og snakket med to av eierne, nemlig Pia Seeberg og Lasse Tufte. Få høre historien bak Adrenalin, hvordan ideen oppstod og hvordan de har tenkt nytt innenfor treningssentersegmentet. Adrenalin er faktisk det eneste senteret av sitt slag i Skandinavia og ble i Treningsindustrien omtalt som et «revolusjonerende aktivitetssenter». Få høre deres tanker om hvordan de vil gjøre nordmenn mer aktive gjennom en kreativ hinderløype, en egen Adrenalin-rigg og ikke minst gjennom den nye «IT-treningsformen» HYROX som de satser stort på. Og har du ikke hørt om HYROX før? Ja, da får du alt du trenger å vite i denne episoden. God lytt! 
 • 9. Studio Jobbsprek – slik har de lykkes! Gjest: Trond T. Torke, Leder for Salg- og Produkt Gruppetrening Studio Jobbsprek, foreleser i inspartum akademi.

  01:04:49
  I denne episoden møter du Trond T. Torke, han er salgsleder og leder for gruppetreningsproduktet på Studio Jobbsprek Økern i Oslo. Han er en sprudlende totning med lang fartstid i bransjen og har et brennende engasjement for å rekruttere enda flere mennesker inn på treningssentrene. Studio Jobbsprek har av mange gjester i Sporty Business tidligere blitt trukket frem som et av de råste sentrene i Oslo og kanskje til og med i hele Norge, og det med god grunn. De har nemlig klart å skape et helt unikt senter både på Økern og Aker Brygge. De har skapt en spesiell atmosfære og har virkelig tenkt nytt og annerledes når det kommer til gruppetrening, salg og markedsføring. De har både «Gaming & Training», timer for barn helt ned i tre-årsalderen og har nylig lansert et helt nytt konsept; «Walk and Watch». I tillegg har de virkelig lykkes med bedriftstrening.Trond gir deg sine beste tips for hvordan lykkes med gruppetrening som et medlemsbevarende tiltak på senteret, han deler erfaringer knyttet til rekruttering – hva som funker og ikke – og hvordan man skal gå frem for å få bedrifter inn på sentrene. Få også en rekke tips og triks knyttet til salgsstrategi og markedsføring! 
 • 8. Aerobic – fra romfart til treningssenteret! Gjest: Christina Therkildsen, gruppetreningsinstruktør og treningsgründer.

  01:12:09
  I denne episoden møter du «gruppetreningsguru» og treningsgründer Christina Therkildsen. Hun har vært i bransjen siden gruppetrening var så populært at folk stod i kø utenfor senteret for å være med, og lidenskapen for nettopp gruppetrening er like sterk i dag som for over 20 år siden. Bli kjent med Christina og hør hvordan hennes instruktørkarriere startet på «High Energy» i Oslo sent på 90-tallet, om hennes utrolige reise i treningsbransjen og hvordan utviklingen innen gruppetrening har vært gjennom alle disse årene. Hun gir deg også sine beste tips og råd for hvordan lykkes med gruppetrening på senteret, hvordan bygge opp en variert og solid timeplan, hvordan rekruttere både medlemmer og nye instruktører og selvfølgelig hva som skal til for å lykkes som instruktør! Vi snakker også om tankene våre omkring trendene i markedet, hvordan vi tror utviklingen vil være og om våre håp og drømmer for gruppetreningen videre. En skikkelig fin gruppetreningsprat som vil inspirere både deg som leder på senteret, som selvstendig instruktør eller deg som bare elsker gruppetrening!
 • 7. Slik vil de revolusjonere vektstang-markedet! Gjest: Audun Filip Sand, Interim CCO & Co-founder Gungnir of Norway.

  01:00:55
  I denne episoden møter du Audun Filip Sand, en av medgründerne i Gungnir of Norway. Gungnir startet opp i 2018 og de norske gründerne har skapt noe helt unikt for treningsmarkedet. Gungnir-vekstangen blir omtalt som banebrytende og mange mener de vil revolusjonere vektstang-markedet! Få innsikt i hva som er så unikt med deres vektstang, ta del i gründereventyret og bli kjent med hvordan gründerne i Gungnir jobber for å levere den mest sømløse treningsopplevelsen i treningsstudioet. Vi snakker også om trendene i bransjen og hva vi tror vi kommer til å se mer av i tiden som kommer. 
 • 6. Pulskuren – oppskriften på bedre helse! Gjest: Torkil Færø, allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper og forfatter.

  01:12:24
  I denne episoden møter du Torkil Færø, han er allmenn lege og forfatter av boksuksessen «Pulskuren - Stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lenger». I følge Torkil er nøkkelen til å bedre egen helse å bli bevisst pulsvariasjonene, HRV (heart rate variability), og kunne bruke denne informasjonen aktivt i egen hverdag – «Lærer du nervesystemet og pulsen din å kjenne, vil du forstå hva som tapper deg for krefter og gjør deg syk, og hva som gir energi, viljestyrke og overskudd». Bli kjent med Torkil som lege og treningsperson, lær hva HRV (heart rate variability) egentlig er og hvordan vi kan bruke det, og ikke minst få innsikt i hva «Pulskuren» egentlig handler om. Vi diskuterer også om pulsklokkene vi bruker er presise nok, om vi kan bli for opphengte i tallene på klokken og hva som skal til for å få flere mennesker i aktivitet. Torkil introduserer også ordet «helsenormalisering» og det er et begrep alle vi i treningsbransjen virkelig bør ta i bruk! 
 • 5. Skap egen business med online trening! Gjest: Catrine Collins, treningsprofil, personlig trener og online coach.

  58:11
  I denne episoden møter du Catrine Collins som er treningsprofil, personlig trener og online coach. I 2020 bestemte Catrine seg for å si opp jobben, følge drømmen og satse fulltid som digital trener. Pandemien skulle vise seg å bli selve startskuddet for hennes egen digitale business. Hun trener i dag en rekke mennesker gjennom sin online plattform, og inspirerer mennesker i alle aldre til mer treningslyst og bevegelsesglede i sine sosiale kanaler. Bli kjent med Catrine – både som treningsperson og coach, og få hennes aller beste råd og tips til hvordan du kan skape deg en egen business online og en karriere som digital trener. Hun gir deg også gode råd knyttet til hvordan bruke sosiale medier mest effektivt, og selvfølgelig snakker vi også om viktigheten av fysisk aktivitet og trening, vi diskuterer debatten på NRK tidligere i år og reflekterer omkring hvordan vi tror treningsmarkedet kommer til å utvikle seg i tiden fremover. 
 • 4. Manglende tillit og misfornøyde kunder – et bransjeproblem? Med gjest: Jan Johannessen, partner Excite og rådgiver RetailX.

  47:24
  Overraskende nok scorer treningsbransjen svært lavt på kundetilfredshet sammenlignet med andre bransjer – hvorfor er det slik og hva kan vi gjøre for å forbedre oss? I denne episoden møter du Jan Johannessen, partner i Excite og rådgiver i RetailX, med lang erfaring fra treningsbransjen. Han jobber i dag tett med ulike sentre for å hjelpe dem å lykkes enda bedre med senterdrift og kundetilfredshet. Jan gir deg innsikt i undersøkelsene der treningsbransjen dessverre har kommet svært dårlig ut når det kommer til kundetilfredshet og forteller hva vi kan gjøre for å bli bedre. Få vite hva kundene faktisk verdsetter, hva man bør fokusere på som senter, hvilken treningsform som gir de mest lojale og fornøyde kundene, og hvorfor vi i bransjen må bli bedre på å la oss styre av fakta og ikke følelser. En utrolig innsiktsfull episode som vi alle har noe å lære av! 
 • 3. Dette er viktig for medlemmene våre på treningssentrene! Med gjester: Ingrid Kvitrud og Bjørn Thore Storesund, medlemmer på treningssentre.

  01:08:10
  Dette er en episode som flere av dere har ventet lenge på – nemlig en medlemsepisode – der dere får høre fra medlemmer på ulike treningssentre om hvordan de opplever treningsbransjen. Jeg har invitert med meg Ingrid Kvitrud fra SiO Athletica og Bjørn Thore Storesund fra Myrens Treningssenter i Oslo, og de representerer medlemsmassen på en god måte med tanke på alder og erfaring på treningssenter. Vi diskuterer omdømmet til bransjen, opplevd kroppspress, hva som er viktig for valg av senter og hva som gjør at de blir værende medlemmer på det samme senteret og hva de kunne ønske å endre på sitte eget senter eller i bransjen generelt. En utrolig innsiktsfull og fin episode som vi i bransjen har mye å lære av!