Share

cover art for Er det politisk velvilje for «Grønn resept»? Med gjest: Erlend Svardal Bøe, Stortingsrepresentant for Høyre, medlem av helse- og omsorgskomiteen.

Sporty Business

Er det politisk velvilje for «Grønn resept»? Med gjest: Erlend Svardal Bøe, Stortingsrepresentant for Høyre, medlem av helse- og omsorgskomiteen.

Season 7, Ep. 5

I denne episoden møter du Stortingsrepresentant for Høyre, Erlend Svardal Bøe, som er medlem av helse- og omsorgskomiteen og som har et brennende engasjement for fysisk aktivitet og trening som en del av det forebyggende helsearbeidet. Vi snakker om hvordan politikere i dag ser på og opplever treningsbransjen som en folkehelseaktør, og om hvilken rolle treningsbransjen kan ha i arbeidet med å fremme bedre folkehelse og god livskvalitet i befolkningen, som ble skissert i Folkehelsemeldingen tidligere i år. Erlend forteller også om hvordan han jobber med å øke bruken av «Grønn resept», om hvilke fremtidsutsikter det er med tanke på et samarbeid mellom treningsbransjen og helsesektoren og om hva både Høyre og han selv tror skal til for å få flere i aktivitet. En utrolig viktig og spennende episode for alle som jobber med fysisk aktivitet og trening.

More episodes

View all episodes

 • 4. Manglende tillit og misfornøyde kunder – et bransjeproblem? Med gjest: Jan Johannessen, partner Excite og rådgiver RetailX.

  47:24
  Overraskende nok scorer treningsbransjen svært lavt på kundetilfredshet sammenlignet med andre bransjer – hvorfor er det slik og hva kan vi gjøre for å forbedre oss? I denne episoden møter du Jan Johannessen, partner i Excite og rådgiver i RetailX, med lang erfaring fra treningsbransjen. Han jobber i dag tett med ulike sentre for å hjelpe dem å lykkes enda bedre med senterdrift og kundetilfredshet. Jan gir deg innsikt i undersøkelsene der treningsbransjen dessverre har kommet svært dårlig ut når det kommer til kundetilfredshet og forteller hva vi kan gjøre for å bli bedre. Få vite hva kundene faktisk verdsetter, hva man bør fokusere på som senter, hvilken treningsform som gir de mest lojale og fornøyde kundene, og hvorfor vi i bransjen må bli bedre på å la oss styre av fakta og ikke følelser. En utrolig innsiktsfull episode som vi alle har noe å lære av! 
 • 3. Dette er viktig for medlemmene våre på treningssentrene! Med gjester: Ingrid Kvitrud og Bjørn Thore Storesund, medlemmer på treningssentre.

  01:08:10
  Dette er en episode som flere av dere har ventet lenge på – nemlig en medlemsepisode – der dere får høre fra medlemmer på ulike treningssentre om hvordan de opplever treningsbransjen. Jeg har invitert med meg Ingrid Kvitrud fra SiO Athletica og Bjørn Thore Storesund fra Myrens Treningssenter i Oslo, og de representerer medlemsmassen på en god måte med tanke på alder og erfaring på treningssenter. Vi diskuterer omdømmet til bransjen, opplevd kroppspress, hva som er viktig for valg av senter og hva som gjør at de blir værende medlemmer på det samme senteret og hva de kunne ønske å endre på sitte eget senter eller i bransjen generelt. En utrolig innsiktsfull og fin episode som vi i bransjen har mye å lære av! 
 • 2. Treningsbransjen 2.0 med gjester: Helene Berntsen, salg-, marked- og driftsansvarlig SiO Athletica og Tobias Fjelde, Senterleder Athletica Domus.

  01:02:37
  Treningsbransjen har tatt aktivt grep i kampen mot antidoping og kroppspress de siste årene, og nå er det også stadig flere sentre og treningskjeder som tar grep om miljø og likestilling. I denne episoden møter du Helene Berntsen og Tobias Fjelde i SiO Athletica i Oslo, som har jobbet med å sertifisere Athletica-sentrene som Miljøfyrtårn, og er nå i prosessen med å også bli Regnbuefyrtårn-sertifisert. Dette er en svært viktig del i profesjonaliseringen av bransjen og ikke minst viktig for å møte det samfunnet vi nå lever i. Få innsikt i hva de ulike sertifiseringene er og innebærer, hva det krever, hvorfor det er viktig og hva det vil gi ditt treningssenter. Vi diskuterer også hvordan vi tror treningsbransjen vil fortsette å utvikle seg i fremtiden og hvordan «Treningsbransjen 2.0» kanskje vil se ut. 
 • 1. Prester bedre med ny teknologi! Med gjest: Åsmund Tveitevoll, Gründer Alphatek

  01:07:33
  I denne episoden møter du gründeren bak Alphatek, Åsmund Tevitevoll. Han har lang fartstid i treningsbransjen og en imponerende CV, og er i følge ham selv en skikkelig «treningsNERD» med stor N! Åsmund har flere ulike idrettsutdanninger i tillegg til å være utdannet personlig trener, og med en genuin lidenskap for trening og ikke minst interesse for tall, målinger, analyser og nøye treningsplanlegging, fikk han for omlag 6 år siden en idé som senere skulle vise seg å bli en stor suksess. Han fikk ideen til kraftplattformen som Alphatek nå leverer og som brukes av alt fra mosjonister til toppidrettsutøvere. Bli bedre kjent med Åsmund, hør om hans egen vei inn i treningsbransjen og om reisen med Alphatek – om hva det egentlig er, hva de leverer og hvor de står i dag. Vi snakker også om bruken av teknologi i treningsbransjen og om hvordan vi ser for oss utviklingen i tiden fremover! 
 • 9. Viktigheten av trening i overgangsalderen med gjest: Siv Gunnarsen, Personlig trener med fokus på kvinnehelse

  49:30
   I denne episoden møter du personlig trener Siv Gunnarsen som har spesialisert seg på trening av kvinner i overgangsalderen. Overgangsalder er et tema vi som jobber med trening burde snakke mer om og ikke minst ha god kunnskap om, da svært mange av medlemmene på et treningssenter er kvinner i nettopp denne alderen. Siv forklarer i denne episoden hva overgangsalder er og hvordan det påvirker kroppen, hvilke symptomer man skal være oppmerksom på og hva vi som trenere bør ta hensyn til. Hun forteller også om hvorfor trening i denne perioden er så viktig, hvordan treningen bør legges opp og hva slags trening som bør prioriteres. I tillegg blir du bedre kjent med Siv og reflekterer om stort og smått i verdens beste bransje. 
 • 8. Q & A – vi svarer på deres spørsmål om det å jobbe i treningsbransjen med gjest: Pia Eliassen, personlig trener, gruppeinstruktør og foreleser inspartum akademi.

  55:25
  I denne episoden møter du Pia Eliassen fra inspartum akademi og sammen svarer vi på spørsmål fra dere lyttere i denne «Q & A - episoden». Vi svarer på spørsmål om hva slags utdanning vi anbefaler for å jobbe i treningsbransjen, hvordan det er å jobbe fulltid i bransjen og hva man kan forvente om man ønsker å jobbe som PT eller instruktør. Vi deler våre erfaringer fra bransjen som både personlig trener, instruktør og leder for gruppetrening gjennom mange år, og deler tips og triks til instruktørrollen. En variert episode for alle som jobber i treningsbransjen eller kanskje har en drøm om å bli en del av den!
 • 7. Styrketrening – hva, hvordan, hvorfor? Med gjest: Tron Krosshaug, Professor ved institutt for idrettsmedisinske fag og senter for idrettsskadeforskning, NIH.

  01:02:46
  I denne episoden møter du Tron Krosshaug, Professor ved institutt for idrettsmedisinske fag og senter for idrettsskadeforskning, på Norges Idrettshøgskole. Tron er en svært kjent fagperson innen idrettskadeforskning og styrketrening, og hans store lidenskap er nettopp styrketrening. Bli bedre kjent med Tron og den spennende forskningen han har gjort, hør hvilke tanker han gjør seg om hva som er den mest optimale styrketreningen og hva vi skal anbefale vår medlemmer. Vi snakker også om hva vi bør tenke på når man skal legge opp styrketreningsprogrammer for de vi møter på treningsentrene, og du får innsikt i et av hans pågående forskningsprosjekter, med tittelen «En sammenligning av belastningsprofilene til styrkeøvelsene benkpress, knebøy og benktrekk, utført med frivekter, luftbasert og elektromagnetisk motstand.» En utrolig lærerik og interessant episode for deg som selv trener styrke og/eller trener andre.
 • 6. Konkurranse på like vilkår! Gjest: Mee Eline Eriksson, Fagdirektør for forebyggende helse i NHO Geneo.

  49:25
  I denne episoden møter du Mee Eline Eriksson, fagdirektør for forebyggende helse i NHO Geneo. Mee Eline var tidligere bransjedirektør i Virke Aktiv Helse og har nå jobbet flere år som en del av treningsbransjen. Konkurranse-og helsepolitikk er det som engasjerer henne mest, og hun hadde blant annet en avgjørende rolle i rettssaken der EVO, FSC og Drøbak Yogastudio vant søksmålet mot Frogn Kommune denne høsten. Denne seieren og dagen markerte en betydningsfull milepæl for treningsbransjen og vil ha stor påvirkning fremover (Merk: Dommen er foreløpig ikke rettskraftig). Hvorfor dette er en milepæl for bransjen, hva søksmålet gikk ut på og hvilke konsekvenser dette vil ha for bransjen videre, får du innsikt i gjennom denne episoden. Vi snakker også om helsepolitiske spørsmål knyttet til trening som forebyggende helsearbeid, og Mee Eline gir sine beste råd for hvordan man bør tilegne seg bedrifter og gjøre innsalg av fysisk aktivitet og trening ved hjelp av «ESG-språket».