Share

Sporty Business

Dette er podcasten for alle som jobber i treningssenterbransjen


Latest episode

 • Slik vil de revolusjonere vektstang-markedet! Gjest: Audun Filip Sand, Interim CCO & Co-founder Gungnir of Norway.

  01:00:55
  I denne episoden møter du Audun Filip Sand, en av medgründerne i Gungnir of Norway. Gungnir startet opp i 2018 og de norske gründerne har skapt noe helt unikt for treningsmarkedet. Gungnir-vekstangen blir omtalt som banebrytende og mange mener de vil revolusjonere vektstang-markedet! Få innsikt i hva som er så unikt med deres vektstang, ta del i gründereventyret og bli kjent med hvordan gründerne i Gungnir jobber for å levere den mest sømløse treningsopplevelsen i treningsstudioet. Vi snakker også om trendene i bransjen og hva vi tror vi kommer til å se mer av i tiden som kommer. 

More episodes

View all episodes

 • 6. Pulskuren – oppskriften på bedre helse! Gjest: Torkil Færø, allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper og forfatter.

  01:12:24
  I denne episoden møter du Torkil Færø, han er allmenn lege og forfatter av boksuksessen «Pulskuren - Stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lenger». I følge Torkil er nøkkelen til å bedre egen helse å bli bevisst pulsvariasjonene, HRV (heart rate variability), og kunne bruke denne informasjonen aktivt i egen hverdag – «Lærer du nervesystemet og pulsen din å kjenne, vil du forstå hva som tapper deg for krefter og gjør deg syk, og hva som gir energi, viljestyrke og overskudd». Bli kjent med Torkil som lege og treningsperson, lær hva HRV (heart rate variability) egentlig er og hvordan vi kan bruke det, og ikke minst få innsikt i hva «Pulskuren» egentlig handler om. Vi diskuterer også om pulsklokkene vi bruker er presise nok, om vi kan bli for opphengte i tallene på klokken og hva som skal til for å få flere mennesker i aktivitet. Torkil introduserer også ordet «helsenormalisering» og det er et begrep alle vi i treningsbransjen virkelig bør ta i bruk! 
 • 5. Skap egen business med online trening! Gjest: Catrine Collins, treningsprofil, personlig trener og online coach.

  58:11
  I denne episoden møter du Catrine Collins som er treningsprofil, personlig trener og online coach. I 2020 bestemte Catrine seg for å si opp jobben, følge drømmen og satse fulltid som digital trener. Pandemien skulle vise seg å bli selve startskuddet for hennes egen digitale business. Hun trener i dag en rekke mennesker gjennom sin online plattform, og inspirerer mennesker i alle aldre til mer treningslyst og bevegelsesglede i sine sosiale kanaler. Bli kjent med Catrine – både som treningsperson og coach, og få hennes aller beste råd og tips til hvordan du kan skape deg en egen business online og en karriere som digital trener. Hun gir deg også gode råd knyttet til hvordan bruke sosiale medier mest effektivt, og selvfølgelig snakker vi også om viktigheten av fysisk aktivitet og trening, vi diskuterer debatten på NRK tidligere i år og reflekterer omkring hvordan vi tror treningsmarkedet kommer til å utvikle seg i tiden fremover. 
 • 4. Manglende tillit og misfornøyde kunder – et bransjeproblem? Med gjest: Jan Johannessen, partner Excite og rådgiver RetailX.

  47:24
  Overraskende nok scorer treningsbransjen svært lavt på kundetilfredshet sammenlignet med andre bransjer – hvorfor er det slik og hva kan vi gjøre for å forbedre oss? I denne episoden møter du Jan Johannessen, partner i Excite og rådgiver i RetailX, med lang erfaring fra treningsbransjen. Han jobber i dag tett med ulike sentre for å hjelpe dem å lykkes enda bedre med senterdrift og kundetilfredshet. Jan gir deg innsikt i undersøkelsene der treningsbransjen dessverre har kommet svært dårlig ut når det kommer til kundetilfredshet og forteller hva vi kan gjøre for å bli bedre. Få vite hva kundene faktisk verdsetter, hva man bør fokusere på som senter, hvilken treningsform som gir de mest lojale og fornøyde kundene, og hvorfor vi i bransjen må bli bedre på å la oss styre av fakta og ikke følelser. En utrolig innsiktsfull episode som vi alle har noe å lære av! 
 • 3. Dette er viktig for medlemmene våre på treningssentrene! Med gjester: Ingrid Kvitrud og Bjørn Thore Storesund, medlemmer på treningssentre.

  01:08:10
  Dette er en episode som flere av dere har ventet lenge på – nemlig en medlemsepisode – der dere får høre fra medlemmer på ulike treningssentre om hvordan de opplever treningsbransjen. Jeg har invitert med meg Ingrid Kvitrud fra SiO Athletica og Bjørn Thore Storesund fra Myrens Treningssenter i Oslo, og de representerer medlemsmassen på en god måte med tanke på alder og erfaring på treningssenter. Vi diskuterer omdømmet til bransjen, opplevd kroppspress, hva som er viktig for valg av senter og hva som gjør at de blir værende medlemmer på det samme senteret og hva de kunne ønske å endre på sitte eget senter eller i bransjen generelt. En utrolig innsiktsfull og fin episode som vi i bransjen har mye å lære av! 
 • 2. Treningsbransjen 2.0 med gjester: Helene Berntsen, salg-, marked- og driftsansvarlig SiO Athletica og Tobias Fjelde, Senterleder Athletica Domus.

  01:02:37
  Treningsbransjen har tatt aktivt grep i kampen mot antidoping og kroppspress de siste årene, og nå er det også stadig flere sentre og treningskjeder som tar grep om miljø og likestilling. I denne episoden møter du Helene Berntsen og Tobias Fjelde i SiO Athletica i Oslo, som har jobbet med å sertifisere Athletica-sentrene som Miljøfyrtårn, og er nå i prosessen med å også bli Regnbuefyrtårn-sertifisert. Dette er en svært viktig del i profesjonaliseringen av bransjen og ikke minst viktig for å møte det samfunnet vi nå lever i. Få innsikt i hva de ulike sertifiseringene er og innebærer, hva det krever, hvorfor det er viktig og hva det vil gi ditt treningssenter. Vi diskuterer også hvordan vi tror treningsbransjen vil fortsette å utvikle seg i fremtiden og hvordan «Treningsbransjen 2.0» kanskje vil se ut. 
 • 1. Prester bedre med ny teknologi! Med gjest: Åsmund Tveitevoll, Gründer Alphatek

  01:07:33
  I denne episoden møter du gründeren bak Alphatek, Åsmund Tevitevoll. Han har lang fartstid i treningsbransjen og en imponerende CV, og er i følge ham selv en skikkelig «treningsNERD» med stor N! Åsmund har flere ulike idrettsutdanninger i tillegg til å være utdannet personlig trener, og med en genuin lidenskap for trening og ikke minst interesse for tall, målinger, analyser og nøye treningsplanlegging, fikk han for omlag 6 år siden en idé som senere skulle vise seg å bli en stor suksess. Han fikk ideen til kraftplattformen som Alphatek nå leverer og som brukes av alt fra mosjonister til toppidrettsutøvere. Bli bedre kjent med Åsmund, hør om hans egen vei inn i treningsbransjen og om reisen med Alphatek – om hva det egentlig er, hva de leverer og hvor de står i dag. Vi snakker også om bruken av teknologi i treningsbransjen og om hvordan vi ser for oss utviklingen i tiden fremover!