Share

cover art for Sporthuset #455 - Drömhöjden

Sporthuset

Sporthuset #455 - Drömhöjden

Ep. 455

Armand ”Mondo" Duplantis i exklusivt poddmöte med Tommy Åström. Hör om ett unikt projekt. Världens främste friidrottare och världsrekordhållare i stavhopp, men hur högt kan han egentligen hoppa? Här presenteras ett möjligt framtida rekordresultat när AI-expertis analyserat Duplantis karriär: ”Det ger mig ännu mer motivation”, säger Mondo som närmast laddar för Bauhausgalan på Stockholms Stadion. 


Lasse Granqvist som ”Master of Ceremonies” på Solvalla, häpnar efter tidernas snabbaste Elitloppet. Tjeckiens gyllene succéarrangemang på Ishockey-VM, men hur ska Sverige och Stockholm kunna matcha detta 2025? Kan Malmös succévår i Allsvenskan verkligen föra Henrik Rydström hela vägen till Premier League? Och guldmusik till IK Sävehof, Sveriges särklassiga handbollsklubb. 

More episodes

View all episodes

 • Sporthuset Spotlight - Truls Möregårdh

  01:02:58
  I veckans Sporthuset Spotlight möter Jens Fjellström bordtennissensationen Truls Möregårdh. Ett möte om LP-skivor, VM-finalen som höll på att inte bli av, det mentala spelet i pingis och mycket mer.
 • 457. Sporthuset #457 - Mästerskapskaos

  01:11:48
  Friidrotts-EM i Rom har precis avslutats och nu börjar Fotbolls-EM med kommentatorsduon Lasse Granqvist & Jens Fjellström på plats i Tyskland. Tommy Åström reder ut friidrottsmästerskapet som fått hård arrangörskritik, men också tre svenska medaljer. Europas främsta fotbollsspelare - här är listan inför EM. Vi gästas av mångårige utrikesreportern på Sveriges Radio, Anders Ask, som ger bilden av terrorhotnivån mot både Tyskland och Paris-OS. Kärlek till Fotbolls-VM 1974. Ett 50-årsjubileum med minnen från Cruyff, Beckenbauer, Sparwasser, Slaktaren från Wolverhampton, Ralf Edström, Ronnie Hellström, Staffan Tapper och alla andra svenska fotbollsgrabbar. 
 • Kärleksbombning - Wayne Gretzky

  14:16
  Från vårt arkiv har vi denna vecka letat fram en Kärleksbombning av The Great One, eller Nr. 99.Alla tiders hockeyspelare som innehar, mer eller mindre, alla tiders rekord i NHL. Edmonton Oliers har spelar årets Stanley Cup final och vi drar oss till minnes ett 80-tal präglat av framgång med en viss #99 i truppen. Det här är Kärleksbombningen av Wayne Gretzky, hämtad från en inspelning av Sporthuset den 19 april 2017. Medverkar gör Tommy Åström, Lasse Granqvist och Thomas Johansson.
 • 456. Sporthuset #456 - VM-ministern, supporterchattar & tom hand

  01:05:32
  Lasse Granqvist och Tommy Åström på utflykt i regeringskvarteren. Brännande idrottsfrågor till minister Jakob Forssmed, som också laddar för veteran-VM i friidrott tillsammans med bland andra Ingemar Stenmark. Nazistiskt innehåll i supporterchattar, med Malmöstjärnan Pontus Jansson i blåsväder. Vad gör regeringen för att komma åt lagbrotten på allsvenska fotbollsläktare där det samtidigt är publiksuccé? Isabelle Haaks stora erkännande när hon nu tilldelas Victoriapriset. Världens främste spelare Connor McDavid mot Sveriges bäste back Gustav Forsling i Stanley Cup-final. Carlo Ancelotti - kungen av Champions League. Nu startar Friidrotts-EM och vi ser fram emot en superonsdag med Duplantis och Almgren. Och med hjälp av Mr. Miyagi ger vi kärlek till den ädla kampsporten karate. 
 • Sporthuset Spotlight - Armand Duplantis

  50:50
  Veckans Sporthuset Spotlight bjuder på en exklusiv intervju med Sveriges största guldhopp inför OS i Paris och den ständigt aktuella världsrekordhållaren Armand Mondo Duplantis. I ett möte med Tommy Åström mitt under tävlingssäsong berättar han om 100-metersplanen med Warholm, relationen till konkurrenten Kendricks, om sitt stora golfintresse och mycket mer.
 • Kärleksbombning - DN-Galan

  35:01
  Från arkivet har vi letat fram två avsnitt för att hylla den klassiska friidrottstävlingen DN-galan som än idag, men med nytt namn, sätter guldkant på svensk friidrott på Stockholms Stadion. Lasse Granqvist, Tommy Åström, Jens Fjellström och Miro Zalar ger er en härlig tillbakablick på vad DN-galan betytt för den svenska idrottshistorien.
 • 454. Sporthuset #454 - Suddens storlopp & olympiskt fusk

  01:19:17
  Lasse Granqvists exklusiva poddmöte med hockeylegendaren Mats Sundin blir den perfekta uppladdningen inför tidernas Elitloppet. Ska NHL-stjärnfyllt Tre Kronor nu gå hela vägen till VM-guld?Med två månader till Paris-OS gästas vi av programledaren Jonas Karlsson som ger sina svenska guld- och medaljförväntningar. Sporthusetprataren Andreas Almgren är nu favorit till EM-guld efter historiskt rekordlopp på Stockholms Stadion. Men det finns en stor risk att någon av Almgrens blivande OS-finalkonkurrenter är fuskare, säger dopningsspecialisten Karlsson som ger bilden av hur problematiken förändrats sedan Ben Johnsons skandaldagar. Sävehof är handbollens stormakt idag, men vi minns IF Saabs storhetsdagar för 50 år sedan med veckans supportersång. 
 • Sporthuset Spotlight - Mats Sundin

  01:00:49
  Mats Sundin gästar veckans Sporthuset Spotlight. I ett öppen samtal med Lasse Garnqvist berättar en av svensk hockeys största genom tiderna om travintresset, självbiografin, ledarskap och mycket mer.