Share

cover art for Sporthuset #439 - Stenmark, stavhopp & slalomsuveräner

Sporthuset

Sporthuset #439 - Stenmark, stavhopp & slalomsuveräner

Ep. 439

Ingemar Stenmark dyker upp på stavhoppsgalan Mondo Classic och kommer med spännande besked till Tommy Åström och Miro Zalar. Duplantis rekordsnabb men varför kommer inte 6-metershoppen just nu? 

Lasse Granqvist minns samtalen med Kurre Hamrin, som lämnat oss med minnet från ett av svensk fotbolls mest klassiska mål. NHL-spelarna äntligen tillbaka i OS-ishockeyn och det blir en försmak på svensk is redan nästa år. Skidskytte-VM är igång och hur  ska det egentligen gå för Tommy i debuten som speaker på skjutvallen? 


Kärleksbombningen av hundsport blir en upplevelse inom agility och artisteriet genom tunnlar, hinder och slalom tillsammans med Pia Wiklund, landslagstävlande Cecilia Klingberg samt deras hundar Lexie, Dee och Ike. Dessutom får vi höra Lasse som vi aldrig hört honom, kommentera hoppande höghastighetshundar. 

More episodes

View all episodes

 • 441. Sporthuset #441 - Ett varv kvar

  01:19:38
  Lasse Granqvist njuter när Andreas Almgren offentliggör sin OS-målsättning i Paris, nu när rekordlöparen är tillbaka i Sporthuset. Europatvåa genom tiderna på halvmaraton, vad motsvarar den prestationen i en populär gren som 100 meter? Tommy Åström går från speaker på SM-höjdhopp i Värmland med jublande Melwin Lycke Holm, till skidskytte på Stockholms Stadion med Sebastian Samuelsson med flera. Nu har supersimmaren Sarah Sjöström 14 VM-guld. Är hon tidernas främsta svenska idrottare om hon också blir olympisk mästare igen? Och hur många OS-distanser blir det egentligen? 52-årige Jaromir Jagr vägrar sluta, så nu tröttnade Pittsburgh på att vänta med tröjhissningen för att hedra detta hockeyfenomen. Kärleksbombning av Råsunda fotbollsstadion från förre AIK-spelaren Andreas Almgren och Solnasonen Lasse Granqvist som här passionerat berättar om barndomens promenader till den tidigare VM-finalarenan som nu är riven. 
 • Kärleksbombning - Tommy Engstrand

  29:03
  Han var en av radio- och tv-branschens mest godhjärtade medarbetare. Med entusiasm och värme tog han emot dem, en efter en, av de nya unga kommentatorer och referenter som kom fram under 80- och 90-talet. Med en sällsynt tajming, ett varierat språk och ett journalistiskt nyhetstänk tog han sportredaktionerna till nya nivåer. Lasse Granqvist och Tommy Åström var några av de som fick jobba nära Tommy Engstrand och här ger de sin bild av den omtyckta medieprofilen.
 • 440. Sporthuset #440 - Matchbollar, inkilningar & hockeypublik

  01:13:48
  Tommy Åström och Lasse Granqvist med både fotbolls- och hockeyexpertis från Jens Fjellström och Sanny Lindström. Jens är kär i Tottenhams manager efter besök på träningsanläggningen i London. Sanny om varför svenska landslagspubliken inte ska hånas, utan istället hyllas. ”Lägg av med det där” - Lasse undrar hur många företag som skulle göra som Malmö FF och kritiserar tränaren Henrik Rydström efter inkilningen i underkläder. Blir det Brynäs, Djurgården eller kanske Björklöven som går upp till Svenska Hockeyligan? Blir det verkligen bottenlaget Oskarshamn som åker ur? Andreas Almgrens oerhörda nya svenska rekord. Skidskytte-VM i medaljtystnad. Elfenbenskustens galna guld. Hur mår Värmland utan Svenska Rallyt? Och kärleksbombningen av ”sportslighet” blir en topplista med frikostig friidrott och ärlig tennis i topp. 
 • Kärleksbombning - Mikael Ljungberg

  13:47
  Han är vår största brottare genom tiderna, både bildligt och sportsligt. Mikael Ljungberg var stark, folklig och glad samt olympisk guldmedaljör i brottning. I vår kärleksbombning hör vi Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström ösa kärlek över Mikael Ljungberg. Dessutom minns radiosportens Dag Malmqvist och Roger Burman OS 2000 i Sydney och det historiska guldet.
 • Kärleksbombning - Ishockey-VM 1987 & 1989

  22:04
  Denna vecka dyker vi ner i mästerskap vi minns. Det handlar om ishockey-VM från åren 1987 och 1989. Så olika men med den gemensamma nämnaren succé. Innehållet är hämtat från två Kärleksbombningar dels från avsnitt 59 (september 2016) och avsnitt 121 (januari 2018). Vi lyssnar till Sporthusets originaltrio Tommy Åström, Lasse Granqvist och Jens Fjellström.
 • 438. Sporthuset #438 - Klistrad mot tv-bilden

  01:09:56
  Arne Hegerfors är död. Här hedras och hyllas tv-giganten av tidigare kollegorna Lasse Granqvist, Jens Fjellström och Tommy Åström. Hör hur tajmingen gjorde Arne till Sveriges främsta sportkommentator. Varför kallade han sig själv Alexander Lukas? Nära vännen Ankan Parmströms kärleksfulla tårar. Lasse Lackar och försöker göra sig ovän med hela Handbollssverige efter domarmissen i EM-semifinalen. Här kommer tuff kritik mot att Sverige lämnade in protest: ”Vad ville de egentligen markera mot?” Carolina Klüfts vackra ord till 92-årige Arne Ljungqvist när han prisades av svensk friidrott för livslång kamp mot dopning. Världens äldsta fotbollsmatch i Tornedalen, presenterad av berättargeniet Joel Segerdahl. Granqvist går igång som travkommentator - igen. Och Fjellström förklarar uttrycket ”tavlor” som hämtats ur Olyckspåsen, genom att visa upp en egen jättetavla. 
 • Kärleksbombning - Arne Ljungqvist

  42:00
  Veckans Kärleksbombning handlar om en av Sveriges främsta idrottsledare genom tiderna. Hör Tommy Åström och Lasse Granqvists möte med Arne Ljungqvist. En intervju inspelad i juni 2021 med den då 90 årige Ljungqvist.
 • 437. Sporthuset #437 - Prinsen skött af Bengt

  01:02:31
  Radiosportens Bengt Skött, tillsammans med mångåriga kollegorna Tommy Åström och Lasse Granqvist, efter Idrottsgalan 2024 där hyllningarna till cancersjuke Svennis blir ett minne för evigt. Jerringprisgeneralen ger bakgrunden till Ebba Anderssons storseger före friidrottsduon Duplantis och Ståhl. Men hur ofta brukar svenska folket egentligen rösta på längdskidåkare? Hör om Skötts fina relation till Prins Carl Philip, även utanför scenen. Handbollsexpert Jennie Linnéll tillbaka i Sporthuset, inför EM-medaljmatcherna i Tyskland. Kan Sveriges hastighetshandboll och Palickas ninjaräddningar leda till ytterligare ett guld? Längtande Lasse laddar inför helgens travfest i Paris. Och hotelldirektör David Viklund med Clarion-sviten på vid gavel efter att ha blivit ”årets jordgubbe”, firar med hyllningar till Luleå Hockeys supportrar.