Share

cover art for Kärleksbombning - Lennart Johansson

Sporthuset

Kärleksbombning - Lennart Johansson

Hör Jens Fjellström, Tommy Åström och Lasse Granqvist beskriva och berätta om vår största svenska idrottsledare någonsin - Lennart Johansson.

More episodes

View all episodes

 • Kärleksbombning - Ayrton Senna

  19:16
  Den 1 maj är det på dagen 30 år sedan den ikoniska formel 1-föraren Ayrton Senna gick ur tiden. Och även om han dök upp i olyckspåsen så ser vi detta som en stor Kärleksbombning av en av tidernas främsta racingföraren genom alla tider.I programmet medverkar Lasse Granqvist, Tommy Åström, Jens Fjellström och de gästas av Janne Blomqvist.
 • 449. Sporthuset #449 - Luddemania & tavlor från Manchester

  01:05:55
  Lasse Granqvist och Jens Fjellström på plats i Manchester på Champions League, med mål som borde ramas in. Tommy Åström tar experthjälp för att förklara Ludvig Åbergs golfsuccé med andraplats i karriärens första major. De perfekta 99:orna  Åberg och Duplantis så lika, men samtidigt olika. Nytt världsrekord i diskus från 21-årig supertalang. Borde Daniel Ståhl bli orolig? Borde rekord från skumma kastplaner underkännas? ”Det är absurt och parodiskt” - Lasse Granqvist om tredje ronden mellan Svenska Ishockeyförbundet och Karlskrona HK. Vinner Rögle även SM-finalserien med 4-0 i matcher? Fotbollsprofessor Fjellström reder ut den uppflammade allsvenska debatten om kortpassningsspel i eget straffområde. ”Man känner det i magen och så.” Kärleksbombningen av vattenskidåkning ger en glädjefylld spännvidd från 6 till 92 års ålder. Och den avslutande läktarsången kommer från Leeds supportar i ett viktigt ämne. 
 • Sporthuset Spotlight - Sara Hector

  54:07
  Sporthuset Spotlight möter denna vecka den alpnia stjärnan tillika regerande olympiske mästaren Sara Hector.
 • 448. Sporthuset #448 - Tre gånger Zibanejad

  01:07:23
  New York-duon Irma och Mika Zibanejad är tillbaka i Sporthuset. Den här gången kompletterad med dottern Ella. Hör Mika inför Stanley Cup-slutspelet som startar om bara tio dagar. Drömmen för New York Rangers att få fira 30-årsjubileet sedan euforin i Madison Square Garden 1994, med att bli mästare igen. Världens bäste spelare är Edmontons Connor McDavid, men hur är det egentligen med inbördes statistiken mot Zibanejad?Irma längtar hem till Allsvenskan och att få kampera ihop med Tommy Åström igen. Här får vi hennes rubriker från inledande omgångarna och frågan om vi någonsin tidigare sett ett lika bra allsvenskt lag som årets Malmö FF? Lasse Granqvist flygs in från målkalas på Santiago Bernabéu och passar på att fånga upp Rögles sensationella hockeyslutspel. Traditionsenligt får vi också, den här våren, en ny stjärnhäst presenterad till ”Tidernas Elitloppet”. Jens Fjellström dyker plötsligt upp, mitt i den amerikanska solförmörkelsen. Kärleksbombningen av vattenskidor får vänta, men all kärlek till Barncancerfonden och veckans fotbollströjefredag. 
 • Kärleksbombning - Tiger Woods

  23:02
  Från Sporthuset avsnitt #160 och #188 hämtar vi kärleksbombningar om Tiger Woods. Detta unikum på golfscenen som vi fått följa under årtionden. I avsnittet medverkar Tommy Åström, Lasse Granqvist, Wille Schauman och Camilla Nordlund.
 • 447. Sporthuset #447 ”Face the brutal fact”

  01:07:30
  Lasse Granqvist och Tommy Åström om avgörande hockeymatcher med upprörda supportrars rop på ”avgå alla”. Den prisade hotelldirektören och Luleåsupportern David Viklund menar att klubbarna behöver se den brutala sanningen. Lasse försöker reda ut hur ett Ishockey-VM är upplagt och det går sådär…Dramatisk avslutning väntar i Premier League i titeljakten med Arsenal, Liverpool och Manchester City. Vi gästas av Fredrik Norrström, som kärleksbombar och driver ”Fantasy Premier League” och som här visar hur dessa onlinespel kan ge ditt idrottsintresse en ny dimension. Dessutom får vi listan över de främsta spelarna just nu i världens mäktigaste fotbollsliga. Allsvensk fotbollspremiär innebär hyllningar till Malmö FF och Djurgårdens Lucas Bergvall. Förbundskapten Peter Gerhardsson laddar upp inför stundande EM-kval med att besöka ”Sporthuset Spotlight”. Och ny stjärnhäst varje vecka till tidernas (?) Elitloppet 2024, gör att vi avslutar med att sjunga om legendaren Copiad. 
 • Sporthuset Spotlight - Peter Gerhardsson

  01:00:40
  Den här veckan möter Lasse Granqvist Sveriges förbundskapten för damlandslaget i fotboll, Peter Gerhardsson.
 • 446. Sporthuset #446 - Master of Ceremonies

  01:10:39
  Tommy Åström och fotbollsexpert Alexander Axén är febriga efter scenshowen på dartfestivalen i Göteborg. Sångerna ekar hela vägen till England efter denna publiksuccé och hyllningar från 17-årige världsstjärnan Luke Littler. Vad har hänt med Färjestad? Lasse Granqvist om tidernas största slutspelsskrällar. Match 7 på långfredagen och frågan om det blir HV71 eller Oskarshamn som får lida? ”Jag skiter i resultaten” - Jens Fjellström om Jon Dahl Tomassons första landslagssamling där Dejan Kulusevski fick visa upp Tottenhams kurs i brandtal. Joggar Malmö FF hem guldet när Allsvenskan nu fyller 100 år? Fotbollshistorikern Mikael Häggström kärleksbombar ”premiärer” genom åren och hittar självaste Fjellström i en rekordmatch.