Share

cover art for Kärleksbombning - Fotbollsarenor

Sporthuset

Kärleksbombning - Fotbollsarenor

Den här veckan djupdyker vi i arkivet och ger oss ut på en resa till några av de största och mäktigaste fotbollsareorna i världen. Jens Fjellström, Lasse Granqvist och Tommy Åström tar er med till dessa arenor och ger sin bild av dessa. Anfield, Camp Nou, Santiago Bernabeu, San Siro och Wembley.

More episodes

View all episodes

 • Sporthuset Spotlight - Mats Sundin

  01:00:49
  Mats Sundin gästar veckans Sporthuset Spotlight. I ett öppen samtal med Lasse Garnqvist berättar en av svensk hockeys största genom tiderna om travintresset, självbiografin, ledarskap och mycket mer.
 • 453. Sporthuset #453 - Den glider in

  59:33
  Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström i VM-tider med hockeykärlek till Curre Lindström, förbundskaptenen som frälste både Sverige och Finland. Världens bästa Karlsson förgyller festligt VM, med en lång färd mot kvartsfinal. Tommy firar stor födelsedag med poddproduktion och såklart som friidrottsspeaker på Stadion när Andreas Almgren löper tillbaka till framtiden. Så här ska skyttekung Gyökeres användas! Nya tips från Fjellström till förbundskapten Jon Dahl Tomasson. Och så har Jens tappat bort en bil - igen! 
 • 452. Sporthuset #452 - Svenska världsstjärnor

  01:08:11
  Lasse Granqvist, Jens Fjellström och Tommy Åström om tre succésvenskar ute i världen. ”Den mjuka maskinen” Mika Zibanejad dominerar i Stanley Cup. Isabelle Haak mästare och ”MVP" i volleybollens Champions League. Alexander Isak över drömgränsen 20 mål i Premier League den här säsongen, och här kommer Fjellströms fotbollstips hur Isak bör användas i landslaget framöver. Lyssnarnas frågestund. Hur kunde Björn Borg glömmas bort bland 80-talets tennisstjärnor? Skulle damfotbollen bli ännu mer attraktiv med mindre och lättare boll? Nu börjar Ishockey-VM med det mest stjärnspäckade Tre Kronor sedan Victor Hedmans 452 studsar fram till guld 2017.Och kärleksbombar stafett, med minnen från svenska skidhjältar som Charlotte Kalla och Thomas Magnusson samt friidrottens största sprinters Usain Bolt och Carl Lewis. 
 • Kärleksbombning - Nora-Anna

  17:15
  Veckans Kärleksbombning handlar om Nora-Anna. En pionjär på sina tid och en mycket skicklig medeldistanslöpare som bland annat blev första kvinna att springa ärevarv på Stockholms stadion som "världsrekordbrytare". Ett dokument om kvinnlig idrott och dess ifrågasatta position under 1940-talet. I Kärleksbombningen som är hämtad från Sporthuset avsnitt 293 medverkar Lasse Granqvist, Tommy Åström och de gästas av Niklas Jihde.
 • 451. Sporthuset #451 - Drottningens fall & Strandbergs stories

  01:13:58
  Lasse Granqvist & Tommy Åström, tillsammans med tv- och radioproducenten Olle Palmlöf som nu släpper dokumentärserien ”Hall of Fame” på Sveriges Television. Hör om färska mötet med Ludmila Engquist, efter den svenska idrottshistoriens kanske största uppgång och fall. Ska en dopad idrottare kunna förlåtas?”Jag tror att tränare Henrik Rydström lämnar Malmö FF redan i sommar” - Tommy Åström om framtiden för den allsvenska dominanten och cupmästaren. Så blev Skellefteå AIK ett vinnarlag igen. Innebandyns världsrekord på Friends. Champions League-resor för Lasse och Isabelle Haak. Prispengar i OS - vad säger ni? ”Den skitande Hyland” - Radiosportens legendar Mats Strandberg i fullkomligt filterfritt poddsamarbete med Palmlöf. Vilket är egentligen Strandbergs mest klassiska radioreferat genom tiderna? 
 • Sporthuset Spotlight - Mats Nyström

  58:12
  I det här avsnittet av Sporthuset Spotlight möter Lasse Granqvist journalistkollegan från SVT Sport Mats Nyström. Eller ska vi kalla honom Mr. Sportspegeln? Den populära SVT-profilen berättar om journalistyrket och hur han kom in på SVT och mycket mer.
 • 450. Sporthuset #450 - Svennis ser alla

  01:10:30
  Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström om Blåvitts känslosamma hyllning till cancersjuke Sven-Göran Eriksson. Tidernas största svenska fotbollstränare, som bröt ny mark och fick alla att känna sig sedda, säger idag: ”Jag har inte tid att dö."Slutspelsextra med guldtips till Rögle, Brynäs återkomst till SHL, Champions League, Stanley Cup och innebandyfinaler inför rekordpublik. Vi gästas av fotbollsskribenten Erik Dahlberg som i sin nyutgivna bok ”Denna Fotboll” skriver om bland annat Stadio Olimpico i Rom och ger en kärleksbombning som bubblar av italiensk sång och passion. 
 • Kärleksbombning - Ayrton Senna

  19:16
  Den 1 maj är det på dagen 30 år sedan den ikoniska formel 1-föraren Ayrton Senna gick ur tiden. Och även om han dök upp i olyckspåsen så ser vi detta som en stor Kärleksbombning av en av tidernas främsta racingföraren genom alla tider.I programmet medverkar Lasse Granqvist, Tommy Åström, Jens Fjellström och de gästas av Janne Blomqvist.