Share

Sporthuset


Latest episode

 • Kärleksbombning - Fotbolls-VM 1994

  43:00
  På dagen 30 år sedan Fotbolls-VM 1994 minns vi tillbaka på det magiska mästerskapet i USA som fick svenskar att sitta uppe hela nätter och heja fram sitt landslag till en historisk VM-bronsmedalj. Vi hämtar kärleksbombningar från flera olika avsnitt av Sporthuset och hör om Tommy Svensson, Tomas Brolin, Klas Ingesson och klassiska arenan Rose Bowl där allt utspelade sig.

More episodes

View all episodes

 • 458. Sporthuset #458 - Stau! Hey Jude!!

  50:21
  Lasse Granqvist och Jens Fjellström på plats i Tyskland på Fotbolls-EM, kommer med skarp kritik mot arrangörslandet: ”Det här funkar uselt. Det är farligt. Det är arrogant”. Hör också om Bellinghamfebern, Mbappémasken och skojiga skottar.Stanley Cup-final och världens nu främste hockeyspelare Connor McDavid jagar alla tiders slutspelsrekord om Edmonton svarar för historisk vändning mot Florida. Paris-OS närmar sig och vi har träffat bordtennisbegåvningen Truls Möregårdh som vill slå kinesiska robotar med känslostarkt spel. Och hon har gjort det igen - Isabelle Haak lotsade Sverige till en ny stor volleybollframgång.  
 • Sporthuset Spotlight - Truls Möregårdh

  01:02:56
  I veckans Sporthuset Spotlight möter Jens Fjellström bordtennissensationen Truls Möregårdh. Ett möte om LP-skivor, VM-finalen som höll på att inte bli av, det mentala spelet i pingis och mycket mer.
 • 457. Sporthuset #457 - Mästerskapskaos

  01:11:48
  Friidrotts-EM i Rom har precis avslutats och nu börjar Fotbolls-EM med kommentatorsduon Lasse Granqvist & Jens Fjellström på plats i Tyskland. Tommy Åström reder ut friidrottsmästerskapet som fått hård arrangörskritik, men också tre svenska medaljer. Europas främsta fotbollsspelare - här är listan inför EM. Vi gästas av mångårige utrikesreportern på Sveriges Radio, Anders Ask, som ger bilden av terrorhotnivån mot både Tyskland och Paris-OS. Kärlek till Fotbolls-VM 1974. Ett 50-årsjubileum med minnen från Cruyff, Beckenbauer, Sparwasser, Slaktaren från Wolverhampton, Ralf Edström, Ronnie Hellström, Staffan Tapper och alla andra svenska fotbollsgrabbar. 
 • Kärleksbombning - Wayne Gretzky

  14:16
  Från vårt arkiv har vi denna vecka letat fram en Kärleksbombning av The Great One, eller Nr. 99.Alla tiders hockeyspelare som innehar, mer eller mindre, alla tiders rekord i NHL. Edmonton Oliers har spelar årets Stanley Cup final och vi drar oss till minnes ett 80-tal präglat av framgång med en viss #99 i truppen. Det här är Kärleksbombningen av Wayne Gretzky, hämtad från en inspelning av Sporthuset den 19 april 2017. Medverkar gör Tommy Åström, Lasse Granqvist och Thomas Johansson.
 • 456. Sporthuset #456 - VM-ministern, supporterchattar & tom hand

  01:05:32
  Lasse Granqvist och Tommy Åström på utflykt i regeringskvarteren. Brännande idrottsfrågor till minister Jakob Forssmed, som också laddar för veteran-VM i friidrott tillsammans med bland andra Ingemar Stenmark. Nazistiskt innehåll i supporterchattar, med Malmöstjärnan Pontus Jansson i blåsväder. Vad gör regeringen för att komma åt lagbrotten på allsvenska fotbollsläktare där det samtidigt är publiksuccé? Isabelle Haaks stora erkännande när hon nu tilldelas Victoriapriset. Världens främste spelare Connor McDavid mot Sveriges bäste back Gustav Forsling i Stanley Cup-final. Carlo Ancelotti - kungen av Champions League. Nu startar Friidrotts-EM och vi ser fram emot en superonsdag med Duplantis och Almgren. Och med hjälp av Mr. Miyagi ger vi kärlek till den ädla kampsporten karate. 
 • Sporthuset Spotlight - Armand Duplantis

  50:50
  Veckans Sporthuset Spotlight bjuder på en exklusiv intervju med Sveriges största guldhopp inför OS i Paris och den ständigt aktuella världsrekordhållaren Armand Mondo Duplantis. I ett möte med Tommy Åström mitt under tävlingssäsong berättar han om 100-metersplanen med Warholm, relationen till konkurrenten Kendricks, om sitt stora golfintresse och mycket mer.