Spår av liv

 • 5. Att samla

  28:11
  Att samla. Är det en hobby? Är det ett intresse? Är det en förbannelse? Detta och mycket mer och du få besvarat i detta avsnitt av Spår av Liv när intendenten för konst och formgivning Kristina Lindkvist samtalar med samlaren Stefan.  En podcast produktion, producerad av Länsmuseet Gävleborg.Tack till Kristina Lindkvist och Stefan för er medverkan.Stort tack till dig som lyssnar. 
 • 4. Keramikfabrikernas uppgång och fall

  41:22
  Vilka var företagen Gefle Porslin & Bo Fajans? Varför låg dessa fabriker i Gävle och varför finns de inte kvar längre?Detta och mycket mer kommer du att få besvarat i detta avsnitt av Spår av Liv.  En podcast produktion, producerad av Länsmuseet Gävleborg.Tack till Kristina Lindkvist och Jonas Westlund för er medverkan.Stort tack till dig som lyssnar. 
 • 3. Min faster Hedvig

  25:43
  Anne-Charlotte Weinhardt berättar från minnet om sina besök hos sin faster Hedvig Ulfsparre. Hedvig var en magnifik person och en samlare av rang. Följ med Ann-Charlotte tillbaka till Kungsgården och lär känna faster Hedvig. En podcast produktion, producerad av Länsmuseet Gävleborg.Tack till Anne-Charlotte Weinhardt för din medverkan.Ljuden från avsnittet finns även att lyssna på i utställningen Smaken & Kapitalet på Länsmuseet Gävleborg.Stort tack till dig som lyssnar. 
 • 2. Magasinet -ett samtal om en myra i en myrstack

  43:05
  Vad döljer sig bakom den tunga dörren? Vilka arbetar med de föremål som är sorterade på de meterlånga hyllorna? Varför samlar människor på saker och hur ser länsmuseets samling ut?Om detta och mycket mer samtalar Anna Larsdotter och Emelie Sandström om, i detta avsnitt av Spår av liv. En podcastproduktion producerad av Länsmuseet Gävleborg.Tack till Anna Larsdotter och Emelie Sandström för er medverkan och tack till dig som lyssnar. 
 • 1. Arkeologernas bekännelser

  36:19
  Vad gör en arkeolog på vintern? Vilket är det finaste fyndet? Vem äger stenyxan som jag hittat i min åker? Får jag använda metalldetektor? Det finns många frågetecken runt yrket som arkeolog. Arkeologerna Kerstin Westrin och Maria Björck besvarar alla dina frågor. En podcastproduktion producerad av Länsmuseet Gävleborg.Tack till Kerstin Westrin och Maria Björck för er medverkan och tack till dig som lyssnar. 
loading...