Spännande möten

Share

Mattias Göransson, chefredaktör Magasinet Filter (del 2)

Season 1, Ep. 91

Vi går på djupet med ryssrädsla och ubåtar där Mattias bl a skrivit boken ” Björnen kommer! Om ryssrädsla, mönsterseende och militära misstag”. Vi diskuterar journalistiska stinkbomber och vad som händer på en tidningsredaktion när kungens älgar brunnit. Dessutom, varför är inte journalist ett licensierat yrke och vem granskar egentligen journalister?


I båda avsnitten med Mattias Göransson vill jag rikta ett stort tack till musikproducenten Mattias Klasson och pianisten Daniel Olsén för att de förfinat bakgrundsmusiken.


Moderator: Gunnar Oesterreich

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel

Allt om podden: spannandemoten.se

Hitta allt om podden: 

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier

More Episodes

6/22/2022

Björn Jadeland, ambulanssjukskötare, initiativtagare till Hjärtuppropet

Season 1, Ep. 121
”Kommer pappa hem ikväll?”Den frågan fick Björn Jadeland för några år sedan när han som ambulanskötare hanterade ytterligare ett larm med hjärtstopp.Den gången gick det bra och pappa kom hem igen. Men det är bara 10% som gör det, övriga avlider.Det fick Björn att börja fundera på hur han på bästa sätt skulle kunna bidra till fler överlever. Han kom fram till att det inte var i ambulansen.I juni 2021 föll den danske fotbollsspelaren Christian Eriksen ihop mitt under en EM-match. Många blev efter den här händelsen intresserade av att lära sig mer om hjärt-lungräddning och Björn ställde sig frågan:”Skall de behövas en Christian Eriksen varje år för att vi skall förstå?”Det var startskottet till Hjärtuppropet.Vi pratar också om varför han vill dö utfattig och hur ensam han känt sig som ambulanssjukvårdare.Innan vi börjar, nästa avsnitt släpps den 9:e juli. Vill du lyssna på avsnittet närmare en vecka före alla andra och utan reklam? Då tycker jag du går in på patreon.com, letar upp Spännande möten och tecknar upp dig för ett avtal.https://www.patreon.com/spannandemotenModerator: Gunnar OesterreichMusik: Mattias Klasson/Daniel OlsenDistribution: AcastSamarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament BooksHitta allt om podden:Websida: https://spannandemoten.se/Instagram: @spannandemotenFacebook: https://www.facebook.com/spannandemotenLinkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier