Share

cover art for E1 - Livet med kronisk sykdom – hva nå?

Spafopodden

E1 - Livet med kronisk sykdom – hva nå?

I denne episoden har vi besøk av den norske elitebryteren Felix Baldauf, kjent fra NRK-serien «Hodet i klemme». Felix (28) fikk diagnosen Aksial Spondyloartritt i 2021, etter å ha levd med smerter siden han var 15 år. Her får du høre hvordan reisen hans mot å få en diagnose har vært og hvordan han lever med sykdommen i dag. Dette er en samtale mellom Spafo-leder Lillann Wermskog, Felix Baldauf og podcast-vert Ida Vindstad.

More episodes

View all episodes

 • E10 - Hjerte- og karsykdommer og spondyloartritt

  25:31
  Hvor viktig er det å snakke om hjerte- og karsykdommer når man har revmatiske sykdommer? Er vi i større risiko enn andre? Kan bivirkninger av medisiner vi tar ha innvirkning på hjertehelsa vår? Hva kan du gjøre selv? Disse spørsmålene er blant temaene vi snakker med kardiolog Anne Grete Semb om i denne episoden av Spafopodden.
 • E9 - Pasienthistorie: Få hjelp til å planlegge svangerskapet

  36:28
  Temaet for denne episoden er graviditet og revmatisk sykdom. Vi har besøk av Mari som forteller om sin graviditet og all hjelpen hun fikk fra Nasjonal kompetansetjeneste for svangerskap og revmatiske sykdommer (NKSR). Vi har også med oss revmatolog Marianne Wallenius igjen. Sammen gir de råd og tips til andre som har bekymringer rundt svangerskapet.Denne episoden er støttet av DAM.
 • E8 - Hva trenger du å vite om psoriasisartritt?

  36:14
  Vi har besøk av revmatolog Glenn Haugeberg. Han er seksjonsleder i revmatologi på Sørlandet sykehus og er professor ved NTNU. I denne episoden forteller han hva psoriasisartritt er, hvordan man stiller diagnosen, sykdomsforløpet, behandling, og det du ellers måtte lure på om sykdommen!
 • E7 - Svangerskap og medisiner

  36:45
  Dagens gjest er revmatolog Marianne Wallenius som jobber på St. Olavs Hospital og Nasjonalt kvalitets- og kompetansenettverk for svangerskap og revmatiske sykdommer (NKSR) Vi vet at mange pasienter har bekymringer rundt medisiner og svangerskap, så denne gangen har pasienter og pårørende fått mulighet til å sende inn spørsmål på forhånd. Marianne har svar på det dere lurer på rundt smertelindring, biologisk medisin, cellegift, menn med sykdom m.m. Her får du trygg og god kunnskap fra en dyktig revmatolog.Denne episoden er støttet av stiftelsen DAM.
 • E6 - Ta gode valg for din egen helse

  36:35
  Dagens gjest er ernæringsveileder og Coach Ann-Christin Hansen. Vi snakker om hvor viktig det er å ta best mulig vare på en syk kropp, ved å ta gode valg ernæringsmessig, men også ved å ta ansvar over egen helse. Det å ha god helse handler om så mye mer enn å finne riktig dose medisin for å holde sykdommen i sjakk.
 • E5 - En verdig og rørt vinner av Spafoprisen

  27:21
  I forbindelse med at Spafo feirer 10 år i år har vi valgt å dele ut Spafoprisen 2023. I denne episoden møter vi vinneren. En vinner som i over 54 år har jobbet for oss med revmatiske sykdommer og som er svært opptatt av å se mennesket bak diagnosen. Og på tross av en alder på over 81 år har han ingen planer om å gi seg.  Dette blir en rørende, varm og utrolig fin samtale med en mann som bare er utrolig takknemlig for å ha blitt vinneren...Lytt, bli rørt og kos deg.
 • E4 - Hvordan akseptere at du har en kronisk sykdom?

  28:42
  I denne episoden har vi besøk av psykolog Silje Endresen Reme og snakker om hvordan kronisk sykdom påvirker oss psykisk. Sykehuset er flinke til å ta seg av det medisinske hos en nydiagnostisert, men det psykiske blir ofte glemt. Den psykiske helsen til en revmatiker kan være utfordrende, og med god hjelp og støtte fra fagpersoner og ikke minst det å akseptere sin egen livssituasjon, er det fult mulig å leve gode liv.
 • E3 - Når man får både mage- og leddsykdom (enteroartritt)

  45:22
  En viktig episode om mage- og leddsykdom! Hvordan henger dette sammen? Vi snakker med gastroenterolog Marte Lie Høivik og revtmatolog Gunnstein Bakland.
 • E2 - Svangerskap og revmatisk sykdom

  29:55
  I denne episoden har vi med oss Ingrid Nilssen, sykepleier og rådgiver fra NKSR. Dagens tema er bekymringer rundt svangerskap og revmatiske sykdommer og hvilken hjelp man kan få.